Песец




Презентация қосу
ПЕСЕЦ

Песец түлкі текте, жыртқыштар отрядының ит тұқымдасына жатады.
Кейбір мемлекеттерде оны полярлы түлкі деп те атайды. Орта өлшемді
аң, аяқтары неғұрлым қысқа, ал құйрығы өте ұзын және үрпейген.
Дене тұрқы 50-75 см, құйрығы — 25-

30 см. Ересек аталықтырының массасы 6-8 кг аналықтыры — 5-7 кг.
Тұмсығы сәл үшкір, қысқа, құлақтары үлкен емес, дөңгеленген,
кейде қысқы түкте көрінбей қалады, ал жазда сәл үлкендеу.
АҚ ПЕСЕЦ

Табиғатта песецтың негізгі түсі ақ,жазда — сұрлау.

Ақ песецтардың күшігі туылған кезде қою сұр болады,бірақ бір
айлық кезінде үш жағы ағара бастайды. Біртіндеп ақ түктер
көбейіп, З-4 айында жауырындары ғана сур сызықты болады.
Ересек аңдарда да арқалары жазда қою сұр, ал бүйірлері қоңырқай
сары түсті. Күзде түктері түлеп ақ жамылғы өседі.
КӨГІЛДІР ПЕСЕЦ
Қыста ағармайтын барлық песецтар көгілдір
деп аталады, бірақ түстері,салыстырмалы болып
табылады. Мысалы ашық қоңыр түстен қараға
дейін өзгереді.

Көгілдір песецтардың екі ерекше түрі бар олар:
күміс түстес және вуальді, немесе норвегиялық.
ҚОЮ КӨГІЛДІР ПЕСЕЦ
БИОЛОГИЯЛЫҚ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ
Көбею мерзімі жылына бір рет;
Шағылысуы жылына бір рет қыстың
аяңы және ерте көктемде;
Буаздық 50-52 күн;
ЭКОЛОГИЯЛЫҚ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ

Қоректенуі :

Песец кездескен барлық азықпен
қоректенеді. Оның құрамына 125
жануарлар түрі және 25 өсімдік түрі кіреді.
Бірақ негізгі қорегі ұсақ кеміргіштер мен
леммингтер.
ІНДЕРІ МЕН МЕКЕНІ
Песец 0,5 - 1 метр ін қазады, кейде үлкенірек .
Ескі індерде 2 - 3 ярусты бірнеше бөлімді індер
жасайды. Ол құрғақ шөп және
жапырақтармен төселінген. Ұялық
камераларының өлшемі 0,5 және 1 метр
диаметрі 30 - 50 метр. Шығатын есігі 15 - 30 см,
кейде үлкен 80 см жетеді.
ӘДЕБИЕТТЕР ТІЗІМІ:
Содержание хищных пушных зверей / Авт.-
сост.С57 СП. Бондаренко. — М.: ООО
≪Издательство ACT≪; Донецк:≪Сталкер≪, 2005. —
156, [4] с: ил. — (Приусадебное хозяйство).
Звероводство. – М.: Агропромиздат, 1990. – 272с.:
ил. – (Учебники и учеб.пособия для студентов
высш. учеб. заведений).

Ұқсас жұмыстар
Жылу беру тәсілдерінің етті жібіту жылдамдығына әсері
Строительные материалы
Патологиялық ауру
Тамақ өнімдеріндегі судың активті көрсеткіштері
Тісбасарлар және оның түрлері
Тамақтану теориялары
Рим клубы
Кептірілген жемістер мен қауын
ТЕРМИЯЛЫҚ КРЕКИНГ
Ауру аяқ астынан басталады, науқастың температурасы
Пәндер