Сайтқа презентация қосу

Балық өнімдерінің жаңа технологиясы бойынша патенттік зерттеу

Орындаған:Аяғанова А.Б. Топ: ТП-211 Тексерген: Нургазезова А.Н.

Балық өнімдерінің жаңа технологиясы бойынша патенттік зерттеу

Балық саласының желілік реформалау, нарықтық қарымқатынасты енгізу және оларды халықаралық талаптар мен стандарттар талаптарына жақындату бойынша жұмыс жалғасуда. 2006 - 2007 жылдары 10 жыл мерзімге бекітілген 956 балық ресурсын пайдаланушыларға 1466 су тоғандары және халықаралық, республикалық және жергілікті маңызы бар учаскелер бекітілді. Бекітілген су тоғандарын күзетуді балық шаруашылығы ұйымдарының 1400 астам қорықшылары іске асырады. Ұзақ мерзімді бекіту қағидасын енгізуден туындаған балық саласына инвестицияның өсуіне байланысты балық аулаудың бекітілген лимиттерін игеру деңгейі де күрт өсті. Сонымен, 2007 жылы 50,5 мың тонна лимит кезінде игеру 49,2 мың тоннаны құрады, алғаш рет тәуелсіздік жылдарында 97%-ға қол жеткізілді.

Өнертабыс табиғи ет өндіру кезіндегі ет өнеркәсібінде қолдануға арналған. Бұл әдісте ет шикізатын ұсақтау, дәмдік-ароматтық қоспалармен және «Сұйық бу» деп аталатын каптильді ароматизатормен маринадтау мен араластыру қарастырылған. Алынған етті фаршты қалыңдығы 3 см-дан көп емес формалы пергаментке салады, престейді, одан кейін 24 сағат бойы ұстап тұрады және -8-10ᵒС температурада 2-3 сағат аралығында біраз тоңазытады. Тоңазытылған етті фарштан ажыратып, жолақтарға бөледі, 4-6 сағат аралығында 65-70ᵒС температурада кептіреді, алынған өнімді салқындатып, 10%-ды калий сорбаты ерітіндісімен консервілейді. Ет шикізаты ретінде сиыр етін, жылқы етін және құс етін алуға болады. Дәмдікароматтық қоспалар ретінде кориандр, ұнтақталған қызыл бұрыш, тмин, аскөк, кептірілген пияз, аджика қолданылады.

1-кесте. регламенті
Іздеу Ізденіс сабағы Ел

Ізденіс

Мақсаты

Классикалық белгілер

Ретроспективтілі гі

Патент

Ұзақ табиғи

сақтау Ресей ет

Өнертабыс мерзімі алуға табиғи кезіндегі арналған. ұзақ ет

сақтау A23L1/31  өнімді өндіру қолдануға негізделген

2 жыл

мерзімдегі өнімдерін алу тәсілдері

2-кесте. құжаттар
Іздеу

Сараптамаға алынған

патенттік

Ізденіс сабағы

Патент номері

Ақпарат мақсаты

іздеудің

Патент

Ұзақ өнімдерін тәсілдері

сақтау № 2305956 алу

-Өнімнің структуралық қасиетін көрсеткіштерін жақсарту және дәмдік-ароматтық

мерзімдегі табиғи ет

3-кесте. Сараптамаға алынған патент үшін қажетті материалдар

Технология саласы Тағамдық балық өнімдері

Қажетті объектілер Балық фаршы - 35,0-45,0% Теңіз крабы - 3,0-5,0% Сүт қышқылды бактериялар - 0,1-0,3% мөлшерде

БАЛЫҚТЫ САПАЛЫ САҚТАУ
Өнімді тек қана сапаны бағалайтын бекітілген жеткізушілер жеткізеді. Өнімді табысты сақтау және тасымалдау үшін МЕТРО компаниясы тоңазыту тізбегін енгізді. Өнім ең жоғары сапа мен өнімнің балғындығын қамтамасыз ету үшін бірегейлі қораптарда жеткізіледі. Өнім жеткізу сәтінен бастап сатылуға дейін ұдайы сапа бақылауынан өтеді.

ҚОЛДАНЫЛҒАН ӘДЕБИЕТТЕР ТІЗІМІ:
1. Жексенбаева Ү.Б. Оқушылардың ғылыми-зерттеу жұмыстарын ұйымдастыру.Алматы., 2012 ж. 2. Брежнова Е.В,Краевский В.В.Основы учебно-исследовательской деятельности студентов. – М., 2008 ж. 210 б. 3. О. Н. Чеботарев, А. Ю. Шаззо, Я. Ф. Мартыненко. Технология муки, крупы и комбикормов. Москва – Ростов н/Д: изд. центр «МарТ», 2009 ж. – 687 б.


Пән: Өнеркәсіп, Өндіріс



Пәндер
Көмек / Помощь
Арайлым
Біз міндетті түрде жауап береміз!
Мы обязательно ответим!
Жіберу / Отправить


Зарабатывайте вместе с нами

Рахмет!
Хабарлама жіберілді. / Сообщение отправлено.

Сіз үшін аптасына 5 күн жұмыс істейміз.
Жұмыс уақыты 09:00 - 18:00

Мы работаем для Вас 5 дней в неделю.
Время работы 09:00 - 18:00

Email: info@stud.kz

Phone: 777 614 50 20
Жабу / Закрыть

Көмек / Помощь