Балық өнімдерінің жаңа технологиясы бойынша патенттік зерттеу


Slide 1

Орындаған:Аяғанова А. Б. Топ: ТП-211 Тексерген: Нургазезова А. Н.

Slide 2

Балық саласының желілік реформалау, нарықтық қарым-қатынасты енгізу және оларды халықаралық талаптар мен стандарттар талаптарына жақындату бойынша жұмыс жалғасуда. 2006 - 2007 жылдары 10 жыл мерзімге бекітілген 956 балық ресурсын пайдаланушыларға 1466 су тоғандары және халықаралық, республикалық және жергілікті маңызы бар учаскелер бекітілді. Бекітілген су тоғандарын күзетуді балық шаруашылығы ұйымдарының 1400 астам қорықшылары іске асырады.

Ұзақ мерзімді бекіту қағидасын енгізуден туындаған балық саласына инвестицияның өсуіне байланысты балық аулаудың бекітілген лимиттерін игеру деңгейі де күрт өсті. Сонымен, 2007 жылы 50, 5 мың тонна лимит кезінде игеру 49, 2 мың тоннаны құрады, алғаш рет тәуелсіздік жылдарында 97%-ға қол жеткізілді.

Балық өнімдерінің жаңа технологиясы бойынша патенттік зерттеу

Slide 3

Тоңазытылған етті фарштан ажыратып, жолақтарға бөледі, 4-6 сағат аралығында 65-70ᵒС температурада кептіреді, алынған өнімді салқындатып, 10%-ды калий сорбаты ерітіндісімен консервілейді. Ет шикізаты ретінде сиыр етін, жылқы етін және құс етін алуға болады. Дәмдік-ароматтық қоспалар ретінде кориандр, ұнтақталған қызыл бұрыш, тмин, аскөк, кептірілген пияз, аджика қолданылады.

Өнертабыс табиғи ет өндіру кезіндегі ет өнеркәсібінде қолдануға арналған. Бұл әдісте ет шикізатын ұсақтау, дәмдік-ароматтық қоспалармен және «Сұйық бу» деп аталатын каптильді ароматизатормен маринадтау мен араластыру қарастырылған. Алынған етті фаршты қалыңдығы 3 см-дан көп емес формалы пергаментке салады, престейді, одан кейін 24 сағат бойы ұстап тұрады және -8-10ᵒС температурада 2-3 сағат аралығында біраз тоңазытады.

Slide 4

Іздеу

Ізденіс сабағы

Ел

Мақсаты

Классикалық белгілер

Ретроспективтілігі

Патент

Ұзақ сақтау мерзімдегі табиғи ет өнімдерін алу тәсілдері

Ресей

Өнертабыс сақтау мерзімі ұзақ өнімді алуға негізделген табиғи ет өндіру кезіндегі қолдануға арналған.

A23L1/31

2 жыл

1-кесте. Ізденіс регламенті

Slide 5

2-кесте. Сараптамаға алынған патенттік құжаттар

Іздеу

Ізденіс сабағы

Патент номері

Ақпарат іздеудің мақсаты

Патент

Ұзақ сақтау мерзімдегі табиғи ет өнімдерін алу тәсілдері

№ 2305956

­Өнімнің структуралық қасиетін және дәмдік-ароматтық көрсеткіштерін жақсарту

Slide 6

3-кесте. Сараптамаға алынған патент үшін қажетті материалдар

Технология саласы

Қажетті объектілер

Тағамдық балық өнімдері

Балық фаршы - 35, 0-45, 0%

Теңіз крабы - 3, 0-5, 0%

Сүт қышқылды бактериялар - 0, 1-0, 3% мөлшерде

Slide 7 Slide 8 Slide 9 Slide 10

БАЛЫҚТЫ САПАЛЫ САҚТАУ

Өнімді тек қана сапаны бағалайтын бекітілген жеткізушілер жеткізеді.

Өнімді табысты сақтау және тасымалдау үшін МЕТРО компаниясы тоңазыту тізбегін енгізді.

Өнім ең жоғары сапа мен өнімнің балғындығын қамтамасыз ету үшін бірегейлі қораптарда жеткізіледі.

Өнім жеткізу сәтінен бастап сатылуға дейін ұдайы сапа бақылауынан өтеді.

Slide 11 Slide 12

ҚОЛДАНЫЛҒАН ӘДЕБИЕТТЕР ТІЗІМІ:

Жексенбаева Ү. Б. Оқушылардың ғылыми-зерттеу жұмыстарын ұйымдастыру. Алматы., 2012 ж.

Брежнова Е. В, Краевский В. В. Основы учебно-исследовательской деятельности студентов. - М., 2008 ж. 210 б.

О. Н. Чеботарев, А. Ю. Шаззо, Я. Ф. Мартыненко. Технология муки, крупы и комбикормов. Москва - Ростов н/Д: изд. центр «МарТ», 2009 ж. - 687 б.

Slide 13 Slide 14
Ұқсас жұмыстар
Патенттік зерттеулер
Тамақ өнеркәсібінің жіктелуі
ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫҢ ӘЛЕМДІК НАРЫҒЫ
Тамақ өндірістерінің жалпы технологиясы
Балық өңдейтін цехтарындағы жалпы қойылатын талаптар
Салқындатылған балықтар
Көкөністі балық консервісі
Сүттің органолептикалық көрсеткіштері
ЗИЯТКЕРЛІК МЕНШІК ОБЬЕКТІЛЕРІН ПАТЕНТТІК
Жеуге жарамды балдырлар - адам жеуге жарамды
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz