Карбамид өндірісі. Өндірудің физико-химиялық жағдайы және схемасы




Презентация қосу
Қазақстан Республикасының білім және ғылым министрлігі
Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университеті
Инженерлік – технологиялық факультеті
«Химия» кафедрасы

БӨЖ
Тақырыбы:
Карбамид өндірісі. Өндірудің физико-химиялық жағдайы және схемасы.

Орындаған : Бабешкина А. А.
Тобы: ХО – 303
Тексерген: Лебаева Ж.Т.

Семей қ., 2015 ж
1. Мұнай мен газды тасымалдаудың түрлері
1.1 Су арқылы тасымалдау
1.2 Теміржол арқылы тасымалдау
1.3 Құбыр арқылы тасымалдау
1.4 Автокөлік арқылы тасымалдау
2. Магистральдық құбырлар
3. Мұнай мен газды тасымалдаудың экологиялық
мәселелері.
Түйіршіктелген, түссіз, құрылысы кристалды,
суда, спиртте,сұйық аммиакта жақсы ериді,
ал эфирде, хлороформда ерімейді. Құрамында
46% азот болады. Аммиак пен көмір қышқылының
өзара әрекеттесуінен алынады.
Балқу температурасы 132,7 С , тығыздығы 1,33
кг/м3
Қалыпты жағдайда карбамид от
қауіпті және жарылуы мүмкін.
Карбамидті қағазды клапанды
және полимерлі қаптарға
нормативті-техникалық
құжаттама бойынша салады.
Бөлшекті сауда үшін карбамидті
массасы 3 кг аспайтын
полиэтиленді қаптарға салады.
Оны құрғақ және жабық
қоймаларда сақтайды.
2 маркалы карбамид шығарады

А маркалы Б маркалы
Химиялық өндірісте Ауыл
және шаруашылығында
малшаруашылығында қолданылады.
қолданылады.
Химиялық жағдайы
Кабамидті синтездеу 2 реакция арқылы жүреді:

1.Аммоний карбаматының түзілуі:

2NH3 + CO2 → CO(NH2)(ONH4) – 121,6 кДж (1)

2. Аммоний карбаматын карбамидқа дейін дегидратациялау:

CO(NH2)(ONH4) → CO(NH2)2 + H2O–11,1 кДж (2)

2 реакцияның қорытындысы:

2NH3 + CO2 = CO(NH2)2 + H2O – 110,1кДж.
Карбамид өндірісінің қондырғысы
1.Қазақстан энцилопедиясы 6 том
2.http://biofile.ru/bio/18528.html
3.http://www.zakon.kz/
ет !
ы з ғ а р ах м
л а р ың
На за р

Ұқсас жұмыстар
Карбамид өндірісі
Уыт өсірудің морфологиялық және физико-биохимиялық процесстері
Аммиак өндірісіндегі катализаторлар
Тыңайтқыштардың жіктелуі
Уыт өсірудің морфологиялық және физико-биохимиялық процесстері жайлы
Уыт өсірудің морфологиялық және физикобиохимиялық процестері
Фосфор қышқылы өндірісі
Өндірістік және зертханалық бақылау – тағам өнімдерін өндірудің маңызды факторы ретінде
Уыт өсірудің морфологиялық және физико-биохимиялық процесстер
ЭТИОЛОГИЯЛЫҚ ФАКТОРЛАР
Пәндер