Бункерлі бағдарлау-қоректендіруші құрылғылар: түрлері, құрылысы және тағам өнеркәсібіндегі қолданылуы


Slide 1

Бункерлі бағдарлау - қоректендіруші және қалталы бункерлі бағдарлау - қоректендіруші құрылғылары

Slide 2 Slide 3

Бункерлі бағдарлау

Бункерлі бағдарлау-қоректендіруші құрылғыларының ең қарапайым және сенімдісі болып құбырлы бұрулары бар бункерлі-құйғыштар табылады

Slide 4

Бункерлі бағдарлау - қоректендіруші құрылғыларының түрлері:

1. ворошителді бункерлі - құйғыш.

2. екі концентрленген құбырлары бар бункерді-құйғыш.

3. Айналатын қармауыш органдары бар бункерлі бағдарлау - қоректендіруші құрылғысы:

а) қалталы; б ) саңылаулы; ) имекті; г ) шиберлі және т. б.

4. Тербелмелі бункерлі бағдарлау - қоректендіруші құрылғы және т. б.

Slide 5

Бункерлі бағдарлау-қоректендіруші құрылғыларының ең қарапайым және сенімдісі болып құбырлы бұрулары бар бункерлі-құйғыштар табылады. Олардың екі типі болады

а) ворошителі бар бункерлі-құйғыш:

- тік орнатылып, шығу тесігімен жабдықталған цилиндрлі конусты бункер;

- бункердің төменгі бөлігіне орнатылған тік штифті түріндегі ворошителмен жабдықталған айналатын конусты түп.

Цилиндрлік формадағы бұйымдар,

- бункерге 1 толық тиелген,

- қабылдау трубкасының 5 шыға берісіне ауырлық күшінің әсерінен төмен бағытталады.

Slide 6

Одан әрі түптің 3 айналуы кезінде түптің конустық тесігі арқылы штифтімен 2 бөлшектер соғылып, кезекпен түсіп қалады. Түптің айналуы буынтықты беріліс 4 арқылы жүзеге асады.

Машинада бұйымның негізгі өңделуі позициялы тартпа арқылы трубкамен 5 қосылады.

Ішкі трубка 1 қабылдағыш, ал сыртқы трубка 2 қармауыш болып табылады.

Механизмге сәйкес ілгерлемелі-қайтымды қозғалыс жасай отырып, сыртқы трубка ішінде еркін сырғанайды. Бункерлі бағдарлау - қоректендіруші құрылғыларының осындай типтері роторлы карамель орайтын машиналар қоректендіргіші үшін қолданылады .

Slide 7

Қалталы бункерлі бағдарлау - қоректендіруші құрылғылары,

б) Қалталардың түрлері

Қалталы бункерлі бағдарлау - қоректендіруші құрылғылары:

- ойық-қалтасы бар көлбеу айналатын диск.

Бұйым (дайындамалар) қалталарға диск төменгі жағдайда болғанда келіп түседі. Одан әрі

- олар бункердегі дайындамалардың массасынан шығарылады,

- және қалталардан бункер түптері жоғарғы бөлігінен науаға 4 келіп түседі.

Slide 8

Қалталардың орналасуы мен формалары дайындамалардың түріне байланысты болады.

Дайындамаларды бағдарлау мыналарға тәуелді болады:

ұзындықтың ℓ диаметрге d қатынасын

ℓ/d>1 кезінде дайындамалар:

дискі хордалары боынша бағдарлау.

ℓ/d<1 кезінде дайындамалар:

өздерінің торецтері (шеттері) бойынша бағдарлау.

Қалта өлшемдері екі дайындама қатар түспейтіндей болуы керек.

Бункердің көлбеу бұрышы қалтаға түспей қалған дайындаманының төмен қарай сырғанауын қамтамасыз ету.

Қалталы бункерлі бағдарлау - қоректендіруші құрылғылары тұшпаралар мен кәмпиттер орамасын буып-түю автоматтарында қолданылады.

Slide 9

1. 1. Пелеев А. И. «Технологическое оборудование мясной промышленности». М. : Пищевая промышленность, 1971.

1. 2. Ш. Тілегенов, Күзембаев, Н. Өсеров «Тамақтану кәсіпорынының жабдықтары» Ы. Алтынсарин атындағы Қазақтың білім академиясының Республикалық баспа кабинеті, 1999 ж., 253 бет.

1. 3. Сурков В. Д., Липатов Н. Н., Золотин Ю. П. «Технологическое оборудование молочной промышленности». М. «Легкая и пищевая промышленность», 1983. - 431с.

1. 4. Ивашов В. И. «Технологическое оборудование мясной промышленности» Часть 1. М. Колос 2001 - 552 с.

ҚОЛДАНЫЛҒАН ӘДЕБИЕТТЕР ТІЗІМІ

Slide 10
Ұқсас жұмыстар
Саңылаулы, ілмекті және шиберлі бункерлі бағдарлау-қоректендіруші құрылғылары: конструкциясы және жұмыс принциптері
Тағам өнеркәсібіндегі микроағзалардың қолданылуы мен сұрыпталуы
Консерванттар: құрамы, әсері және тағам өнеркәсібіндегі қолданылуы
Ванилин: шығу көздері, түрлері, сапа көрсеткіштері және тағам өнеркәсібіндегі қолданылуы
Биологиялық белсенді қоспаларды алу және тағам өнеркәсібіндегі қолданылуы: нутрицевтиктер мен парафармацевтиктер
Тағам өнеркәсібіндегі ұсақтау процестері, ұсақтағыш машиналар және автоматтандыру талаптары
Тағам өнеркәсібіндегі биотехнология: ет, сүт, нан және сыра өндірістеріндегі қолданбалары
Тағам өнеркәсібіндегі қоюландырғыштар, эмульгаторлар және тұрақтандырғыштардың негізгі қасиеттері
Тағам өнеркәсібіндегі микроорганизмдер: биотехнологиялық принциптер мен қолданбалы технологиялар
Қалақшалы, шнекті және бұрандалы араластырғыштардың құрылымы, түрлері және ет өнеркәсібіндегі қолданылуы
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz