Сайтқа презентация қосу

Ұлттық тағамдар

Ұлттық тағамдар

Тексерген:Оралбекова.Б.С Орындаған:Байқаметов С Тобы:Е-415

Қазақтың ұлттық дастарханында болатын негізгі тамақтардың түрлері: ет тағамдары, сүт тағамдары және нан тағамдары. Айран. Қаймағы алынған немесе алынбай пісірлген сүтке азырақ су қосып ұйытылады. Ол- жеңіл және сусындық тағам. Қуырдақ. Қуырдақ кез келген малдың етінен жасала береді. Қуырдаққа еттен басқа өкпе-бауыр қосып жасайды. Қуырдақтың түрлері көп: соғым қуырдағы, өкпе-бауыр қуырдағы, қарын қуырдағы. Бауырсақ. Шай дастарханының басты асы – бауырсақ. Бауырсақ ең жоғары сапалы ұннан май, ашытқы қосып жасалады. Қазақтың ұлттық бауырсағы әр түрлі пішінде, үш-төрт бұрышты, сопақша, домалақ болады. Бауырсақтың түрлері көп. Мысалы: бармақ бауырсақ, жол бауырсақ, ши бауырсақ, ақ бауырсақ, той бауырсағы т.б.

Өзіндік ерекшелігі бар қызықты әдістердің бірі.Осы әдісте халық мәдениеті,тұрмысы,әдет-ғұрпы,салтдәстүрі көрініс табады.Фольклорді зерттеу әдісінде халықтың киім-кешек,құрал-жабдықтар,әдетғұрып,тұрмыс-салт,наным-сенім сондай-ақ тұтастай көркем өнерін атау үшін қолданылады.1846 жылы ауыз әдебиетін атау үшін”фольклор”сөзі халықаралық ғылыми атау ретінде орныққан.Ауыз әдебиетін шығарушысы да,тыңдаушысы да халық,сондықтан да ол халықтың өз еншісі болып табылады.


Пән: Ауыл шаруашылығы



Пәндер
Көмек / Помощь
Арайлым
Біз міндетті түрде жауап береміз!
Мы обязательно ответим!
Жіберу / Отправить


Зарабатывайте вместе с нами

Рахмет!
Хабарлама жіберілді. / Сообщение отправлено.

Сіз үшін аптасына 5 күн жұмыс істейміз.
Жұмыс уақыты 09:00 - 18:00

Мы работаем для Вас 5 дней в неделю.
Время работы 09:00 - 18:00

Email: info@stud.kz

Phone: 777 614 50 20
Жабу / Закрыть

Көмек / Помощь