Ұлттық тағамдар




Презентация қосу
Ұлттық тағамдар

Тексерген:Оралбекова.Б.С

Орындаған:Байқаметов С
Тобы:Е-415
Қазақтың ұлттық дастарханында болатын негізгі тамақтардың түрлері:
ет тағамдары, сүт тағамдары және нан тағамдары.
Айран. Қаймағы алынған немесе алынбай пісірлген сүтке азырақ су
қосып ұйытылады. Ол- жеңіл және сусындық тағам.
Қуырдақ. Қуырдақ кез келген малдың етінен жасала береді.
Қуырдаққа еттен басқа өкпе-бауыр қосып жасайды. Қуырдақтың түрлері
көп: соғым қуырдағы, өкпе-бауыр қуырдағы, қарын қуырдағы.
Бауырсақ. Шай дастарханының басты асы – бауырсақ. Бауырсақ ең
жоғары сапалы ұннан май, ашытқы қосып жасалады. Қазақтың ұлттық
бауырсағы әр түрлі пішінде, үш-төрт бұрышты, сопақша, домалақ
болады. Бауырсақтың түрлері көп. Мысалы: бармақ бауырсақ, жол
бауырсақ, ши бауырсақ, ақ бауырсақ, той бауырсағы т.б.
Өзіндік ерекшелігі бар қызықты әдістердің бірі.Осы
әдісте халық мәдениеті,тұрмысы,әдет-ғұрпы,салт-
дәстүрі көрініс табады.Фольклорді зерттеу әдісінде
халықтың киім-кешек,құрал-жабдықтар,әдет-
ғұрып,тұрмыс-салт,наным-сенім сондай-ақ тұтастай
көркем өнерін атау үшін қолданылады.1846 жылы ауыз
әдебиетін атау үшін”фольклор”сөзі халықаралық
ғылыми атау ретінде орныққан.Ауыз әдебиетін
шығарушысы да,тыңдаушысы да халық,сондықтан да
ол халықтың өз еншісі болып табылады.

Ұқсас жұмыстар
Шұжық - шужык
Ұлттық жылқы өнімдері – қарта мен жаяны сезімдік және зертханалық тексеру арқылы бағалау
Ұлттық тағамдар туралы
Қазақтың дастарқаны
Әзірбайжан халқының тілі мен мәдениеті
Қазақ халқының ұлттық тағамдары
Франциядағы дипломатиялық этикет
Сингапур асханасы
EXPO – 2017 ж. арналған автобус-кафе
Корей халқының тамақтану ерекшеліктері
Пәндер