Ірімшікке арналған қаптамалардың жаңа түрлері


Презентация қосу



Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым
министрлігі
Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік
университеті

 Ірімшікке арналған 
қаптамалардың 
жаңа түрлері 

Орындаған: Мұхтарбек Ә.Е.
Топ: БТ-201
Тексерген: Кабденова А.Т.
Ірімшік — сүтті арнайы өңдеуден өткізу арқылы
алынатын жоғары калориялы неғұрлым сіңімді
тағамдық өнімдерінің бірі.Әзірлеу және пісіру кезінде ол
микробиологиялық, ферментативтік тағы басқа
процестерден өтеді, соның нәтижесінде, дайын өкім
сүтпен салыстырғанда дәмі және нәрлілігі жағынан
едәуір құнды қасиеттерге ие болады.
Ірімшік дайын болғаннан кейін,
белгілі уақытта және
жағдайларда пісіп жетіледі.
Бірақ пісіп жетілген ірімшік
қаптамаға буып түйілгенде,
дүкенге жіберілгенде, тіпті
адам ның аузына тигенше пісіп
жетілуін тоқтатпайды деген
болжам бар. Сондықтан
қаптама ірімшіктің сапалы
болуына, дұрыс пісіп жетілуінде
маңызды рөл атқарады.
  
Қазіргі кезде ірімшік тің көптеген
түрлері шығарылуда: қатты
сырлар, жұмсақ сырлар,
балқытылған сырлар, ірімшік
соустары. Осыған байланысты
оларды қаптайтын орауыштар да
сан алуан болып келеді.
Қаптамалар : полимерлі
қаптамалар, вакуум пакеттер,
фольгадан жасалғанқаптамалар,
ағаштан және пластмассадан
жасалған қаптамалар, картон мен
қағаздан жасалған қаптамалар
және т.б.
Ірімшікке арналған жаңа қаптамалар:
Ірімшік қарандаштары. 

Мұндай қаптамаға қапталған пармезан
ірімшігі тұтынушының көңілінен шығады.
Mozzarella ірімшігіне арналған
екікамералы қаптама.
Вакуум пакеттер
артон мен қағаздан жасалған қаптамал
Балқытылған ірімшік
Полимерлі қаптамалар



Пәндер

Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор №1 болып табылады.

Байланыс

Qazaqstan
Phone: 777 614 50 20
WhatsApp: 777 614 50 20
Email: info@stud.kz
Көмек / Помощь
Арайлым
Біз міндетті түрде жауап береміз!
Мы обязательно ответим!
Жіберу / Отправить

Рахмет!
Хабарлама жіберілді. / Сообщение отправлено.

Email: info@stud.kz

Phone: 777 614 50 20
Жабу / Закрыть

Көмек / Помощь