Ірімшікке арналған жаңа қаптамалар және олардың сапаға әсері


Slide 1

Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым министрлігі

Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университеті

Орындаған: Мұхтарбек Ә. Е.

Топ: БТ-201

Тексерген: Кабденова А. Т.

Ірімшікке арналған қаптамалардың

жаңа түрлері

Slide 2

Ірімшік - сүтті арнайы өңдеуден өткізу арқылы алынатын жоғары калориялы неғұрлым сіңімді тағамдық өнімдерінің бірі. Әзірлеу және пісіру кезінде ол микробиологиялық, ферментативтік тағы басқа процестерден өтеді, соның нәтижесінде, дайын өкім сүтпен салыстырғанда дәмі және нәрлілігі жағынан едәуір құнды қасиеттерге ие болады.

Slide 3

Ірімшік дайын болғаннан кейін, белгілі уақытта және жағдайларда пісіп жетіледі. Бірақ пісіп жетілген ірімшік қаптамаға буып түйілгенде, дүкенге жіберілгенде, тіпті адам ның аузына тигенше пісіп жетілуін тоқтатпайды деген болжам бар. Сондықтан қаптама ірімшіктің сапалы болуына, дұрыс пісіп жетілуінде маңызды рөл атқарады.

Slide 4

Қазіргі кезде ірімшік тің көптеген түрлері шығарылуда: қатты сырлар, жұмсақ сырлар, балқытылған сырлар, ірімшік соустары. Осыған байланысты оларды қаптайтын орауыштар да сан алуан болып келеді. Қаптамалар : полимерлі қаптамалар, вакуум пакеттер, фольгадан жасалғанқаптамалар, ағаштан және пластмассадан жасалған қаптамалар, картон мен қағаздан жасалған қаптамалар және т. б.

Slide 5

Ірімшікке арналған жаңа қаптамалар:

Мұндай қаптамаға қапталған пармезан ірімшігі тұтынушының көңілінен шығады.

Ірімшік қарандаштары.

Slide 6

Mozzarella ірімшігіне арналған екікамералы қаптама.

Slide 7

Вакуум пакеттер

Slide 8 Slide 9

Картон мен қағаздан жасалған қаптамалар

Slide 10

Балқытылған ірімшік

Slide 11

Полимерлі қаптамалар


Ұқсас жұмыстар
Ірімшікке арналған қаптамалардың жаңа түрлері және сипаттамасы
Қаймақ пен сүзбе өнімдеріне арналған жаңа қаптамалар
Сүт сусындары мен сүзбе-қаймақ өнімдеріне арналған жаңа қаптамалар
Сүт өнімдеріне арналған жаңа қаптамалар: материалдар мен қағаз-картон түрлерінің сипаттамасы
Ірімшік пен етке арналған қаптамалардың жаңа түрлері мен технологиялары
Жаңа технологиялардың өндірістегі адамдық факторға әсері
Ірімшік өнімдерін қаптаудың жаңа түрлері мен материалдары
Жұмсақ және қатты ірімшіктердің микрофлорасы және сапаға қойылатын санитариялық талаптар
Қоршаған ортаның экогенетикалық факторлары және олардың денсаулыққа әсері
Табиғаттағы микроағзалардың әсері және олардың физиологиялық-биохимиялық қасиеттері
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz