Сайтқа презентация қосу

Ірімшікке арналған қаптамалардың жаңа түрлері

Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым министрлігі Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университеті

 Ірімшікке арналған қаптамалардың 

жаңа түрлері 

Орындағ ан: Мұ хтарбек Ә .Е. Топ: БТ-201 Тексерген: Кабденова А.Т.

Ірімшік — сүтті арнайы өңдеуден өткізу арқылы алынатын жоғары калориялы неғұрлым сіңімді тағамдық өнімдерінің бірі.Әзірлеу және пісіру кезінде ол микробиологиялық, ферментативтік тағы басқа процестерден өтеді, соның нәтижесінде, дайын өкім сүтпен салыстырғанда дәмі және нәрлілігі жағынан едәуір құнды қасиеттерге ие болады.

Ірімшік дайын болғаннан кейін, белгілі уақытта және жағдайларда пісіп жетіледі. Бірақ пісіп жетілген ірімшік қаптамаға буып түйілгенде, дүкенге жіберілгенде, тіпті адам ның аузына тигенше пісіп жетілуін тоқтатпайды деген болжам бар. Сондықтан қаптама ірімшіктің сапалы болуына, дұрыс пісіп жетілуінде маңызды рөл атқарады.
  

Қазіргі кезде ірімшік тің көптеген түрлері шығарылуда: қатты сырлар, жұмсақ сырлар, балқытылған сырлар, ірімшік соустары. Осыған байланысты оларды қаптайтын орауыштар да сан алуан болып келеді. Қаптамалар : полимерлі қаптамалар, вакуум пакеттер, фольгадан жасалғанқаптамалар, ағаштан және пластмассадан жасалған қаптамалар, картон мен қағаздан жасалған қаптамалар және т.б.

Ірімшікке арналған жаңа қаптамалар:
Ірімшік қарандаштары. 
Мұндай қаптамаға қапталған пармезан ірімшігі тұтынушының көңілінен шығады.

Mozzarella ірімшігіне арналған екікамералы қаптама.

Вакуум пакеттер

Картон мен қ ағ аздан жасалғ ан қ аптамалар

Балқ ытылғ ан ірімшік

Полимерлі қ аптамалар


Пән: Өнеркәсіп, Өндіріс



Пәндер
Көмек / Помощь
Арайлым
Біз міндетті түрде жауап береміз!
Мы обязательно ответим!
Жіберу / Отправить


Зарабатывайте вместе с нами

Рахмет!
Хабарлама жіберілді. / Сообщение отправлено.

Сіз үшін аптасына 5 күн жұмыс істейміз.
Жұмыс уақыты 09:00 - 18:00

Мы работаем для Вас 5 дней в неделю.
Время работы 09:00 - 18:00

Email: info@stud.kz

Phone: 777 614 50 20
Жабу / Закрыть

Көмек / Помощь