Сайтқа презентация қосу

Тағам өнеркәсібінде қолданылатын микроорганизмдер туралы

Тағам өнеркәсібінде қолданылатын микроорганизмдер


Орындаған:Билалова А.Н Тексерген:Кабденова А.Т

Биотехнология

Биотехнология – бұл микроорганизмдердің тіршілік ету қабілетін, жасуша мен ұлпаның культураларын және оның бөлшектерін өндірісте қолдану мақсатының жетістігі және биохимия, микробиология және инженерлік ғылымдарды қолдануды интегрирлеу.

Тағам биотехнологиясы 
Биоконверсия шикізатының эффективтілігі
  Организм

Бастапқы өнім 1 кг. азықтық 1 кг. азықтық 1кг. азықтық 1кг.көмірсу+неорга никалық Азот + О2

Өнімділігі, г 68г.сиыр еті 200г.шошқа 240 г.тауық еті 1080 жасушалық массалары

Сиыр Шошқа Тауық Fusarium graminearum

Микроорганизмдер биотехнологиясы 
 «Микроорганизмдер биотехнологиясы» пәнінің мақсаты болып микроорганизмдердің мүмкіндіктерімен танысып биомассаны бөліп алу, микроорганизмдерді пайдаланып биосинтез және биотрансформация өнімдерін алу, олардың технологиялық процестерін құрасатыру, өндірістің технологияларын қолданып биотехнологияның салаларының құрылысымен танысу, микроорганизмдерді пайдаланып ең маңызды өнімдерді биологиялық активтік заттарды бөліп алу, шикізат ретінде оңай табылатын өнімдерді қолданып, сапасы жоғары өнімдерді алуға арналған осы технологияларға, процесстерге қажет құрал-жабдықтардың құрылысын зерттеп, тереңірек меңгеру

Микроорганизмдердің ерекшеліктері:


 1. Біркелкі таралады.  2. Тез өседі және көбейеді.  3. Басқа ағзаларға қарағанда төзімді(t=70-105С, радиация, NaCl=2530%, кептіру , оттегінің жоқтығы , t=(-), және т.б.)  4. Қоректенуі :автотрофтар (фото- и хемо-), гетеротрофтар (барлық органикалық заттарды, қажет емес қосылыстарды, нитраттарды ыдыратады.күкіртті қосылыстар және басқа да улы заттар)

Сүт қышқылы бактериялары

1 — шар тәрізділер; 2 — моншақ тәрізді орналасқан стрептококкалар; 3 — таяқша тәрізділері.

Петри табақшасы 

Зерттелетін микроағзаны арнайы дайындалған қоректік ортасы бар Петри табақшасына енгізген ненкейін небары бірнеше аптада микроағзардың жаңа колониясы өсіп шығады


Пән: Ет, сүт, шарап өнімдері



Пәндер
Көмек / Помощь
Арайлым
Біз міндетті түрде жауап береміз!
Мы обязательно ответим!
Жіберу / Отправить


Зарабатывайте вместе с нами

Рахмет!
Хабарлама жіберілді. / Сообщение отправлено.

Сіз үшін аптасына 5 күн жұмыс істейміз.
Жұмыс уақыты 09:00 - 18:00

Мы работаем для Вас 5 дней в неделю.
Время работы 09:00 - 18:00

Email: info@stud.kz

Phone: 777 614 50 20
Жабу / Закрыть

Көмек / Помощь