Тағам өнеркәсібіндегі микроорганизмдер: биотехнологиялық принциптер мен қолданбалы технологиялар


Slide 1

Тағам өнеркәсібінде қолданылатын микроорганизмдер

Орындаған:Билалова А. Н

Тексерген:Кабденова А. Т

Slide 2 Slide 3 Slide 4

Биотехнология

Биотехнология - бұл микроорганизмдердің тіршілік ету қабілетін, жасуша мен ұлпаның культураларын және оның бөлшектерін өндірісте қолдану мақсатының жетістігі және биохимия, микробиология және инженерлік ғылымдарды қолдануды интегрирлеу.

Slide 5

Тағам биотехнологиясы

Организм

Бастапқы өнім

Өнімділігі, г

Сиыр

1 кг. азықтық

68г. сиыр еті

Шошқа

1 кг. азықтық

200г. шошқа

Тауық

1кг. азықтық

240 г. тауық еті

Fusarium graminearum

1кг. көмірсу+неорганикалық Азот + О2

1080 жасушалық массалары

Биоконверсия шикізатының эффективтілігі

Slide 6 Slide 7 Slide 8

Микроорганизмдер биотехнологиясы

«Микроорганизмдер биотехнологиясы» пәнінің мақсаты болып микроорганизмдердің мүмкіндіктерімен танысып биомассаны бөліп алу, микроорганизмдерді пайдаланып биосинтез және биотрансформация өнімдерін алу, олардың технологиялық процестерін құрасатыру, өндірістің технологияларын қолданып биотехнологияның салаларының құрылысымен танысу, микроорганизмдерді пайдаланып ең маңызды өнімдерді биологиялық активтік заттарды бөліп алу, шикізат ретінде оңай табылатын өнімдерді қолданып, сапасы жоғары өнімдерді алуға арналған осы технологияларға, процесстерге қажет құрал-жабдықтардың құрылысын зерттеп, тереңірек меңгеру

Slide 9

Микроорганизмдердің ерекшеліктері:

1. Біркелкі таралады.

2. Тез өседі және көбейеді.

3. Басқа ағзаларға қарағанда төзімді(t=70-105С, радиация, NaCl=25-30%, кептіру, оттегінің жоқтығы, t=(-), және т. б. )

4. Қоректенуі :автотрофтар (фото- и хемо-), гетеротрофтар (барлық органикалық заттарды, қажет емес қосылыстарды, нитраттарды ыдыратады. күкіртті қосылыстар және басқа да улы заттар)

Slide 10

Сүт қышқылы бактериялары

1 - шар тәрізділер; 2 - моншақ тәрізді орналасқан стрептококкалар;

3 - таяқша тәрізділері.

Slide 11

Петри табақшасы

Зерттелетін микроағзаны арнайы дайындалған қоректік ортасы бар Петри табақшасына енгізген ненкейін небары бірнеше аптада микроағзардың жаңа колониясы өсіп шығады


Ұқсас жұмыстар
Тағам өнеркәсібіндегі микроорганизмдер: бактериялар мен саңырауқұлақтардың морфологиясы, физиологиясы және рөлі
Дисбактериоз: пробиотиктер, пребиотиктер және тамақ өнеркәсібіндегі микроорганизмдер
Тағам өнеркәсібіндегі микроағзалардың қолданылуы мен сұрыпталуы
Тағам өнімдерінің құнарлығын биотехнологиялық жолмен арттыру
Микроорганизмдер және олардың биотехнологиялық қолданылулары
Тамақ өнеркәсібіндегі микроорганизмдер және олардың қолданылуы
Тағам өндірісінің құнарлылығын арттырудағы биотехнологиялық әдістер
Тағам өнеркәсібіндегі биотехнология: ет, сүт, нан және сыра өндірістеріндегі қолданбалары
Консерванттар: құрамы, әсері және тағам өнеркәсібіндегі қолданылуы
Микроорганизмдер арқылы қоршаған ортаны мониторингілеу: биотехнологиялық әдістер және экологиялық мәселелер
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz