Тағам өнеркәсібінде қолданылатын микроорганизмдер туралы
Презентация қосу
Тағам өнеркәсібінде
қолданылатын микроорганизмдер
Орындаған:Билалова А.Н
Тексерген:Кабденова А.Т
Биотехнология
Биотехнология – бұл микроорганизмдердің
тіршілік ету қабілетін, жасуша мен ұлпаның
культураларын және оның бөлшектерін
өндірісте қолдану мақсатының жетістігі және
биохимия, микробиология және инженерлік
ғылымдарды қолдануды интегрирлеу.
Тағам
биотехнологиясы
Биоконверсия шикізатының эффективтілігі
Организм Бастапқы өнім Өнімділігі, г
Сиыр 1 кг. азықтық 68г.сиыр еті
Шошқа 1 кг. азықтық 200г.шошқа
Тауық 1кг. азықтық 240 г.тауық еті
1кг.көмірсу+нео
Fusarium 1080 жасушалық
рганикалық Азот
graminearum массалары
+ О2
Микроорганизмдердің тіршілік ету қабілетін және
ертеден белгілі дәстүрлі әдісті сыра ашытуда, сүт
қышқылды өнімдерді және ашытқы алуда қолданған.
Ғылымның дамуына байланысты екі бағытта жаңарды:
- биореактордағы өсімдіктердің және жануарлардың
клеткасынан, микроорганизмдер өндірісінің шығымы,
ауылшаруашылығының өндірісіне қарағанда шығымы
жоғары.
- биотехнологиялық процестердің өнімділігінің
жоғарылауы ген инженерия әдісін қолданудың
арқасында.
Микроорганизмдер
биотехнологиясы
«Микроорганизмдер биотехнологиясы» пәнінің мақсаты болып
микроорганизмдердің мүмкіндіктерімен танысып биомассаны
бөліп алу, микроорганизмдерді пайдаланып биосинтез және
биотрансформация өнімдерін алу, олардың технологиялық
процестерін құрасатыру, өндірістің технологияларын қолданып
биотехнологияның салаларының құрылысымен танысу,
микроорганизмдерді пайдаланып ең маңызды өнімдерді
биологиялық активтік заттарды бөліп алу, шикізат ретінде оңай
табылатын өнімдерді қолданып, сапасы жоғары өнімдерді
алуға арналған осы технологияларға, процесстерге қажет
құрал-жабдықтардың құрылысын зерттеп, тереңірек меңгеру
Микроорганизмдердің
ерекшеліктері:
1. Біркелкі таралады.
2. Тез өседі және көбейеді.
3. Басқа ағзаларға қарағанда төзімді(t=70-105С,
радиация, NaCl=25-30%, кептіру , оттегінің жоқтығы ,
t=(-), және т.б.)
4. Қоректенуі :автотрофтар (фото- и хемо-),
гетеротрофтар (барлық органикалық заттарды, қажет
емес қосылыстарды, нитраттарды ыдыратады.күкіртті
қосылыстар және басқа да улы заттар)
Сүт қышқылы
бактериялары
1 — шар тәрізділер; 2 — моншақ тәрізді орналасқан
стрептококкалар;
3 — таяқша тәрізділері.
Петри табақшасы
Зерттелетін микроағзаны арнайы дайындалған
қоректік ортасы бар Петри табақшасына енгізген
ненкейін небары бірнеше аптада микроағзардың
жаңа колониясы өсіп шығады
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz