Тағам өнеркәсібінде қолданылатын микроорганизмдер туралы


Бұл презентацияның бағасы: 500 теңге
Скачать: бот арқылы


Презентация қосу
Тағам өнеркәсібінде
қолданылатын микроорганизмдер

Орындаған:Билалова А.Н
Тексерген:Кабденова А.Т
Биотехнология

Биотехнология – бұл микроорганизмдердің
тіршілік ету қабілетін, жасуша мен ұлпаның
культураларын және оның бөлшектерін
өндірісте қолдану мақсатының жетістігі және
биохимия, микробиология және инженерлік
ғылымдарды қолдануды интегрирлеу.
Тағам
биотехнологиясы

Биоконверсия шикізатының эффективтілігі

Организм Бастапқы өнім Өнімділігі, г
Сиыр 1 кг. азықтық 68г.сиыр еті
Шошқа 1 кг. азықтық 200г.шошқа
Тауық 1кг. азықтық 240 г.тауық еті
1кг.көмірсу+нео
Fusarium 1080 жасушалық
рганикалық Азот
graminearum массалары
+ О2
Микроорганизмдердің тіршілік ету қабілетін және
ертеден белгілі дәстүрлі әдісті сыра ашытуда, сүт
қышқылды өнімдерді және ашытқы алуда қолданған.
Ғылымның дамуына байланысты екі бағытта жаңарды:

- биореактордағы өсімдіктердің және жануарлардың
клеткасынан, микроорганизмдер өндірісінің шығымы,
ауылшаруашылығының өндірісіне қарағанда шығымы
жоғары.

- биотехнологиялық процестердің өнімділігінің
жоғарылауы ген инженерия әдісін қолданудың
арқасында.
Микроорганизмдер
биотехнологиясы

«Микроорганизмдер биотехнологиясы» пәнінің мақсаты болып
микроорганизмдердің мүмкіндіктерімен танысып биомассаны
бөліп алу, микроорганизмдерді пайдаланып биосинтез және
биотрансформация өнімдерін алу, олардың технологиялық
процестерін құрасатыру, өндірістің технологияларын қолданып
биотехнологияның салаларының құрылысымен танысу,
микроорганизмдерді пайдаланып ең маңызды өнімдерді
биологиялық активтік заттарды бөліп алу, шикізат ретінде оңай
табылатын өнімдерді қолданып, сапасы жоғары өнімдерді
алуға арналған осы технологияларға, процесстерге қажет
құрал-жабдықтардың құрылысын зерттеп, тереңірек меңгеру
Микроорганизмдердің
ерекшеліктері:

1. Біркелкі таралады.

2. Тез өседі және көбейеді.

3. Басқа ағзаларға қарағанда төзімді(t=70-105С,
радиация, NaCl=25-30%, кептіру , оттегінің жоқтығы ,
t=(-), және т.б.)

4. Қоректенуі :автотрофтар (фото- и хемо-),
гетеротрофтар (барлық органикалық заттарды, қажет
емес қосылыстарды, нитраттарды ыдыратады.күкіртті
қосылыстар және басқа да улы заттар)
Сүт қышқылы
бактериялары

1 — шар тәрізділер; 2 — моншақ тәрізді орналасқан
стрептококкалар;
3 — таяқша тәрізділері.
Петри табақшасы

Зерттелетін микроағзаны арнайы дайындалған
қоректік ортасы бар Петри табақшасына енгізген
ненкейін небары бірнеше аптада микроағзардың
жаңа колониясы өсіп шығады

Ұқсас жұмыстар
Таралуына байланысты инфекциялық аурулардың жіктелуі
Тағам өнеркәсібінде қолданылатын микроорганизмдер
БАҚ ТАҒАМ ӨНЕРКӘСІБІНДЕ ҚОЛДАНУ
ББҚ тағам өнеркәсібінде қолдануы
Микроорганизмдер— органикалық қышқыл өндірушілер
ТАМАҚ ӨНЕРКӘСІПТЕРІНДЕ ҚОЛДАНЫЛАТЫН МИКРООРГАНИЗМДЕР
Тамақ өнеркәсіптерінде қолданылатын микроорганизмдер жайлы
Микроорганизмдер селекциясы
Микроорганизмдер селекциясы. Биотехнология
Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы
Пәндер