Ірімшікке және етке арналған қаптамалардың жаңа түрлері


Бұл презентацияның бағасы: 500 теңге
Скачать: бот арқылы


Презентация қосу
Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым министрлігі
Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университеті

Ірімшікке және етке
арналған
қаптамалардың жаңа
түрлері
ТУРДИНА АЙГЕРИМ
Ет — малдың бүтін ұшасы немесе ұшаның жеке мүшелері; құнды
тағамдық өнім. Бұлшық ет, май, сіңір және сүйейтіндерінен тұрады.
Қоректілігі жағынан ең құнды әрі жұмсақ бұлшық ет тіндері омырт қа, ар қа,
белдеме, жамбас тұстарында болады. Бұлшық ет тіндерінде орта есеппен 73-
77% су, 18-21% ақуыз, 1-3% май, 1,7—2% экстракты азотты заттар, 0,9—1,2%
экстракты азотсыз заттар, 0,8—1,0% минералдық тұздар, сонымен бірге Вр В2
В6 РР және т.б витаминдер болады.'
ТАҒАМДЫҚ ПЛЕНКАМЕН ҚАПТАЛҒАН
ПЛАСТИК ЛОТТАР
ГАЗОМОДИФИЦИРЛЕНГЕН ҚАПТАМА
Вакуумды қаптамалар
РЕТОРТ-ПАКЕТТЕР
Ірімшік — сүтті арнайы өңдеуден өткізу арқылы
алынатын жоғары калориялы неғұрлым сіңімді
тағамдық өнімдерінің бірі.Әзірлеу және пісіру кезінде
ол микробиологиялық, ферментативтік тағы басқа
процестерден өтеді, соның нәтижесінде, дайын өкім
сүтпен салыстырғанда дәмі және нәрлілігі жағынан
едәуір құнды қасиеттерге ие болады.
Ірімшікке арналған жаңа қаптамалар:
Ірімшік қарандаштары.
Мұндай қаптамаға қапталған пармезан
ірімшігі тұтынушының көңілінен шығады.
Mozzarella ірімшігіне арналған
екікамералы қаптама.
Вакуум пакеттер
Картон мен қағаздан жасалған қаптам
Балқытылған ірімшік
Полимерлі қаптамалар

Ұқсас жұмыстар
Ірімшік
Ірімшікке арналған қаптамалардың жаңа түрлері
Ірімшікке арналған қаптамалардың
Сүт сусындарына арналған қаптамалардың жаңа түрлері
Сүт сусындарына арналған қаптамалардың жаңа түрлері Қаймақпен сүзбеге арналған қаптамалардың жаңа түрлері
Қаймақпен сүзбеге арналған қаптамалардың жаңа түрлері
Сүт сусындарына арналған қаптамалардың жаңа түрлері. Қаймақпен сүзбеге арналған қаптамалардың жаңа түрлері туралы ақпарат
«Заманауи орауыштар мен қаптамалар түрлері»
Ірімшік жасаудың жалпы технологиясы
ҚАТТЫ ІРІМШІК
Пәндер