Ірімшік




Презентация қосу
Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым министрлігі
Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университеті

арналған
 Ірімшікке
қаптамалардың
жаңа түрлері

Орындаған: Махмутбек Г.
Топ: БТ-201
Тексерген: Кабденова А.Т.
Ірімшік — сүтті арнайы өңдеуден өткізу арқылы алынатын жоғары 
калориялы неғұрлым сіңімді тағамдық өнімдерінің бірі. Ірімшік 
түрлері шикізат бойынша, өндіру ерекшелігі бойынша, қасиеттері 
бойынша ажыратылады. Сүттің ұю әдісі бойынша ірімшіктер 
мәйекті, сүт қышқылды жөне өнделген болып бөлінеді. Өндіру 
ерекшелігі мен органолептикалық қасиетіне байланысты мәйекті 
сырлар қатты, жұмсақ және тұздық болады, олар өз алдына типтер 
мен топтарға бөлінеді. Осындай белгілеріне қарап ірімшікті мәйекті 
және балқытылған деп бөледі.
Ірімшік орауға арналған қаптамалар:  полимерлі 
қаптамалар, вакуум пакеттер, фольгадан 
жасалғанқаптамалар, ағаштан және пластмассадан 
жасалған қаптамалар, картон мен қағаздан жасалған 
қаптамалар және т.б. 
Ірімшікке арналған жаңа қаптамалар:
Вакуум пакеттер
Картон мен қағаздан жасалған
қаптамалар
Полимерлі қаптамалар
Балқытылған ірімшік

Ұқсас жұмыстар
Қатты ірімшіктер
ІРІМШІКТЕРДІҢ МИКРОФЛОРАСЫ
Балқытылған ірімшіктер
Ірімшік жасаудың жалпы технологиясы
Мәйекті ірімшіктер
Ірімшікке арналған қаптамалардың жаңа түрлері
Балқытылған ірімшік
ГРУЗИНСКИЙ ІРІМШІК
Швейцариялық ірімшік
Түйе сүті Сиыр сүті
Пәндер