Қандағы биллирудинді, қантты және жалпы белокты анықтау




Презентация қосу
Қандағы
биллирудинді ,
қантты және жалпы
белокты анықтау 

ындаған:Жакенова Г.Е
ажетті құрал-жабдықта

центрифуга Өлшеу колбалары
фотоэлоктрокалориметр

Кептіру шкафы

рефрактометр микропипеткалар
Су моншасы пробиркалар
Қан сарысуындағы билирубинді анықтау

Үш пробиркаға екі есе 0,9 % NaСІ ерітіндісімен
араластырылған 0.5 мл қан сары суын кұяды.Сонан сон бірінші
пробиркаға 1,75 мл кофеин реактивін және 0.25 мл 0.9 % NаСІ ерітіңдісін
қосып. калориметрлсіші; скінші пробиркага тура (түзу билирубин) 1,75 мл 0,9
%NaС1 ерітіндісін және 0.25 диазосұйығын кұйып, 5 минут уақыт өткеннен кейін
калориметрлейді; үшінші пробиркага (жалпы билирубин) 1,75 мл кофеин реактивін
және 0,25 диазосұйығын құйып, 20 минуттен кейін калориметрлейді.
Калориметрлеуді фотоэлектрокалориметрдің жасыл түсті фильтрінде
5 мм кюветтерде

дистильденген суға қатар жүргізеді.
Сау малдың қан сарысуындағы билирубин мөлшері (мг 100 мл).

Сиырларда жалпы билирубин - 0.11- 0,48, тура

билирубин жоқ; 15 күнге дейінгі бұзауларда-жалпы билирубин

0.16-1,86, тура - 0- 0,72; жылқыларда жалпы

билирубин 0,62-1,42, түзу - 0,04- 0,58 (Н.А.Савкин бойынша);

қойларда

жалпы билирубин 0- 0,39,

тікелсй -0-0,27;

иттерде жалпы билирубин 0,12-0,14;

тауықтарда -0,1-0,35 (Л.Шлезингербойынша)
Сау малдың қанындағы нағыз
канттың мөлшері мына аралыктарда (мг 100
мл): ірі қарада - 40-70; қойда - 35-60’ жылкыда - 55-
95; шошқада - 45-75; итте - 60-80;
тауықта - 80-140
Қант мөлшсрі мына аралыктарда (ммоль/л), ірі карада –
2,22- 3.88; койда - 2,05-3,33; жылкыда - 3.05-5,27; шошқада - 2
5-4 16’ итте - 3,33-4,44; тауықта - 4,44-7,77. ’
Қандағы қанттың
мөлшсрінің көбеюі –
гипергликемия - кант
диабетінде, азықпен канттың
, көп мөлшерін кабылдаганда
стресс кезінде В, жәнс С
гиповитаминозы, бүйрек
жетіспеушілігінде,нефритте
байқалады.
Сау малдардың қан сарысуындағы
жалпы белок мөлшері мына аралықтарда
болады (100 мл/г): ірі карада - 6-8,5; қойда - 6-
7.5; жылқыда - 6,5-7,8; шошқада - 6,5-8,5; итте
- 5,9-7.6; тауықта - 4,3- 5,9; ал г/л оның
мөлшері, ірі карада - 60-85; қойда -60-75;
жылқыда - 65-78; шошкада - 65-85; итте - 59-
76; тауықта - 43-59.
Кан сарысуындагы жалпы белоктың азаюы-
гипопротеинемия рацион құрамында белок
мөлшері аз болуы кезінде, рационда амин
қышқылдары құрамы бойынша тепе-теңдігі
бұзылғанда, жіті және созылмалы қан кетуде,
гидремияда,буаз малда, нефроздық
ісінуде,созылмалы паренхиматоздық
гепатитте, бауыр цирозында, абсцестерде,
катерлі ісікте, паратубурклезде (клиникалык
ДУРУ малда), туберкулездің терминальді
түрінде, созылмалы сепсисте. зілді
тейлериозда, безгекте, интоксикацияларда
(улануларда) және т.с.с.
азарларыңызға рахмет!

Ұқсас жұмыстар
Қандағы билирубинді, қантты және жалпы белокты анықтау
Несептегі индиканды, сірке қышқылды ацетон денелерді және көмірсутектерді анықтау
Қант диабеті бар науқастарға мейірбикелік күтімнің ерекшеліктері
ЗАТ АЛМАСУДЫҢ ПАТОФИЗИОЛОГИЯСЫ
СЕМІЗДІКТЕН НЕ СЕБЕПТЕН СУСАМЫР АУРУЫ ТУЫНДАЙДЫ
Несептегі индиканды анықтау
Потенциалды диабет
Қант диабеті бар пациенттерді АББ бойынша бақылау
Қант диабетінің І-типі
Қант диабеті
Пәндер