Крахмал және спиртке картопты құрамалы өңдеу




Презентация қосу
Крахмал және спиртке картопты
құрамалы өңдеу

Орындаған:Жұмагелді .Б.С

Тобы: БТ-307
Тексерген: Мирашева Г.О.

Семей 2015
Крахмал (нем. kraftmehl) – өсімдіктерде
болатын полимерлік көмірсу: (С6H10O5)n.
Крахмал— өсімдіктердің басты қосалқы көмірсуы; глюкоза
қалдықтарынан түзілетін
екі полисахаридтен (амилоза менамилопектин) тұрады. Ұн тәрізді
ақ ұнтақ; көптеген өсімдіктерден алынады. Аспаздық пен кондитер
фабрикаларында көбінесе картоп, бидай және жүгері крахмалын
пайдаланады.
Крахмал (С6Н10О5)n табиғатта кең тараған
полисахарид. крахмалдың қарапайым
буыны, - C6H10O5 -
70-75%

80%
20%

крахмал болады
Крахмалдан химия өнеркәсібінде глюкоза, этил
спиртін, ацетон және лимон қышқылын алады
. Крахмалды -

өндірісінде қолданылады
Крахмалды
киім ағартуда
және
фармацевтика
да
қолданады
Назарларыңызға рахмет

Ұқсас жұмыстар
Картоп крахмалы
Крахмал және спиртке картопты құрамалы өңдеу жайлы ақпарат
Крахмал және спиртке картопты құрамалы өңдеу жайлы
КРАХМАЛ АЛУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ
Спирт өндірісінде қолданылатын микроорганизмдер
Спиртті ашыту
Картоп зиянкестерімен күресу шаралары
Картоп
Картоптың халық шаруашылығындағы маңызы және таралуы
Техникалық биохимия
Пәндер