Ірімшікке арналған қаптамалардың


Презентация қосу



Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым
министрлігі
Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік
университеті

 Ірімшікке арналған 
қаптамалардың 
жаңа түрлері 

Орындаған: Данабекова А.М
Топ: БТ-201
Тексерген: Кабденова А.Т.
Ірімшік — сүтті арнайы өңдеуден өткізу арқылы
алынатын жоғары калориялы неғұрлым сіңімді
тағамдық өнімдерінің бірі.Әзірлеу және пісіру кезінде ол
микробиологиялық, ферментативтік тағы басқа
процестерден өтеді, соның нәтижесінде, дайын өкім
сүтпен салыстырғанда дәмі және нәрлілігі жағынан
едәуір құнды қасиеттерге ие болады.
Ірімшіктер өндірісінің жалпы 
технологиялық схемасы келесі 
операциялардан тұрады:
тапсырушыдан сүтті қабылдау,
сүттің ірімшікке жарамдылығын анықтау,
ақуыз бен май бойынша нормалау,
пастерлеу,
ұйыту температурасына дейін суыту,
бактериалды ашытқыны енгізу,
кальций тұздарын енгізу,
мәйекті немесе басқа ферменттермен ұйыту,
ұйытқыны алу және өңдеу,
дәннің қойылуы (постановка),
сарысу бөлігін алу,
екінші рет қыздыру,
араластыру,
ірімшік массасының дайындығын анықтау,
формалау, өздігінен престеу немесе ықтиярсыз
престеу,
таңбалау,
тұздау,
тиісті камераларда жетілдіру,
қаптау және шығару
Қазіргі кезде ірімшік тің көптеген
түрлері шығарылуда: қатты сырлар,
жұмсақ сырлар, балқытылған сырлар,
ірімшік соустары. Осыған байланысты
оларды қаптайтын орауыштар да сан
алуан болып келеді. Қаптамалар :
полимерлі қаптамалар, вакуум пакеттер,
фольгадан жасалғанқаптамалар,
ағаштан және пластмассадан жасалған
қаптамалар, картон мен қағаздан
жасалған қаптамалар және т.б.
Вакуум пакеттер
Картон мен қағаздан жасалған 
қаптамалар
Балқытылған ірімшік



Пәндер

Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор №1 болып табылады.

Байланыс

Qazaqstan
Phone: 777 614 50 20
WhatsApp: 777 614 50 20
Email: info@stud.kz
Көмек / Помощь
Арайлым
Біз міндетті түрде жауап береміз!
Мы обязательно ответим!
Жіберу / Отправить

Рахмет!
Хабарлама жіберілді. / Сообщение отправлено.

Email: info@stud.kz

Phone: 777 614 50 20
Жабу / Закрыть

Көмек / Помощь