Ірімшік өнімдерін қаптаудың жаңа түрлері мен материалдары


Slide 1

Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым министрлігі

Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университеті

Орындаған: Данабекова А. М

Топ: БТ-201

Тексерген: Кабденова А. Т.

Ірімшікке арналған қаптамалардың

жаңа түрлері

Slide 2

Ірімшік - сүтті арнайы өңдеуден өткізу арқылы алынатын жоғары калориялы неғұрлым сіңімді тағамдық өнімдерінің бірі. Әзірлеу және пісіру кезінде ол микробиологиялық, ферментативтік тағы басқа процестерден өтеді, соның нәтижесінде, дайын өкім сүтпен салыстырғанда дәмі және нәрлілігі жағынан едәуір құнды қасиеттерге ие болады.

Slide 3

Ірімшіктер өндірісінің жалпы технологиялық схемасы келесі операциялардан тұрады:

тапсырушыдан сүтті қабылдау,

сүттің ірімшікке жарамдылығын анықтау,

ақуыз бен май бойынша нормалау,

пастерлеу,

ұйыту температурасына дейін суыту,

бактериалды ашытқыны енгізу,

кальций тұздарын енгізу,

мәйекті немесе басқа ферменттермен ұйыту,

ұйытқыны алу және өңдеу,

дәннің қойылуы (постановка),

сарысу бөлігін алу,

екінші рет қыздыру,

араластыру,

ірімшік массасының дайындығын анықтау,

формалау, өздігінен престеу немесе ықтиярсыз престеу,

таңбалау,

тұздау,

тиісті камераларда жетілдіру,

қаптау және шығару

Slide 4

Қазіргі кезде ірімшік тің көптеген түрлері шығарылуда: қатты сырлар, жұмсақ сырлар, балқытылған сырлар, ірімшік соустары. Осыған байланысты оларды қаптайтын орауыштар да сан алуан болып келеді. Қаптамалар : полимерлі қаптамалар, вакуум пакеттер, фольгадан жасалғанқаптамалар, ағаштан және пластмассадан жасалған қаптамалар, картон мен қағаздан жасалған қаптамалар және т. б.

Slide 5

Вакуум пакеттер

Slide 6

Картон мен қағаздан жасалған қаптамалар

Slide 7

Балқытылған ірімшік


Ұқсас жұмыстар
Ірімшік пен етке арналған қаптамалардың жаңа түрлері мен технологиялары
Ірімшік түрлері және өндіру технологиясы
Тамақ өнімдерін сақтау: консервілеу әдістері мен орауыш материалдары
Түйе сүтінен алынған жаңа ірімшік өнімдерінің физико-химиялық көрсеткіштері және технологиялық негіздері
Хирургия мен травматологиядағы жаңа синтетикалық тігіс материалдары мен протездер
Тағам өнімдерін орау және ыдыстар: жіктелуі, материалдары және гигиеналық сипаттамалары
Тамақ өнімдерін консервілеудің әдістері мен түрлері
Ірімшік өндірісінің технологиясы, шикізат талаптары және жіктелуі
Десмургия: таңғыш материалдары, таңу түрлері мен салу әдістері
Ірімшік және сүзбе өндіретін цехты ұйымдастыруға арналған бизнес-жоспар
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz