Бизнес жоспар Кондитерлік цех құру SWOT анализ жасау
Презентация қосу
Бизнес жоспар
Кондитерлік цех құру
SWOT анализ жасау
Орындаған: Иманхан Сәлімжан
Тобы: ОЗ-407
Осы заманғы талап бойынша қоғамдық
тамақтану қазіргі таңда біртіндеп
индустрияланған түрге ауысып барады.
Жақсы техникалық құралдармен
жарақтандырылған заманауи
кәсіпорындар салынуда; оларда дәуірлеу
технологиялары пайдаланылуда, қызмет
көрсетудің жаңа формалары
қолданылуда.
Қазіргі кезде ұн өнімдерінен жасалатын кондитерлік
өнімдер үлкен сұрыпталымды және жоғары сапалы болып
ерекшеленетін болды.
Негізгі ұн өнімдерінен жасалатын кондитерлік тағам
құрамында бірталай крахмал түріндегі көмірсуы, ұн, және
де ақуыз бар. Крахмал адам ағзасында қантқа айналып,
энергияның негізгі көзі, ал ақуыздар жасушамен теріні
қалыпты тұрғызатын пластикалық материал болып
табылады. Көптеген жағдайда ұн өнімдерінен жасалатын
кондитерлік тағамдарға қант қосады соның әсерінен олар
көмірсулармен байытылады. Жұмыртқа – көптеген
тағамдарды дайындауда пайдаланылады, құрамында ақуыз,
май және дәрумендер бар.
Соңғы уақытта тұрғындар дайын немесе
жартылай фабрикат ұн өнімдерінен жасалған
кондитерлік тағамдарды алу сияқты беталыс
басымырақ болып отыр.
Осындай қызмет түрі жетілген мемлекеттерде
өте көп таралған.
Осығансәйкес аталған жобада дайын
өнімдерді жүзеге асыру түріндегі кондитерлік
шағын цех ашу мүмкіншілігі қарастырылуда.
1. Жоба тұжырымдамасы
Бұл жоба тұжырымдамасы дайын өнімдерді жүзеге асыру пунктімен торт
және тәттә тоқаш өнімдерін шығаратын шағын кондитерлік цех құру болып
табылады.
Өндіріс жанынан дүкен ашу сатып алушыларға әрқашанда жаңа әзірленген
өнімдерді сатып алумен қатар тиімді бағаға сатып алуға мүмкіндік береді
Кондитерлік цехтың негізгі өндіретін өнімі бисквиттен, қант ұнтағынан,
қатпарланған қамырмен араластырылып дайындалған әр түрлі кремдері
(ақуызды, майлы) бар торт және тәтті тоқаш,. Келешекте өндірілетін өнім
сұрыпталымына нан өнімдерінен дайындалатын өнімдер (бөлішке, бәліш
және т.б.) қосылуы мүмкін.
Кондитерлік цехтың жоспарлауымен мақсатты топ болып оның орналасқан
жері бойынша орталық аудандардың тұрғындары және де жақын
орналасқан пунктер.
2. Өнім сипаттамасы
Аталған жобада ұн өнімдерінен жасалатын
кондитерлік цех құру қарастырылған.
Ұн өнімдерінен жасалған кондитерлік тағам жоғары
калориялылығымен, дәмімен және сыртқы түрінің
келбеттілігімен ерекшеленеді. Ұн өнімдерінен
жасалған кондитерлік тағамдар құндылығының
жоғарылығы ол құрамында бірталай көмірсудың
болуына байланысты.
Жоспарланған кондитерлік цех сұрыпталымы 1-
кестеде көрсетілген
1-кесте: Кондитерлік цех сұрыпталымы
Атауы Түрі
Торттар
бисквитті шоколад қосылған
«Ертегі»
жаңғақ қосылған
үгілмелі цукат және жаңғақ қосылған
қатпарлы креммен
Тәтті тоқаш
бисквитті майлы крем жағылған
үгілмелі цукат қосылған желе және жеміс қосылған
қатпарлы сары май-қаймақ қосылған креммен
қайнатылған эклерлер
3.1 Өндірістік жоспар
Аптада 6 жұмыс күні және 1 күнде 8 сағат жұмыс күні болады деп
есептеген кезде, 2012 жылдан бастап 6 727 кг торт және 3 137 тәтті
тоқаш шығарылады деп жоспарланды.
Айына 507 кг торт және 233 кг тәтті тоқаш шығарылады деп
жоспарланды. Желтоқсан және наурыз айларында, мерекенің көп
болуына байланысты 820 кг торт және 388 кг тәтті тоқаш
шығарылады.
•кесте: Өндіріс көлемі, кг
Жылдар 2011 ж. 2012-2020 жж.
Атауы
Торт 2.418 6.727
Тәтті тоқаш 1.190 3.137
Барлығы
3.608 9.865
Шикізат пен материалдар
Кондитерлік өндірісте шикізаттың
негізгі түрі, бұл – ұн, қант, сары май,
жұмыртқа. Сонымен қатар сүт өнімдері,
жемістер, жаңғақтар, эссенциялар,
шараптар және т.б. қолданылады.
Жылдар бойындағы сату жоспары, мың теңге
Жылдар 2011 ж. 2012-2020 жж.
Атауы
Торт сату 1.887 5.249
Тәтті тоқаш сату 956 2.519
Барлығы
2.843 7.768
Ұннан жасалатын тағамдарды дайындаудың
технологиялық үдерісі
Кремдер
Жоғарыда көрсетілген қамыр түрлері келесі крем
түрлерімен бірге қолданылады:
Майлы крем
Қант ұнтағы қосылған крем
Қойытылған сүтті крем
Шоколадты крем
Сүт пен жұмыртқадан жасалған крем
Ақуызды
Қаймақты крем
Өнімдерді безендіру
Кондитерлік өнімдерді безендіру үшін келесі
жартылай фабрикатты өнімдер қолданылатын
болады:
далап
қантты
шоколадты
сүтті
сироп
желе
бисквитті қуырылған ұнтақтар
жемісті салма
Кондитерлік цех көлемі 70-80 шаршы метр болатын
жалдамалы тұрғын емес жайда орналастырылады деп
жоспарлануда. Жалдамалы жай кемінде бөлінген 3 бөлмеден:
кондитерлік цех сақтау қоймасы және сауда залынан тұруы
керек.
Кондитерлік цех
Кондитерлік цех бөлімдерін жоспарлағанда технологиялық
үдеріске сәйкес келетіндей етіп жоспарлау қажет, себебі
шикізат пен дайын өнімдердің ағымы бір-біріне қарама-
қайшы кездесіп қалмауы керек, сондықтан да цех келесі
бөлмелерді қамтуы керек:
қамыр илейтін бөлме – бұл бөлмеде қамыр иленеді және
жартылай фабрикаттар дайындалады.
қамырды турайтын, бөлетін бөлме – қамырды бөліп,
кондитерлік өнімдердің формасын дайындайтын бөлме.
пісіретін бөлме – наубайханалық шкафтарда кондитерлік
өнімдерді пісіретін бөлме.
дайын өнімдерді суытатын бөлме
Тара, ыдыс жуатын бөлме
Құрал-жабдықтар мен құрал-саймандар
Атауы саны, данасы Бағасы, мың теңге
Сауда залы 370
Тоңазытқыш 1
250
Стеллаждар 1
Құрал-саймандар 1
Кондитерлік цех 1300
Наубайлық пеш 1
200
Кремді көпіршітетін машина 1
180
Ұн елегіш машина 1
150
Қамыр илейтін машина 1
400
Тоңазытқыш 1
газ плитасы 1
Электронды таразы 1
Алюминийден жасалынған үстел 2
Стеллаж, металдан жасалған 2
Өндірістік құрал-сайман 1
Барлығы 18 1.670
Қажетті қызметкерлер және олардың еңбекақысы, мың теңге
Атауы Саны, адам еңбекақысы Барлығы, жылына
Әкімшілік
Кондитер 2 40 960
Сатушы 1 30 360
Бухгалтер 0,5 ставка 60 360
Қызмет көрсетуші
Тазалаушы 0,5 ставка 20 120
Жиынтығы 4 1.800
Кондитерлік цехке
SWOT анализ
Күшті жақтары Әлсіз жақтары
Сенімді жеткізушілер. Ескірген жабдықтарды
Белгілі бренд.
болуы.
Табысты несие тарихы және
тұрақты қаржы 6,5% -ға, өткен жылмен
көрсеткіштері. салыстырғанда сатудан
Басшы қызметкерлерінің түскен түсімнің азаюы.
жоғары деңгейі оқыту. 10,5% -ға таза пайда
Жоғары сапалы өнімдер. төмендеуі.
Сенімді тарату желісі.
Айналым капиталын
Жоғары өнер байқауы.
(Кейбір өнімдер үшін) үздік дебиторлық мұздату.
Қаптама. Инновациялық өнімдерді
Толығырақ икемді баға дамыту бөлімінің
саясаты. болмауы.
Сатудың жоғарғы деңгейі.
Клиенттер арасында жақсы
беделі.
Мүмкіндіктері Қатерлер
Өнім сапасы үшін тапсырыс
Сатып алушылар санының өсуі. берушінің талаптарын арттыру.
Клиенттердің қажеттіліктерін Жоғары шикізат бағасы (қант,
Стандарттау және үйлестіру. какао, шоколад, ұн).
Өндіріске қазіргі заманғы Қаржы және капитал
технологияларды пайдалану. нарықтарындағы сыйақы
ставкасын өсіру.
Бәсекелестеріңіз көшіру қиын Табиғи апаттар тәуекелі.
жаңа өнімдерді, өндіру. Компанияның төлем қабілеттілігі
Өнімдердің ассортиментін және төлем қабілеттілігі
кеңейту. нашарлауы.
Валюта бағамдарының шетел валютасын тұрақсыздық.
төмен құны тауарлармен шетелдік
қолайлы ауысым. бәсекелестердің пайда.
Басқа компаниялармен Жеткізушілер талаптарын
ынтымақтастық. күшейту.
Бағаның заңнамалық реттеу.
жаңа бәсекелестердің мүмкіндігі.
Назарларынызға рахмет !
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz