Бизнес жоспар Кондитерлік цех құру SWOT анализ жасау


Slide 1

Бизнес жоспар Кондитерлік цех құру SWOT анализ жасау Орындаған: Иманхан Сәлімжан Тобы: ОЗ-407

Slide 2

Осы заманғы талап бойынша қоғамдық тамақтану қазіргі таңда біртіндеп индустрияланған түрге ауысып барады.

Жақсы техникалық құралдармен жарақтандырылған заманауи кәсіпорындар салынуда; оларда дәуірлеу технологиялары пайдаланылуда, қызмет көрсетудің жаңа формалары қолданылуда.

Slide 3 Slide 4

Қазіргі кезде ұн өнімдерінен жасалатын кондитерлік өнімдер үлкен сұрыпталымды және жоғары сапалы болып ерекшеленетін болды.

Негізгі ұн өнімдерінен жасалатын кондитерлік тағам құрамында бірталай крахмал түріндегі көмірсуы, ұн, және де ақуыз бар. Крахмал адам ағзасында қантқа айналып, энергияның негізгі көзі, ал ақуыздар жасушамен теріні қалыпты тұрғызатын пластикалық материал болып табылады. Көптеген жағдайда ұн өнімдерінен жасалатын кондитерлік тағамдарға қант қосады соның әсерінен олар көмірсулармен байытылады. Жұмыртқа - көптеген тағамдарды дайындауда пайдаланылады, құрамында ақуыз, май және дәрумендер бар.

Slide 5

Соңғы уақытта тұрғындар дайын немесе жартылай фабрикат ұн өнімдерінен жасалған кондитерлік тағамдарды алу сияқты беталыс басымырақ болып отыр.

Осындай қызмет түрі жетілген мемлекеттерде өте көп таралған.

Осыған сәйкес аталған жобада дайын өнімдерді жүзеге асыру түріндегі кондитерлік шағын цех ашу мүмкіншілігі қарастырылуда.

Slide 6

Жоба тұжырымдамасы

Бұл жоба тұжырымдамасы дайын өнімдерді жүзеге асыру пунктімен торт және тәттә тоқаш өнімдерін шығаратын шағын кондитерлік цех құру болып табылады.

Өндіріс жанынан дүкен ашу сатып алушыларға әрқашанда жаңа әзірленген өнімдерді сатып алумен қатар тиімді бағаға сатып алуға мүмкіндік береді

Кондитерлік цехтың негізгі өндіретін өнімі бисквиттен, қант ұнтағынан, қатпарланған қамырмен араластырылып дайындалған әр түрлі кремдері (ақуызды, майлы) бар торт және тәтті тоқаш, . Келешекте өндірілетін өнім сұрыпталымына нан өнімдерінен дайындалатын өнімдер (бөлішке, бәліш және т. б. ) қосылуы мүмкін.

Кондитерлік цехтың жоспарлауымен мақсатты топ болып оның орналасқан жері бойынша орталық аудандардың тұрғындары және де жақын орналасқан пунктер.

Slide 7

2. Өнім сипаттамасы Аталған жобада ұн өнімдерінен жасалатын кондитерлік цех құру қарастырылған. Ұн өнімдерінен жасалған кондитерлік тағам жоғары калориялылығымен, дәмімен және сыртқы түрінің келбеттілігімен ерекшеленеді. Ұн өнімдерінен жасалған кондитерлік тағамдар құндылығының жоғарылығы ол құрамында бірталай көмірсудың болуына байланысты. Жоспарланған кондитерлік цех сұрыпталымы 1- кестеде көрсетілген

Slide 8

Атауы

Түрі

Торттар

бисквитті

шоколад қосылған

«Ертегі»

жаңғақ қосылған

үгілмелі

цукат және жаңғақ қосылған

қатпарлы

креммен

Тәтті тоқаш

бисквитті

майлы крем жағылған

үгілмелі

цукат қосылған желе және жеміс қосылған

қатпарлы

сары май-қаймақ қосылған креммен

қайнатылған

эклерлер

1-кесте: Кондитерлік цех сұрыпталымы

Slide 9

Жылдар

Атауы

2011 ж.

2012-2020 жж.

Торт

2. 418

6. 727

Тәтті тоқаш

1. 190

3. 137

Барлығы

3. 608

9. 865

3. 1 Өндірістік жоспар

Аптада 6 жұмыс күні және 1 күнде 8 сағат жұмыс күні болады деп есептеген кезде, 2012 жылдан бастап 6 727 кг торт және 3 137 тәтті тоқаш шығарылады деп жоспарланды.

Айына 507 кг торт және 233 кг тәтті тоқаш шығарылады деп жоспарланды. Желтоқсан және наурыз айларында, мерекенің көп болуына байланысты 820 кг торт және 388 кг тәтті тоқаш шығарылады.

кесте: Өндіріс көлемі, кг

Slide 10

Шикізат пен материалдар

Кондитерлік өндірісте шикізаттың негізгі түрі, бұл - ұн, қант, сары май, жұмыртқа. Сонымен қатар сүт өнімдері, жемістер, жаңғақтар, эссенциялар, шараптар және т. б. қолданылады.

Slide 11

Жылдар

Атауы

2011 ж.

2012-2020 жж.

Торт сату

1. 887

5. 249

Тәтті тоқаш сату

956

2. 519

Барлығы

2. 843

7. 768

Жылдар бойындағы сату жоспары, мың теңге

Slide 12

Ұннан жасалатын тағамдарды дайындаудың технологиялық үдерісі

Slide 13

Кремдер

Жоғарыда көрсетілген қамыр түрлері келесі крем түрлерімен бірге қолданылады:

Майлы крем

Қант ұнтағы қосылған крем

Қойытылған сүтті крем

Шоколадты крем

Сүт пен жұмыртқадан жасалған крем

Ақуызды

Қаймақты крем

Slide 14

Өнімдерді безендіру

Кондитерлік өнімдерді безендіру үшін келесі жартылай фабрикатты өнімдер қолданылатын болады:

далап

қантты

шоколадты

сүтті

сироп

желе

бисквитті қуырылған ұнтақтар

жемісті салма

Slide 15

Кондитерлік цех көлемі 70-80 шаршы метр болатын жалдамалы тұрғын емес жайда орналастырылады деп жоспарлануда. Жалдамалы жай кемінде бөлінген 3 бөлмеден: кондитерлік цех сақтау қоймасы және сауда залынан тұруы керек.

Кондитерлік цех

Кондитерлік цех бөлімдерін жоспарлағанда технологиялық үдеріске сәйкес келетіндей етіп жоспарлау қажет, себебі шикізат пен дайын өнімдердің ағымы бір-біріне қарама-қайшы кездесіп қалмауы керек, сондықтан да цех келесі бөлмелерді қамтуы керек:

қамыр илейтін бөлме - бұл бөлмеде қамыр иленеді және жартылай фабрикаттар дайындалады.

қамырды турайтын, бөлетін бөлме - қамырды бөліп, кондитерлік өнімдердің формасын дайындайтын бөлме.

пісіретін бөлме - наубайханалық шкафтарда кондитерлік өнімдерді пісіретін бөлме.

дайын өнімдерді суытатын бөлме

Тара, ыдыс жуатын бөлме

Slide 16

Атауы

саны, данасы

Бағасы, мың теңге

Сауда залы

370

Тоңазытқыш

1

250

Стеллаждар

1

60

Құрал-саймандар

1

60

Кондитерлік цех

1300

Наубайлық пеш

1

200

Кремді көпіршітетін машина

1

180

Ұн елегіш машина

1

150

Қамыр илейтін машина

1

400

Тоңазытқыш

1

90

газ плитасы

1

50

Электронды таразы

1

60

Алюминийден жасалынған үстел

2

50

Стеллаж, металдан жасалған

2

40

Өндірістік құрал-сайман

1

80

Барлығы

18

1. 670

Құрал-жабдықтар мен құрал-саймандар

Slide 17

Атауы

Саны, адам

еңбекақысы

Барлығы, жылына

Әкімшілік

Кондитер

2

40

960

Сатушы

1

30

360

Бухгалтер

0, 5 ставка

60

360

Қызмет көрсетуші

Тазалаушы

0, 5 ставка

20

120


Ұқсас жұмыстар
Кондитерлік кафесін ашудың бизнес жоспары
Туристік бизнес және нарық
Қатпарлы Қайнатылған креммен
Бизнесті сипаттау
Жобаны жүзеге асыру
Кәсіпорынның маркетингтік қызметі
Кондитерлік дүкен
БИЗНЕС ЖОСПАР “Құймақ” кафесін ашу SWOT анализ жасау
Трансформер жиһаз жасайтын цех ашу
«Блюз» жастар кафесі SWOT анализ
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz