Сайтқа презентация қосу

Жібек маталар ассортименті

Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым Министрлігі Семей қаласындағы Шәкәрім атындағы Мемлекеттік Университеті

Жібек маталар ассортименті

Орындаған:Қабдоллаев е.c Те кс е р ге н : б ауы р ж а н о ва А . з То п : т к - 3 2 1
Семей 2015ж

Жібек мата
Табиғи жібек-өте жіңішке, нәзік жіп. Оны тұт жібек

құртының қуыр- шағынан алады.

ЖІБЕК МАТА
Жібек– жібек құртының пілләсынан өндіріліп,

тоқыма-мата өнеркәсібінде пайдаланылатын табиғи талшық. Кейде сондай талшықтан тоқылған матаны да жібек деп атайды

ЖІБЕК ҚҰРТЫ
Жібек құрты қуыршаққа айналар алдында арнаулы

бездері бөлетін жібек жіпше – піллә түзеді. Өндірістік жібек, негізінен, тұт ағашының қолдан өсірілетін (асыранды) құртынан және жабайы емен құртынан алынады. Асыранды жібек құрты барлық жібектің 90%-ын береді. Көп еңбек қажет ететіндіктен, жібек ең қымбат саналады.

ЖІБЕК
Жібек талшығының жасалуы. Тұтты Жібек құрт – құмырсқаларға байланысты алынған. Бұл дамудың төрт

сатысымен жүзеге асырылады. 1) Жұмыртқа 2) Қырықбуын (құрт) 3) қуаршақ 4) көбелек. Жазда тұтты жібектің көбелектері жұмыртқаға айналады, сосын келесі жылдың көктем мезгіліне дейін арнайы орындарда +2..+40 С температурада, ал ылғалдылығы 65-70% сақталады. Жұмыртқаларды дайындау мен сақтау мамандандырылған кәсіпорындарда жүзеге асады, суперэтилент және этилен – тұқымдық жібекстанциясында, ал тұқымдық және өнеркәсіптік – жұмыртқа заводтарда іске асады. Сау жұмыртқалар тегі мен буданынан байланысты арнайы өңдеуден өткізіледі, ал әлсіздерін жояды. Жұмыртқадан тірілуі мен күйлі құрт. (2-кезең). Жұмыртқадан тірілуі мамандандырылған жабдықтарда іске асырылады, яғни инкубатор үйінің ауасын тазарту. Балапан басып шығару мерзімі 20 күн. Бұл балапанның өсуіне байланысты температурада аздап өсіп отырады. Балапан басып шығу үшін жұмыртқаны арнайы қорапқа салады

Образец текста


Второй уровень


Третий уровень  Четвертый уровень
Пятый уровень

Талшықтардың құрамы мен Талшық атаулары Образец текста сыртқы көрінісі  Второй уровень жүн жібек  Третий уровень және Түсі ақ,қара,сары ақ  Четвертый уровень басқа табиғи түстер Пятый уровень Жылтырлығы қатты онша қатты емес Ұзындығы 10-250 мм 700-800 мм Жуандығы жуан талшықты өте жіңішке талшықты Иректігі өте ирек түзу Жұмсақтығы орташа жоғары Тегістігі үлпілдек тегіс Беріктігі мақтадан төмен жоғары серпімділігі жоғары орташа

Образец текста


Второй уровень


Третий уровень  Четвертый уровень
Пятый уровень

Жібек құрты қазір тек Оңтүстік Қазақстан, Жамбыл

облыстарының кейбір аудандарында, Қытай, Жапония, Үндістан және т.б. елдерде өсіріледі.


Пән: Маркетинг



Пәндер
Көмек / Помощь
Арайлым
Біз міндетті түрде жауап береміз!
Мы обязательно ответим!
Жіберу / Отправить


Зарабатывайте вместе с нами

Рахмет!
Хабарлама жіберілді. / Сообщение отправлено.

Сіз үшін аптасына 5 күн жұмыс істейміз.
Жұмыс уақыты 09:00 - 18:00

Мы работаем для Вас 5 дней в неделю.
Время работы 09:00 - 18:00

Email: info@stud.kz

Phone: 777 614 50 20
Жабу / Закрыть

Көмек / Помощь