Сайтқа презентация қосу

Бизнес жоспар Кондитерлік цех құру SWOT анализ жаса

Бизнес жоспар Кондитерлік цех құру SWOT анализ жасау
Орындаған: Иманхан Сәлімжан Тобы: ОЗ-407

Осы заманғы талап бойынша қоғамдық тамақтану қазіргі таңда біртіндеп индустрияланған түрге ауысып барады. Жақсы техникалық құралдармен жарақтандырылған заманауи кәсіпорындар салынуда; оларда дәуірлеу технологиялары пайдаланылуда, қызмет көрсетудің жаңа формалары қолданылуда.

Қазіргі кезде ұн өнімдерінен жасалатын кондитерлік өнімдер үлкен сұрыпталымды және жоғары сапалы болып ерекшеленетін болды. Негізгі ұн өнімдерінен жасалатын кондитерлік тағам құрамында бірталай крахмал түріндегі көмірсуы, ұн, және де ақуыз бар. Крахмал адам ағзасында қантқа айналып, энергияның негізгі көзі, ал ақуыздар жасушамен теріні қалыпты тұрғызатын пластикалық материал болып табылады. Көптеген жағдайда ұн өнімдерінен жасалатын кондитерлік тағамдарға қант қосады соның әсерінен олар көмірсулармен байытылады. Жұмыртқа – көптеген тағамдарды дайындауда пайдаланылады, құрамында ақуыз, май және дәрумендер бар.

 Соңғы

уақытта тұрғындар дайын немесе жартылай фабрикат ұн өнімдерінен жасалған кондитерлік тағамдарды алу сияқты беталыс басымырақ болып отыр. қызмет түрі жетілген мемлекеттерде өте көп таралған. сәйкес аталған жобада дайын өнімдерді жүзеге асыру түріндегі кондитерлік шағын цех ашу мүмкіншілігі қарастырылуда.

 Осындай

 Осыған

1. Жоба тұжырымдамасы Бұл жоба тұжырымдамасы дайын өнімдерді жүзеге асыру пунктімен торт және тәттә тоқаш өнімдерін шығаратын шағын кондитерлік цех құру болып табылады. Өндіріс жанынан дүкен ашу сатып алушыларға әрқашанда жаңа әзірленген өнімдерді сатып алумен қатар тиімді бағаға сатып алуға мүмкіндік береді

Кондитерлік цехтың негізгі өндіретін өнімі бисквиттен, қант ұнтағынан, қатпарланған қамырмен араластырылып дайындалған әр түрлі кремдері (ақуызды, майлы) бар торт және тәтті тоқаш,. Келешекте өндірілетін өнім сұрыпталымына нан өнімдерінен дайындалатын өнімдер (бөлішке, бәліш және т.б.) қосылуы мүмкін. Кондитерлік цехтың жоспарлауымен мақсатты топ болып оның орналасқан жері бойынша орталық аудандардың тұрғындары және де жақын орналасқан пунктер.

2. Өнім сипаттамасы Аталған жобада ұн өнімдерінен жасалатын кондитерлік цех құру қарастырылған. Ұн өнімдерінен жасалған кондитерлік тағам жоғары калориялылығымен, дәмімен және сыртқы түрінің келбеттілігімен ерекшеленеді. Ұн өнімдерінен жасалған кондитерлік тағамдар құндылығының жоғарылығы ол құрамында бірталай көмірсудың болуына байланысты. Жоспарланған кондитерлік цех сұрыпталымы 1кестеде көрсетілген

1-кесте: Кондитерлік цех сұрыпталымы
Атауы Торттар бисквитті шоколад қосылған «Ертегі» жаңғақ қосылған үгілмелі қатпарлы Тәтті тоқаш бисквитті үгілмелі майлы крем жағылған цукат қосылған желе және жеміс қосылған цукат және жаңғақ қосылған креммен Түрі

қатпарлы

сары май-қаймақ қосылған креммен

қайнатылған

эклерлер

3.1 Өндірістік жоспар Аптада 6 жұмыс күні және 1 күнде 8 сағат жұмыс күні болады деп есептеген кезде, 2012 жылдан бастап 6 727 кг торт және 3 137 тәтті тоқаш шығарылады деп жоспарланды. Айына 507 кг торт және 233 кг тәтті тоқаш шығарылады деп жоспарланды. Желтоқсан және наурыз айларында, мерекенің көп болуына байланысты 820 кг торт және 388 кг тәтті тоқаш шығарылады. кесте: Өндіріс көлемі, кг
Жылдар Атауы 2011 ж. 2012-2020 жж.

Торт

2.418

6.727

Тәтті тоқаш Барлығы

1.190

3.137

3.608

9.865

Шикізат пен материалдар Кондитерлік өндірісте шикізаттың негізгі түрі, бұл – ұн, қант, сары май, жұмыртқа. Сонымен қатар сүт өнімдері, жемістер, жаңғақтар, эссенциялар, шараптар және т.б. қолданылады.

Жылдар бойындағы сату жоспары, мың теңге
Жылдар Атауы 2011 ж. 2012-2020 жж.

Торт сату

1.887

5.249

Тәтті тоқаш сату Барлығы

956

2.519

2.843

7.768

Ұннан жасалатын тағамдарды дайындаудың технологиялық үдерісі

 

Кремдер Жоғарыда көрсетілген қамыр түрлері келесі крем түрлерімен бірге қолданылады: Майлы крем Қант ұнтағы қосылған крем Қойытылған сүтті крем Шоколадты крем Сүт пен жұмыртқадан жасалған крем Ақуызды Қаймақты крем

      

 

Өнімдерді безендіру Кондитерлік өнімдерді безендіру үшін келесі жартылай фабрикатты өнімдер қолданылатын болады: далап қантты шоколадты сүтті сироп желе бисквитті қуырылған ұнтақтар жемісті салма

       

Кондитерлік цех көлемі 70-80 шаршы метр болатын жалдамалы тұрғын емес жайда орналастырылады деп жоспарлануда. Жалдамалы жай кемінде бөлінген 3 бөлмеден: кондитерлік цех сақтау қоймасы және сауда залынан тұруы керек.  Кондитерлік цех  Кондитерлік цех бөлімдерін жоспарлағанда технологиялық үдеріске сәйкес келетіндей етіп жоспарлау қажет, себебі шикізат пен дайын өнімдердің ағымы бір-біріне қарама-қайшы кездесіп қалмауы керек, сондықтан да цех келесі бөлмелерді қамтуы керек:
  қамыр

илейтін бөлме – бұл бөлмеде қамыр иленеді және жартылай фабрикаттар дайындалады.  қамырды турайтын, бөлетін бөлме – қамырды бөліп, кондитерлік өнімдердің формасын дайындайтын бөлме.  пісіретін бөлме – наубайханалық шкафтарда кондитерлік өнімдерді пісіретін бөлме.  дайын өнімдерді суытатын бөлме  Тара, ыдыс жуатын бөлме

Құрал-жабдықтар мен құрал-саймандар

Атауы Сауда залы Тоңазытқыш Стеллаждар Құрал-саймандар Кондитерлік цех Наубайлық пеш Кремді көпіршітетін машина Ұн елегіш машина Қамыр илейтін машина Тоңазытқыш газ плитасы Электронды таразы Алюминийден жасалынған үстел Стеллаж, металдан жасалған Өндірістік құрал-сайман Барлығы

саны, данасы

Бағасы, мың теңге 370

1 1 1

250 60 60 1300 200 180 150 400 90 50 60 50 40 80 1.670

1 1 1 1 1 1 1 2 2 1 18

Қажетті қызметкерлер және олардың еңбекақысы, мың теңге
Атауы Әкімшілік Кондитер Сатушы Бухгалтер Қызмет көрсетуші Тазалаушы Жиынтығы 0,5 ставка 4 20 120 1.800 2 1 0,5 ставка 40 30 60 960 360 360 Саны, адам еңбекақысы Барлығы, жылына

Назарларынызға рахмет !


Пән: Маркетинг


Пәндер
Көмек / Помощь
Арайлым
Біз міндетті түрде жауап береміз!
Мы обязательно ответим!
Жіберу / Отправить


Зарабатывайте вместе с нами

Рахмет!
Хабарлама жіберілді. / Сообщение отправлено.

Сіз үшін аптасына 5 күн жұмыс істейміз.
Жұмыс уақыты 09:00 - 18:00

Мы работаем для Вас 5 дней в неделю.
Время работы 09:00 - 18:00

Email: info@stud.kz

Phone: 777 614 50 20
Жабу / Закрыть

Көмек / Помощь