«Блюз» жастар кафесі SWOT анализ


Презентация қосу



Бизнес жоспар
«Блюз» жастар
кафесі
SWOT анализ
Орындаған: Серікбаева Балғын
Тобы: ТК-421
Бүгінде мейрамхана бизнесі елімізде қарқынды түрде
дамып келеді. Әрі табысты, әрі пайдалы кәсіп түрі
саналады. Бұрынғы кеңестік кезеңдегі қоғамдық
тамақтандыру орталықтары деңгейінен әлдеқайда
өскен. Халықаралық тәжірибеде қонақ үй
индустриясы және мейрамхана бизнесі барынша
дамыған салалардың бірінші сатысында тұр.
Кәсіпорынның қызмет мақсаты тағамдануды
ұйымдастыру ғана болып табылмайды, сонымен
қатар демалыс жасау болып саналады:
банкеттер немесе мерекелік шаралар
ұйымдастыру.
Кафеге келу – бұл, әрине дәмді тамақтануды
қалау ғана емес, соған қоса басқалармен араласу
мүмкіндігі, істкерлік мәселелерді талқылау үшін
кездесу немесе дем алу
Жобаны қаржыландыру несиелік
капитал есебінен жүзеге
асырылады деп жоспарлануда.
Жоба бойынша жалпы инвестициялық шығындарға
мыналар жатады:
Шығындар, USD 2015
Негізгі құралдарға жұмсалатын 1 296 100
инвестициялар
Айналымдық капиталға 1 609 900
жұмсалатын инвестициялар

Барлығы 2 906 000

Жалпы инвестициялық шығындар
Қаржыландыру көзі USD Мөлшері Кезең Үлесі

Несиелік қаражаттар 2 906 000 01-06.2013 100%

Барлығы 906 000 100%
Жобаның тиімділігін экономикалық
тұрғыда түсіндіру үшін есептеулер жасауға
пайдаланылған деректердің негізгі көздері
мыналар болды:
БАҚ пен Ғаламтордың ашық
көздерінен алынған ақпараттар;
ҚР статистика Агенттігінің
статистикалық деректері,
талдаулық шолулар және , баспасөз
хабарламалары
1. ЖОБАНЫҢ ТҮСІНІГІ
Менің мейрамханамда әзірленетін
тағамдар әр түрлі ас үйлерінің
тағамдары жатады. Оларға қазақтың
дәстүрлі және басқа елдердің
тағамдары. Аталған тағамдар қала
тұрғындарының арасында кеңінен
тараған және көп сұранысқа ие түрі
болып табылады.
Ғимарат
rr.kzжәне satu.kz интернет-
ресурстарының негізінде өндірістік
орын-жайды жалдаудың орташа құны
айына 950-1 000 тг./м2 құрайтыны
айқындалды. Осыған байланысты
кәсіпорынның тұрақты шығыстарына
айына 1 000 тг/м2 жалдау ставкасы
салынды. Ауқымды сауда үйіне жалға
аламын.
Сыйымдылығы :
Бұл кафе орынға 40-50 орынға
есептеулі
Болжамдық шығындар
Кафенің ауданы 100 ш.м
Жалдама келісімі, 5 жылға отырамыз.
1 жылдық шығын 899200 тг құрайды
(Комуналды төлем ішінде)
2. Өнімнің сипаты.
Заманауи мейрамханалық бизнес
тағамдану индустриясына да, демалыс
пен көңіл көтеру саласы қызметтерін
ұйымдастыруға да, тіпті туризм
саласына да жатады. Мейрамханаға
келу – бұл, әрине дәмді тамақтануды
қалау ғана емес, соған қоса
басқалармен араласу мүмкіндігі,
істкерлік мәселелерді талқылау үшін
кездесу немесе дем алу.
Мейрамхана бизнесіне әсер
ететін факторлар:

Ас мәзірі

Интерьер

Қызмет көрсету
деңгейі
3.Өнім ассортименті
Салаттар мен салқын тіскебасарлар
Сорпалар
Екінші ыстық тамақ
Десерт, балмұздақтар
Алкогольді және алкогольсіз
ішімдіктер
Салаттар
Орамжапырақтан жасалған (шеміш. гр бағас
майы, майонез) ы
«Лорентта» 350 650
«Оливье» 350 500
«Летний» 350 750
«Любительский » 350 700
«Крабовые палочки» 350 650
«Мужской каприз» 350 700
«Футдчеза» 350 750

4700
Негізгі артықшылығы – бұл оның
орналасқан жері. Қала орталығы
қазіргі уақытта дәмханалық және
мейрамханалық орындармен толып
кеткен. Мейрамхана орналасып
отырған жер көше қаланың жоғарғы
жағы арқылы өтеді және басты
көлік магистральдарының бірі болып
табылады. Қаланың әдемі көрінісін
көре аламыз
Қызметкерлер:
Саны Оклад Барлығы
Басқарушы 2 40000 45000
Аспаз 1 8000 20000
Аспаздың 10 10000 15000
көмекшісі
Официантт 10 1500 1500
ар
Ыдыс 2 6000 6000
жуатындар
Кассашы 2 7000 17000
Бармен 1 6000 14000
Охрана 2 8000 16000
Музыкант 1 10000 20000

Барлығы 154500
4.ӨНДІРІСТІК ЖОСПАР
Аптада 6 жұмыс күні және 1 күнде 8 сағат жұмыс
күні болады деп болжаймыз. Кафе 12:00 ден 23:00
дейінгі аралықта ашық болады.
5.ТЕХНИКАЛЫҚ ЖОСПАРЛАУ

Төменде негізгі құралдарға жұмсалатын
инвестиция құрамы берілген.
Құрал-жабдықтар мен құрал саймандар
Атауы саны, данасы Бағасы, мың теңге

Сауда залы  

Тоңазытқыш 2

250
Стеллаждар 1

Құрал-саймандар 1

Тоңазытқыш 1

газ плитасы 1

Электронды таразы 1

Алюминийден жасалынған үстел 2

Стеллаж, металдан жасалған 2

Өндірістік құрал-сайман 1

Барлығы 18 740
SWOT талдау
Кафенің жақсы жағы Кафенің әлсіз жағы
Кафенің басшыларының рсеторанды
дамытудың нақты стратегиясын әзірлеуі
Кафенің құзыретті қызметкерлері және дұрыс Кафедегі тағамдардың бағасының тым
басқара алатын басшылардың болуы қымбат болуы, көпшілігінің бұндай
Кафеде тағамдарды дайындаудың арнайы бағаны қалтасы көтермейді.
технологиясын пайдаланады.
Чай, кофе сондай ақ әртүрлі тағамдарды Кафені дамыту қызметіне жеткіліксіз
дайындауда кәсіби жабдықтардың қолданылуы көңілдің бөлінуі
Кафенің мәзірінде рсеторан шеф-поварымен
дайындалған, ешбір жерден табылмайтын Кафенің алға басуының дұрыс
бірегей тағамдардың болуы әдістерін білмейтін маркетологтың
жұмыс істеуі
Кафеде сыпайы және жағымды, ресторан
мәзірін жақсы білетін, әрбір қонаққа Кафені көркейту үшін және кеңейту
көмектесуге дайын тұратын күтушілердің үшін қаржының жетіспеуі. Бар
болуы ақшаның айналымда жүруі. Периодты
Жасаған тағамдары бүкіл аймаққа түрде жұмыскерлерге айлықтарын
танылатындай шеф-повардың жұмыс істеуі төлеу, салық төлеу, басқа да төлемдерді
жүзеге асыру.
Кафенің жақсы жерде орналасуы
Қаупі
Провайдерлердің саясатында
ресторанға қатысты өзгерістер
болуы. Ақшаның
жетіспеушілігіне байланысты
жеңілдіктердің жасалуының
тоқтатылуы
Кафеге жақын жердегі Мүмкіндіктері
офистардың жабылуының Сауда кедергілеріне байланысты жаңа
жоспарлануы, бұл ресторанның занның күшіне енуі. Кеден саясатын
тұрақты клиенттерін азайтады жұмсарту - жаңа рыноктарға шығуға
Доллардың өсуі мүмкіндік береді. Міндеттердің
Бәсекелес ресторандардың біреуі төмендеуі өңірдегі бизнесті дамытудың
жабылуын жоспарласа, онда басқа ғана емес, мейрамхананы басқару үшін
бәсекелес ресторандар сол ынталандыру болуы мүмкін, сонымен
жабылғалы тұрған ресторанның қатар, жаңа нарықтарға шығу, атап
клиенттерін тарту үшін акциялар айтқанда, Еуропада мейрамхана ашу
жүргізуі. Бұл біздің ресторанға мүмкіндігі бар
қосымша клиенттер тарту ға бөгет Бір күндері жақын жердегі бәсекелес
болады ресторанның жабылуы, бұл қосымша
клиенттерді ресторнаға тарту ға
мүмкіндік
Кафе мәзірін көп клиенттер тарту үшін
толықтырып, жақсартуға болады
Қорытынды
Қорыта келгенде мейрамхана бизнесін
іске асыру жоспары біздің Қазақстанның
ең бірінші туризімін дамытады. Сол
себепті мейрамхана бизнесімен
айналысатын жеке тұлғалар көп болғаны
дұрыс деп ойлаймын. Бұл бизнес жоспар
басқа бизнес жоспарларға қарағанда
төмен бағалығымен, жоғарғы қызмет
көрсету дәрежесімен ерекшеленеді.
Назарларыңызға
рахмет!



Пәндер

Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор №1 болып табылады.

Байланыс

Qazaqstan
Phone: 777 614 50 20
WhatsApp: 777 614 50 20
Email: info@stud.kz
Көмек / Помощь
Арайлым
Біз міндетті түрде жауап береміз!
Мы обязательно ответим!
Жіберу / Отправить

Рахмет!
Хабарлама жіберілді. / Сообщение отправлено.

Email: info@stud.kz

Phone: 777 614 50 20
Жабу / Закрыть

Көмек / Помощь