Мал терісінің сапасына әсер ететін төрт негізгі фактор: ағзаның жағдайы, еркіндік, тазалық және паразиттер


Slide 1

Мал терісіне

әсер ететін

Факторлар

Slide 2

Бағу мен тамақтандыруды

4 негізгі жағдайға бөлуге болады:

Мал ағзасының жағдайы

мен оның терісінің сапасы

Еркіндік

Тазалық

Паразиттермен

күрес

Slide 3

дл

Мал ағзасының жағдайы

мен оның терісінің сапасы

Ол малдың қоректенуіне байланысты.

Қорек жеткілікті, теңестірілген болуы керек.

Себебі, жамаң сіңіретін малдың терісі борпылдақ, жұқа болып келеді. Бұлар механикалық әсер нәтжесінде әртүрлі аурулармен оңай зақымданады. Әсіресе, жүндіжабынның жетілуі кезінде өте қауіпті. Ол мамықтың, жүнді жабынның, қылшық жүні төмен, сирек болып,

шала жетілуіне әкеліп соғады. Көміртектің жетіспеуі кезінде белоктың қоректің мол болуы жүнді жабынды айтарлықтай жуандатады.

Slide 4

к

Малдар кең жерде тұруы керек және көп уақыт өрісте жайылғаны дұрыс. Әйтпесе, тері борпылдақ, иілімсіз, ал жүнді жабыны сирек, әрі байланып қалады.

Еркіндік

Slide 5

п

Тазалық -гигиеналық жағдайды қадағалау. Нашар күтімдегі малдарды лас жерлерде ұстау, терілерде кірдің пайда болуына себеп болады. Теріні өндеу кезінде кірлердің араласып кетуі әбден мүмкін. Тіпті, тері ауруларына әкеліп соғады. Және біріншілік процесті қиындатады.

Тазалық

Slide 6

сыздауық

Сыздауық - ауырған және

төбелескен кезде мал терісінің зақымдалу нәтижесінде көгеріп, орны қалып қою.

Механикалық ахау

Механикалық ахау - эпидермистің жаралануымен тері бөлігінің

жүнді жабыныңтүсіп қалуы.

Slide 7

Сыздауық себептері

Тері аурулары ( экзема, ірің дерматиттері т. б. )

Гельминтозды жаралар

Жұқпалы аурулар

Таз аурулар

Механикалық зақыдау

Шіркей шағу және т. б.

Slide 8

Қамшы ізі - қамшының қатты ұрғаннан болады .

Тері бөртпесі - көп мөлшерде терлеу салдарынын пайда болады.

Таңба орны - Темірді қыздырып мал терісіне ен қалдырғыннан

болады.

Сызат -терінің беткі қабатын өткір затпен тілуден пайда болады.

Slide 9

Назарыңызға рахмет!


Ұқсас жұмыстар
Мал терісінің сапасына әсер ететін негізгі факторлар және өндеу кезеңдерінің маңызы
Мал терісінің сапасына әсер ететін факторлар және жібіту мен сыпыру технологиясының негізгі талаптары
Мал терісінің топографиясы, құрылысы және химиялық құрамы: әсер ететін факторлар, консервілеу және сақтау әдістері
Еттің сапасына әсер ететін негізгі факторлар және сойылғаннан кейінгі өзгерістер
Мал терісіне әсер ететін факторлар және тері ақаулары
Мал терісінің топографиясы, құрылысы және химиялық құрамы: әсер ететін факторлар мен теріні консервілеу және сақтау әдістері
Мал терісіне әсер ететін факторлар және қасқыр терісінің құрылымы, түрлері мен ақаулары
Еттің химиялық құрамы мен сапасына әсер ететін факторлар
Мал терісінің топографиясы, құрылымы және химиялық құрамы
Қызмет көрсету мәдениеті: анықтамасы, негізгі аспектілері және деңгейіне әсер ететін факторлар
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz