Параметрлерді сырттай реттейтін үздіксіз культивирлеу Бокс-Уилсон әдісі. Вставка диаграммы

Қазақстан Республикасының Білім және Ғылым министрлігі Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік универси теті

Параметрлерді сырттай реттейтін үздіксіз культивирлеу Бокс-Уилсон әдісі.

Вставка диаграммы

ЖОСПАР:

1. 2. 3. 4.

Ферментация процесі. Негізгі сипаттамасы Ферментация процестерінің жіктелуі Ферментаци жүретін негізгі фаза Ферментация процестерін масштабтау

Ферментация процесі. Негізгі сипаттамалары.
Вставка диаграммы

Ферментацияның биокатализ процесінен (мұнда алынған фермент немесе микроағзалар биомассасы бастапқы шикізаттан немесе реагенттен өнімнің биохимиялық синтезделу процесінің катализаторы ретінде қоданы лады) және биотрансформация процесінен (мұнда фермент және микроорг анизмдер биомассасы түріндегі биокатализатор қолданылады, бірақ бастап қы зат химиялық құрылымы бойынша биотрансформация өнімінен айырма шылығы аз) айырмашылығын білу керек.

елесідей типті болады:

Ферментация процестерінің жіктелуі Алынатын өнімнің белгілері бойынша ферментация процесі к Вставка диаграммы

Ферментация процесінде бастапқы орта немесе оның негізгі компонентін «субстрат» сөзімен анықтайды Вставка диаграммы Субстрат — екі тілдін тоғысуы кезінде женген тілдін кұрамы нда сакталып калган женілген тілдін іздері. Субстрат жергілікті бай ырғы тұрғындардын келімсектермен этникалық араласуы нәтижесін де қостілділік арқылы туған тілдік ықпалды білдіреді.

Ферментация процесі жүретін негізгі фаза бойынша: Вставка диаграммы

Вставка диаграммы

Ферментация процестерінің ұйымдастырылу әдісі бойынша Вставка диаграммы

Ферментация процестерін масштабтау
Вставка диаграммы

Ферментация процестерін игеру ең алдымен зертханалық жағдайда колбалардан, содан соң көлемі 1 – 10 л масштабтағы зертханалық ферментерда, әрі қарай сынақ 50, 100, 100 және одан да үлкен көлемді тәжірибелік қондырғыларда жүргізіледі. Өнеркәсіптік құрылғылардың көлемі өнім түріне және оған деген қажеттіліктерге байланысты болады. Мұнда мәселе ондаған – 10, 20, 50, 60, 100 м3 жөнінде қозғалады, жекелеген аппараттардың көлемі 1000 м3 жоғары (азықтық, дрожжыларды алуда) болады.

Әдетте, түрлі масштабтағы аппараттарда біркелкі ми Вставка диаграммы кроағзалар мен құрамы бірдей қоректік орталарды қолдан ады. Литр, текше метр, милилитр – көлем бірлігіне есепте генде – алынатан өнім мөлшері бірдей немесе әртүрлі мас штабтағы аппараттарда бірдей мәнге жуықтайды. Алайда, бұндай болжамдар шындығында олай емес. Керісінше, әрт үрлі масштабтағы және құрылымды аппараттардағы проце сс нәтижелері арасындағы айырмашылық жиі, кей жағдай да бірнеше рет ьайқалады. Оған сәйкес өндірістік тәжіриб еде масштабтау мәселесі туындайды.


Пән: Математика, Геометрия


Пәндер
Көмек / Помощь
Арайлым
Біз міндетті түрде жауап береміз!
Мы обязательно ответим!
Жіберу / Отправить


Зарабатывайте вместе с нами

Рахмет!
Хабарлама жіберілді. / Сообщение отправлено.

Сіз үшін аптасына 5 күн жұмыс істейміз.
Жұмыс уақыты 09:00 - 18:00

Мы работаем для Вас 5 дней в неделю.
Время работы 09:00 - 18:00

Email: info@stud.kz

Phone: 777 614 50 20
Жабу / Закрыть

Көмек / Помощь