Бизнес­жоба «Кондитер өнімдерін өндіру»




Презентация қосу
ҚAЗAҚCТAН PECПУБЛИКACЫ БIЛIМ ЖӘНE ҒЫЛЫМ МИНИCТPЛIГI
CEМEЙ ҚAЛACЫНЫҢ ШӘКӘPIМ AТЫНДAҒЫ МEМЛEКEТТIК УНИВEPCИТEТI

“БИЗНЕС ТЕОРИЯ НEГIЗДEPI” ПӘНIНEН

БӨЖ
ТAҚЫPЫБЫ: БИЗНЕС-ЖОСПАР

Opындaғaн: Ермеков Ерназ
Тeкcepгeн: Eceнбeкoвa З. Ж.
Жобаның мақсаты: Бұл бизнес-жоба
«Кондитер өнімдерін өндіру»
жобасының қаржылық-экономикалық
тиімділігі мен техникалық тұрғыда
жүзеге асырылуын түсіндіру
мақсатында әзірленді. Компания алуан
түрлі кондитер өнімдерін өндіруді,
сақтауды және сатуды жоспарлап
отыр. Орналасқан жері: Семей қаласы.
Кондитер бұйымдарын тарату нарығы
тағам саудасы саласындағы кеңінен
тараған түр болып табылады
Резюме
Проект жетекшісі: Ермеков Е.Е
Проект идеясы: Кондитер өннімдерін
өндіру
Проектты қаржыландыру: 5,5 млн
тенге көлемінде коммерциялық несие
Проект құны: 5,5 млн тенге
Өтелу мерзімі: 2 жыл
Жұмыстың орындалу графигі
Тіркеу жұмыстары,,
Технологиялық жобалау

Ғимарат ремонты Құрал жабдық
сатып алу

Ғимарат ремонтын жалғастыру,
Вентиляция системасы,
кондиционер, өрт
сигнализациясы, бейнебақылау
және жарық орнату

СЭС келісімін алу, Жарнама
жұмыстары, Тауар қоры толтыру,
персонал жинау, жабдықтарды
орнату
Шығын түрлерінің атауы Шығын көлемі

Тіркеу жұмыстары 50000

Интерьер дизайнына тапсырыс 50000

Технологиялық жобалау 50000

Ғимарат ремонты 800000

Вентиляция системасы, кондиционер, өрт сигнализациясы, 500000
бейнебақылау және жарық

Жабдықтар сатып алу 1300000

Компьютерлер (2 дана) 250000

Жарнама 75000

Тауар қоры 300000

Баспа материалдар тапсырысы 200000

Бастапқы 4 айдың жалға алудың құны 1200000

Косымша шығындар 500000

Барлығы 5275000
Техникалық жоспарлау
Ғимараттың ауданы: 150 м³
Ғимаратта 7 бөлме болады:
Ыстық цех
Суық цех
Буып түіу бөлімі
Қамыр дайындау бөлімі
Жұмыртқа жару бөлмесі
Басқару персоналының офистері - 2
Қажетті жабдықтар Саны
Шкафты типті пештер 6
Стеллажды пештер 2
Автоматтандырылған печенье өндіру 1
линиясы
Автоматтандырылған торт өндіру 1
линиясы
Журналға арналған стол 1
Администратор столы 1
Айна 8
Киім ілетін шкаф 2
Декорациялық үстел 2
Ксерокс 1
Принтер 1
Компьютер 1
Лампа 13
Несие көлемі
5,5 млн тенге көлемінде
коммерциялық несие
Өтелу мерзімі: 2 жыл
Толық меншікке өту мерзімі: несие
біткен уақыттан бастап 7 жылда
Егер ғимаратты келешекте сатып
алынбаса, таза табыс көлемі 21%
құрайды, яғни 425 мың тенге.
Несиелеу шарттары
Кредит валютасы теңге
Пайыздық ставка, жылдық 17%
Өтеу мерзімі, жыл 2
Пайыздар мен негізгі борыштарды Ай сайын
төлеу
Пайыздарды өтеудің жеңілдікті кезеңі, 7
ай
Негізгі қарызды өтеудің жеңілдікті 7
кезеңі, ай
Негізгі қарызды өтеу түрі тең үлестермен
Персонал

Қызметкерлер Саны Жалақ Барлығы
категориясы ы
Илеуші 4 100000 400000
Декоратор 2 130000 260000
Инженер Технолог 1 200000 200000
Бухгалтер 1 70000 70000
Жинаушы қызметкер 1 40000 40000
940000
Ассортимент

№ Атауы Салмағы
1 «Рыжик» 0,600 килограмм
2 «Курабье» 0,500 килограмм
3 «Солнышко» 0,600 килограмм
4 «Летнее» 0,350 килограмм
5 «Кокетка» 2,3 килограмм
6 «Волшебное» 1,5 килограмм
7 «Сердечки» 1 килограмм
8 «Бабочки» 1 килограмм
9 «Курабье шоколадное» 0,500 килограмм
Шығындар (айыны)
Жалақы 840000 тенге
Ғимарат жалға алу 300000 тенге
Жарнама 75000 тенге
Коммуналдық шығын 100000 тенге
Салықтар 100000 тенге
Басқа шығындар 60000 тенге
Табыстар
Орташа есеппен алғанда кондитер
фабрикасының айлық табысы
2000000 тенгеге тең.
Барлығы: жылына 24 млн тенге
Таза табыс: 425 000 тенге
Егжей – тегжейлі, ұқыпты,
ресмилікті сақтаса, жұмсалымның
өтемділігі 2 жылда орындалады.
Басқасы; 3%
Коммуналдық шығын ; 5%
Жарнамалық шығын; 4%

Жалақы; 42%
Таза табыс; 21%

Ғимарат жалға алу; 15%
Салықтар; 10%
Назарларыңызға
рахмет!

Ұқсас жұмыстар
Кептірілген нан, печенье және өзге де нан пісіру өнімдері цехын құру
Макарон өнімдерін өндіру
Бизнес жоспар: Кептірілген нан, печенье және өзге де нан пісіру өнімдері цехын құру
Ұнды кондитер өнімдерінің технологиясы
Кондитер өнімдері - әдетте, құрамында қанты көп тағамдық өнімдер
Кондитерлік өнімдер
Тағам өнеркәсібіндегі биотехнология
Бизнес жоспар Кондитерлік цех құру SWOT анализ жасау
БИОТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ ЖОЛМЕН ТАҒАМ ӨНІМДЕРІНІҢ ҚҰНАРЛЫҒЫН АРТТЫРУ
Тамақ өнеркәсібінің шикізатты пайдалануына қарай бөлінуі
Пәндер