Құрғақ сүт өнімдерін өндіру тнхнология сы және технологиялық сұлбасы
Презентация қосу
Құрғақ сүт өнімдерін өндіру тнхнология
сы және технологиялық сұлбасы
Тобы:Жт:14-2к2
Орындаған:Төрегелдиев
Н
Құрғақ сүт алу технологи
ясы
• Қабылдау-табиғи мал
сүтіне қойылатын ста
ндартқа сай болуы қа
жет, яғни сау малдың
сүті болуы керек.
• Салқындату-фильтрде
н өткізілген және сауғ
аннан кейін 2 сағатта
н кем емес 6°С-дейін с
алқындатылуы қажет.
• Тазалау – сүт құрамы
ндағы механикалық л
астану мен микроорга
низмдерді жою үшін қ
олданылады.
Құрғақ сүтті өндіру кезін
де:
• Нормализациялау-майлы және құрғ
ақ затын нормаға келтіреміз.
• Пастеризациялау-нормаға келтірілг
ен сүтті 90°С-тан төмен емес темпе
ратурадапастерлейміз
Нормадағы сүтті
қоюландыру үші • Құламалы қабықш
н: а немесе циркуляц
ионды құрылғы пр
инципі бойынша ж
ұмыс жасайтын кө
п корпусты вакуум
ды-булағын аппар
аты қолданылады.
Қоюландырылған сүтті бір са
тылы гомогенизациялаймыз.
• Бір сатылы гомогенизация үшін 50-60⁰С температурад
а және 10-15 МПа қысымда, ал екі сатылы гомогениза
ция үшін 11,5-12,5 МПа қысымда 1-сатысында және 2,
5-3 МПа 2-сатысында жүзеге асырылады.Гомогенизац
иядан кейін қояландырылған сүт аралық сыйымдылық
қа, кейін кептіруге түседі. Құрғақ сүтте майдың масса
лық үлесі 20-25%, ылғалдылығы 4-7% аспау керек.
Құрғақ сүттің құрамын қ
орытындыласақ:
Ол мүлдем құрғақ емес, он
ың құрылымында бөлінбейті
н ылғалдылық бар деген то
қтамға келеміз. Кептіру кезі
нде өнімнің ылғалдылығы ұ
штасу күшіне және су қозға
лысына қарсыласуы жоғары
болғандықтан көп сақталад
ы. Сондықтан өнімді құрғат
у агентінің температурасы
мен оның ылғалдылығының
талапқа сай келуі арқылы бі
рқалыпты ылғалдылыққа де
йін құрғатуға болады.
Құрғақ сүттің технологиялық сұлбасы
• 1 — шикі сүттің сыйымдылығы; 2 — сүтке арналған насос; 3 — сүтті тензометрия
лық құрылғымен араластыруға арналған сыйымдылық; 4— шикі сүтті сақтайтын
сыйымдылық; 5 — пластинкалы қыздырғыш; 6 — ортадан тепкіш сүттазартқыш-с
епаратор; 7 — кілегей айырғыш-сепаратор; 8— майсыз сүттің сыйымдылығы; 9—
майсыз сүтке арналған насос; 10 — пластиналы салқындатқыш; 11 — майсыз сүт
ті есептегіш; 12—сүт сақтау сыйымдылығы; 13 — сүтті алдын-ала жылытуға арна
лған құбырлы жылытқыш; 14— сүтті ақырғы рет қыздырушы құбырлы жылытқы
ш; 15 —қабықшалы вакуум-булағыш қондырғы (үшсатылы); 16— конденсатор; 17
— азықтық насос; 18— конденсатты насос; 19— аралық бак; 20— гомогенизатор;
21 — бұлғауыш аралық бак; 22— қоюлатылған сүтке арналған насос; 23 — кептір
у камерасы; 24— тозаңдатқыш диск; 25 — калорифер; 26— негізгі циклон; 27— ж
үк түсіретін циклон; 28— құрғақ сүтті кептіруге арналған қондырғы.
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz