Құрғақ сүт өнімдерін өндіру тнхнология сы және технологиялық сұлбасы


Slide 1

Құрғақ сүт өнімдерін өндіру тнхнологиясы және технологиялық сұлбасы

Тобы:Жт:14-2к2

Орындаған:Төрегелдиев Н

Қабылдаған:Тасполтаева А

Slide 2

Құрғақ сүт алу технологиясы

Қабылдау-табиғи мал сүтіне қойылатын стандартқа сай болуы қажет, яғни сау малдың сүті болуы керек.

Салқындату-фильтрден өткізілген және сауғаннан кейін 2 сағаттан кем емес 6°С-дейін салқындатылуы қажет.

Тазалау - сүт құрамындағы механикалық ластану мен микроорганизмдерді жою үшін қолданылады.

Slide 3

Құрғақ сүтті өндіру кезінде:

Нормализациялау-майлы және құрғақ затын нормаға келтіреміз.

Пастеризациялау-нормаға келтірілген сүтті 90°С-тан төмен емес

Slide 4

Нормадағы сүтті қоюландыру үшін:

Құламалы қабықша немесе циркуляционды құрылғы принципі бойынша жұмыс жасайтын көп корпусты вакуумды-булағын аппараты қолданылады.

Slide 5

Қоюландырылған сүтті бір сатылы гомогенизациялаймыз.

Бір сатылы гомогенизация үшін 50-60⁰С температурада және 10-15 МПа қысымда, ал екі сатылы гомогенизация үшін 11, 5-12, 5 МПа қысымда 1-сатысында және 2, 5-3 МПа 2-сатысында жүзеге асырылады. Гомогенизациядан кейін қояландырылған сүт аралық сыйымдылыққа, кейін кептіруге түседі. Құрғақ сүтте майдың массалық үлесі 20-25%, ылғалдылығы 4-7% аспау керек.

Slide 6

Құрғақ сүттің құрамын қорытындыласақ:

Ол мүлдем құрғақ емес, оның құрылымында бөлінбейтін ылғалдылық бар деген тоқтамға келеміз. Кептіру кезінде өнімнің ылғалдылығы ұштасу күшіне және су қозғалысына қарсыласуы жоғары болғандықтан көп сақталады. Сондықтан өнімді құрғату агентінің температурасы мен оның ылғалдылығының талапқа сай келуі арқылы бірқалыпты ылғалдылыққа дейін құрғатуға болады.

Slide 7

Құрғақ сүттің технологиялық сұлбасы

1 - шикі сүттің сыйымдылығы; 2 - сүтке арналған насос; 3 - сүтті тензометриялық құрылғымен араластыруға арналған сыйымдылық; 4- шикі сүтті сақтайтын сыйымдылық; 5 - пластинкалы қыздырғыш; 6 - ортадан тепкіш сүттазартқыш-сепаратор; 7 - кілегей айырғыш-сепаратор; 8- майсыз сүттің сыйымдылығы; 9- майсыз сүтке арналған насос; 10 - пластиналы салқындатқыш; 11 - майсыз сүтті есептегіш; 12-сүт сақтау сыйымдылығы; 13 - сүтті алдын-ала жылытуға арналған құбырлы жылытқыш; 14- сүтті ақырғы рет қыздырушы құбырлы жылытқыш; 15 -қабықшалы вакуум-булағыш қондырғы (үшсатылы) ; 16- конденсатор; 17 - азықтық насос; 18- конденсатты насос; 19- аралық бак; 20- гомогенизатор; 21 - бұлғауыш аралық бак; 22- қоюлатылған сүтке арналған насос; 23 - кептіру камерасы; 24- тозаңдатқыш диск; 25 - калорифер; 26- негізгі циклон; 27- жүк түсіретін циклон; 28- құрғақ сүтті кептіруге арналған қондырғы.


Ұқсас жұмыстар
Құрғақ сүт өнімдерін өндіру технологиясы және технологиялық сұлбасы
Сиырдың шикі сүтіне және кілегейдің органолептикалық қасиеттеріне әсер ететін зоотехникалық және ветеринарлық факторлар
МАЙ ӨНДІРІСІ
Микроорганизмдер -сүт қышқылының продуценттері
Сүт және сүт өнімдері
Табиғи және құрғақ сүт
Сүттің құрамы
МЕСТ стандарт бойынша сүтке қойылатын талаптар
Бактериалды ашытқыларды қолдану технологиясы
Екінші ыстық тағамдарды дайындау
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz