Саңырауқұлақтар мен консервіленген көкөністерді өңдеу, сұрыптау және сапасын бағалау


Slide 1

Балғын және өңделген саңырауқұлақтар, консервіленген көкөністер

Зертханалық жұмыс

.

Slide 2

Герметикалық ыдыста консервілеу өңделген және қоршаған орта ауасынан оқшауланған шикізатты жылулық өңдеуге 85-120°С температурада негізделген, нәтижесінде микроорганизмдер жойылады.

Бұл өнімдер ұзақ мерзім сақталады.

Slide 3

Көкөністерді бүтіндей, кесілген немесе үккіштен өткізеді, бір немесе бірнеше көкөніс түрлерін пайдаланады.

Slide 4

Сұрыптарға бөлінеді:

Жасыл бұршақ - экстра, жоғары, І-ші және асханалық.

Бүтін консервіленген томаттар - жоғары, І-ші және ІІ-ші сұрыптар болып өндіріледі.

Қалған консервілер сұрыптарға бөлінбейді !

Slide 5 Slide 6 Slide 7

Балғын және өңделген саңырауқұлақтар

Жеуге жарамды саңырауқұлақтардың тағамға қалпағы мен аяғынан тұратын жеміс денесін қолданады.

Азотты заттар- 1, 5-7%

Майлар - 0, 9%

Көмірсу - 1%

Минералды з/р - 1%

Витаминдер -А, В тобы, С, Д, РР

Slide 8

Кептіруге негізінен ақ саңырауқұлақты пайдаланады, себебі ол қараймайды, дәмі мен ароматы жағымды.

Кепкен саңырауқұлақтарды І, ІІ және ІІІ тауарлық сұрыпқа бөледі.

Саңырауқұлақтарды құрғақ бөлмеде 15% температурада сақтау керек.

Тұздалған саңырауқұлақтарды І және ІІ тауарлық сұрыпқа бөледі.

Маринадталған саңырауқұлақтарды І және ІІ тауарлық сұрыптарға бөледі.

Slide 9

Консервілердің сыртқы түрі мен ішкі құрам сапаларын зерттеу

Slide 10

Сұрақтарға жауап тап:

Герметикалық ыдыс дегеніміз не?

Табиғи консервілерге көкөністер қалай тұралады?

Көкөністерге неше %- дық тұз ерітіндісін құяды?

Саңырауқұлатар қандай болады және қандай сұрыптарға бөлінеді?

Slide 11

Үйге тапсырма:

Саңырауқұлақ консервілері туралы реферат


Ұқсас жұмыстар
Саңырауқұлақтар мен көкөністерді тазалау, өңдеу және пісіру әдістері: тағамдық құндылығы мен бүйір тағамдарға қолданысы
Сүт экспертизасы: құрамын тексеру, сапасын бағалау және өңдеу технологиялары
Кептірілген саңырауқұлақтар: жіктелуі, өңдеу технологиясы, тағамдық құндылығы мен денсаулыққа әсері
Кептірілген көкөністер, жеміс-жидектер, тамырлар мен жаңғақтардың сапасын сараптау және санитарлық бағалау
Бағалы аң терісін сұрыптау, алғашқы өңдеу, сақтау және сату әдістері
Жемістер мен көкөністерді сақтау және тасымалдаудың заманауи технологиялары
Қала ортасындағы қалдықтар: жойылу мерзімдері, сұрыптау және қайта өңдеу мәселелері
Аң терілерін илеу, өңдеу және сұрыптау: құрылысы, қасиеттері және дефекттері
Консервіленген теріні жібіту және жүннен арылту технологиясы
Жылу оқшаулағыш материалдар мен бұйымдардың сапасын бағалау
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz