Балғын және өңделген саңырауқұлақтар, консервіленген көкөністер



.

Зертханалық жұмыс
Балғын және өңделген саңырауқұлақтар,
консервіленген көкөністер

Герметикалық ыдыста
консервілеу өңделген және
қоршаған орта ауасынан
оқшауланған шикізатты
жылулық өңдеуге 85-120°С
температурада
негізделген,нәтижесінде
микроорганизмдер жойылады.
Бұл өнімдер ұзақ мерзім
сақталады.

Көкөністерді бүтіндей, кесілген немесе үккіштен
өткізеді, бір немесе бірнеше көкөніс түрлерін
пайдаланады.

Сұрыптарға бөлінеді:
Жасыл бұршақ – экстра,
жоғары, І-ші және
асханалық.

Бүтін консервіленген
томаттар – жоғары,
І-ші және ІІ-ші
сұрыптар болып
өндіріледі.

Қалған консервілер сұрыптарға бөлінбейді !

Балғын және өңделген саңырауқұлақтар
Жеуге жарамды
саңырауқұлақтардың тағамға
қалпағы мен аяғынан тұратын
жеміс денесін қолданады.

Азотты заттар- 1,5-7%
Майлар – 0,9%
Көмірсу – 1%
Минералды з/р – 1%
Витаминдер –А,В тобы,
С, Д, РР

Кептіруге негізінен ақ саңырауқұлақты
пайдаланады, себебі ол қараймайды, дәмі мен
ароматы жағымды.
Кепкен саңырауқұлақтарды І,ІІ және ІІІ
тауарлық сұрыпқа бөледі.
Саңырауқұлақтарды құрғақ бөлмеде 15%
температурада сақтау керек.
Тұздалған саңырауқұлақтарды І және ІІ
тауарлық сұрыпқа бөледі.
Маринадталған саңырауқұлақтарды І және ІІ
тауарлық сұрыптарға бөледі.

Консервілердің сыртқы түрі мен ішкі құрам
сапаларын зерттеу

Сұрақтарға жауап тап:
Герметикалық ыдыс дегеніміз не?
Табиғи консервілерге көкөністер қалай
тұралады?
Көкөністерге неше %- дық тұз ерітіндісін
құяды?
Саңырауқұлатар қандай болады және қандай
сұрыптарға бөлінеді?

Үйге тапсырма:
Саңырауқұлақ консервілері туралы реферат


Ұқсас жұмыстар
Балық өндірісі
Сүт консервілерінің технологиясы
Дүрыс тамақтанбауға байланысты жастар арасында кездесетін аурулар
Тұзды балық
Жеміс - жидек экстрактері
Ботулизм тамақтан ұланудың қаупті түрі
Өсуі мен токсин түзуінің оптимальді температурасы
ІШЕК ӨҢДЕУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ
Бұқтырылған жылқы еті
Ботулизм
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz