Балғын және өңделген саңырауқұлақтар, консервіленген көкөністер



Балғын және өңделген саңырауқұлақтар, консервіленген көкөністер
Зертханалық жұмыс
.

Герметикалық ыдыста консервілеу өңделген және қоршаған орта ауасынан оқшауланған шикізатты жылулық өңдеуге 85-120°С температурада негізделген, нәтижесінде микроорганизмдер жойылады.
Бұл өнімдер ұзақ мерзім сақталады.

Көкөністерді бүтіндей, кесілген немесе үккіштен өткізеді, бір немесе бірнеше көкөніс түрлерін пайдаланады.

Сұрыптарға бөлінеді:
Жасыл бұршақ - экстра, жоғары, І-ші және асханалық.
Бүтін консервіленген томаттар - жоғары, І-ші және ІІ-ші сұрыптар болып өндіріледі.
Қалған консервілер сұрыптарға бөлінбейді !



Балғын және өңделген саңырауқұлақтар
Жеуге жарамды саңырауқұлақтардың тағамға қалпағы мен аяғынан тұратын жеміс денесін қолданады.
Азотты заттар- 1, 5-7%
Майлар - 0, 9%
Көмірсу - 1%
Минералды з/р - 1%
Витаминдер -А, В тобы, С, Д, РР

Кептіруге негізінен ақ саңырауқұлақты пайдаланады, себебі ол қараймайды, дәмі мен ароматы жағымды.
Кепкен саңырауқұлақтарды І, ІІ және ІІІ тауарлық сұрыпқа бөледі.
Саңырауқұлақтарды құрғақ бөлмеде 15% температурада сақтау керек.
Тұздалған саңырауқұлақтарды І және ІІ тауарлық сұрыпқа бөледі.
Маринадталған саңырауқұлақтарды І және ІІ тауарлық сұрыптарға бөледі.

Консервілердің сыртқы түрі мен ішкі құрам сапаларын зерттеу

Сұрақтарға жауап тап:
Герметикалық ыдыс дегеніміз не?
Табиғи консервілерге көкөністер қалай тұралады?
Көкөністерге неше %- дық тұз ерітіндісін құяды?
Саңырауқұлатар қандай болады және қандай сұрыптарға бөлінеді?

Үйге тапсырма:
Саңырауқұлақ консервілері туралы реферат
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.

Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz