Қауын: өсіру технологиясы, морфологиясы және сорттары


Slide 1

Презентация «Қауынның өсуі және қауын сорттарының түрлері»

Орындаған: Абдуллаева Т.

Тобы: АП-12-1к3

Қабылдаған: Жумабаева Р.

Slide 2

Өсіру технологиясы

Қауын жәндіктер арқылы тозаңданады да, гүл жатыны түйнекке айналып жеміс салады. Қауын 25 - 300С температурада жақсы өседі, температура 150С-қа төмендесе өсуі баяулайды да, 3 - 50С-та үсікке шалдығады. Құрғақшылыққа төзімді, саздақ, құмайт, құмды жерлерде жақсы өседі. Пісу кезінде суарса немесе жаңбыр жауып топырақта ылғал шамадан тыс көп болса дәмі кемиді, кейде шіріп те кетеді.

Slide 3

Морфологиялық сипаттамасы

Қауын (Cucumіs melo) - асқабақ тұқымдасына жататын бір жылдық шөптесін өсімдік. Қауын жабайы түрде Оңтүстік-Батыс Азия мен Африкада өседі. Бұдан 2 мың жыл бұрын Қауынды Кіші және Орта Азия жерінде мәдени дақыл ретінде өсіре бастаған. Жапырағы ірі, кезектесіп орналасқан, жіңішке сабағы буындарға тарамданып жер бетіне төселіп өседі. Гүлі сары, дара жынысты, қос жынысты түрі де кездеседі.

Slide 4

Сорттары

Қауын сорттары мен түрлеріне қарай әңгелек, әміре, зәрмәтін, қаласиан, қара күләб топтарға бөлінеді.

Slide 5

Қауынның көп тараған түрі - әңгелек

Әңгелек - өте ерте заманнан келе жатқан қауынның бір атауы. Түсі негізінен сары, қабығы жұқа болады. Ерте піседі, әрі тәтті, бірақ онша ірі емес. Әңгелек құмайтт топырақта жақсы өседі. Ылғалды көп тілемейді, суыққа төзімсіз, оны көбінесе Қызылорда, Оңтүстік Қазақстан облыстарында өсіреді. Қосымша атауы қауын.


Ұқсас жұмыстар
Күріштің биологиясы, сорттары және Қазақстандағы өсіру технологиясы
Тәжірибе 6. Бақша дақылдарының маңызы және қарбыз, қауын, асқабақтың өсіру технологиясы
Қауын өсіру технологиясы: егісті күту, тыңайтқыштарды енгізу және суару режимдері
Тарының тарихы, сорттары, өсіру технологиясы мен Қазақстандағы пайдаланылуы
Мақта өсіру технологиясы: морфологиясы, сұрыптары және агротехникалық шаралар
Күздік бидайды өсіру технологиясы: морфологиясы, биологиясы және агротехникасы
Анис (Pimpinella anisum) өсіру технологиясы, морфологиясы және ауыл шаруашылығындағы маңызы
Қарбыз (Citrullus): биологиялық және морфологиялық ерекшеліктері, қолданылуы, сорттары және өсіру
Райхангүл (Ziziphora): морфологиясы, таралуы және өсіру технологиясы
Жаздық бидайдың морфологиясы, өсіру технологиясы және агроэкологиялық негіздері (Оңтүстік Қазақстан мысалында)
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz