Макарон өнімдеріне өнімдеріне қосылатын қосылатын дәмдеуіштер дәмдеуіштер
Презентация қосу
Макарон өнімдеріне
қосылатын
дәмдеуіштер
Орындаған: Саматова Ж.
Тобы: ЖТ-08-19к1
Қабылдаған: Майлыбаева Э.
Макарондық қамырдың рецептурасы ұнның
сортына және қоспаның түрлеріне
байланысты. Макарон жасау үшін әр түрлі
сортты ұнды араластыруға болмайды.
Макарондық қамыр илеуге керекті судың
мөлшері, қамырдың ылғалына, сағыздың саны
мен сапасына және ұнның шығымдылығына
байланысты алынады.
Макарон кепкен соң, суытпай қапшыққа салуға болмайды. Біріншіден, оның температурасы жоғары, екіншіден оның
әр қабатындағы ылғалдылығы әр түрлі. Сондықтан, кептірілген соң макаронды біраз уақыт тыныштық жағдайда
салқындату керек. Бұл кезде оның ішкі қабаттарындағы ылғалдылығы сыртқы қабаттарына қарай ығысып, осы екі
қабаттың арасында қарама-қарсы кернеу күштер теңеледі. Кептіру ең жауапты және ұзаққа созылатын процесс. Егер
макаронды жасап шығару процесі 50 минутқа созылатын болса, қысқа кесілген макарондарды 1 сағатқа дейін
кептіреді, ал ұзын макарондарды кептіру 2 сағатқа дейін созылады.
Макарондық ұнның мықтылығы, шымырлығы және серпімді-
созылғыштығы ұнның сағызы мен крахмалының арасындағы
қатынасқа байланысты. Егер қамырдың құрамында сағыз көп
болса, онда қамыр соншама серпімді-созылғыш болып, үзілуге
қарсы тұру қабілеті төмендейді.
Макарон жасауда оған
негізгі қоспа ретінде
көптеген дәмдеуіштер
қосылады. Олардың бірі-
жұмыртқа.
• Гидравликалық
престерінде
макаронға тиісті
форма бергенде
оның ішіндегі
макаронға 20мПа-
дан асып кетеді.
Міне, осының
арқасында
қамырдың
ішіндегі ауаны
сығып шығарады
да, дайын
продуктылар
біртұтас мықты
болып шығады.
• Макарон өнімдері ең алғаш Азия елдерінде
ертеден белгілі болған. Орта ғасырларда
неополитон саудагерлері макарон өнімдерін
АҚШ-тан Италияға әкелген. Содан бастап Италия
макарондардың Отаны атанған. «макарон -
италяндардың дәстүрлі тағамы» деп атауға
болады.
• XVIIIғ. Италияда, Францияда макарон өнімдері
өндірісте механикалық престерімен шығарыла
бастады. Қазақстан үшін макарон өнімдерін
шығару жаңа сала.
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz