КУПАЖДЫ ФИЛЬТРАЦИЯЛАУ ЖӘНЕ ҰСТАУ
Презентация қосу
ҚАЗАҚСТАН БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТІРЛІГІ
Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университеті
«Стандарттау және Биотехнология» кафедрасы
КУПАЖДЫ
ФИЛЬТРАЦИЯЛАУ
ЖӘНЕ ҰСТАУ
Тексерген: Жрыакбасов Е.С.
Тұрарбек Т.М.
Орындаған: Мырзагалиева А.Е.
Топ: БТ-507
Семей 2018 жыл
Жоспар:
1 Кіріспе
2 Купажды фильтрациялау және ұстау
3 Ликерлерді купажирлеу және ұстау
4 Қорытынды
5 Пайдаланған әдебиеттер
Кіріспе
Купаж (купажирлеу) - алкоголь
өнеркәсібінде. алкогольдік сусынның
әртүрлі түрлерінің белгілі бір
арақатынасында оның сапасын жақсарту,
жаңа сортты алу, сусынның әдеттегі
болуын қамтамасыз ету және
тараптардың органолептикалық
сипаттамалары бойынша біртекті
шығуды қамтамасыз ету. Шарап, коньяк,
виски және сыраны өндіруде жиі
қолданылады.
Купажды фильтрациялау және
ұстау
Купажды
фильтрациялау және
ұстау. Дайын болған
купажды дәмі және иісі
бір қалыпты болғанға
дейін ұстайды. Ұстау
мерзімі 24 сағаттан кем
болмауы керек, ал ликер
Ликерлерді купажирлеу және ұстау
Өнімнің бөлек құрамынан
жасалған қоспаны купажирлеу деп
атаймыз, ал алынған қоспаны
купаж деп атаймыз. Купажирлеуді
арнайы цилиндрлі формадағы
купажды чандарда жүргізеді.
Купажды чанға алдымен спирт
соктарын, морстарды, ароматты
спирттерді толтырады, содан соң
оның үстіне спирт ректификатты
Ликерлерді купажирлеу және ұстау
Дайындалған купаждан
орташа талдаусынамасын
алып оны анализдеуге
жібереді. Егер талдауға
жіберілген анализде қант
сиробының мөлшері немесе
қышқыл мөлшері дұрыс
болмаған жағдайда
Қорытынды
Ликерлі құйылмалы өнім – бұл күшті
алкагольді сусын, құрамында спирт,
қант, лимон қыщқылы, тәтті және
бояғыш заттары жоқ. Ликерлі
құйылмалы өнімнің 160тан аса түрін
шығарады. Оның құрамындағы спирт
және қанттың мөлшері таблеткаларда
көрсетіледі.
Ликерлер күшті, десертті және
кремді болып бөлінеді. Күшті ликерлер
құрамындағы қант (32-45 г в 100 см3
Пайдаланған әдебиеттер
I. Бачурин П.Я., Смирнов В.А. Технология
ликеро-водочного производства. - М.:
Пищевая промышленность, 1975. -326 с.
II. Жбанков Б.В. Оборудование ликеро-
водочного производства. - М.: Пищевая
промышленность, 1972.-121 с.
III.Фертман Г.И., Шойхет М.И. Технология
спиртового и ликеро-водочного
производства. - М.: Пищевая
промышленность, 1973. -С. 222-261 с.
IV.Фертман Г.И., Шойхет М.И, Чепелева А.С.
Технология бродильных производств. - М.:
Высшая школа, 1966. - С. 282-319.
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz