Сүт өндіру технологиясы


Slide 1

Сүт өндіру технологиясы

Орындаған: Ералиева Ж. М.

Қабылдаған: Жұмағалиева Т. С.

Slide 2

Өндіріс технологиясы дегеніміз технологиялық операциялардың жиынтық дәйектілігі болып табылады, соның салдарынан жануарларды азық-түлік өнімдеріне айналдырады - ет және сүт.

Slide 3

Ауыл шаруашылығын дамыту ауыл шаруашылығы кәсіпорындарының сүт өндіруіне айтарлықтай ықпал етеді. Өндірілетін сүттің негізгі бөлігі - сиыр сүті - бұл жалпы көлемнің 90%. Қалған 10% - бұл ешкі, бие және қой сүті.

Slide 4

Елдің әртүрлі өңірлерінде сүт өнімдерін өндірудің өз жолдары қалыптасты. Қаржылық құралдардың, жердің және еңбектің әртүрлі пайдаланылуына байланысты олар өз-өзінен ерекшеленеді. Мұның барлығы түрлі нәтижелерге және табысқа әкеледі.

Slide 5

Ірі қара мал үшін әдетте жануарларды сақтаудың екі жүйесі қолданылады.

Бірінші жүйе - жыл бойы мал басу. Сиырларды сақтау жүйесі қыста кеңінен қолданылады. Жануарларға силос, сабан, шөп, қызылша беріледі. Жазда жем-шөп базасы концентраттардың қоспалары бар транспортерлердің массасынан тұрады. Мазмұн жүйесі жерді максималды айдалатын және табиғи азық-түліктердің ең аз саны бар шаруашылықтар үшін ұсынылады.

Екінші жүйе - ірі қара малды жайылымдармен қамтамасыз ету. Осы мазмұнмен жануарларды силос, шөп, сабан тамақтандырады. Жазда табиғи жайылымдар концентраттарды қосу арқылы транспортерлердің жасыл жемімен бірге қолданылады. Табиғи жем-шөпті жеткілікті фермалар үшін ұсынылады.

Slide 6

Жазда мал жайылымдарда (мамыр, маусым, тамыз) сақталып, жемдік дақылдарды егу үшін шілде, тамыз, қыркүйек айлары қолайлы. Алғашқы жылы күндері сиырлар пішенді жайылымға жібергенге дейін таңертең 2-3 сағат бойы қоректенбейді. Жайылымға шығу ұзақтығын біртіндеп 14-16 сағатқа дейін ұлғайту, осы кезеңде жыл сайынғы сүттің 50-60% -ы қабылданады.

Slide 7

Сүтті өндіру технологиясы сиырларды сақтау жүйесі мен жұмысын механикаландыруға байланысты айтарлықтай өзгереді.

Технологияның 3 негізгі түрі бар:

1. Сүтті өндіру технологиясы сиыр сүтімен немесе сүтті желдеткіштегі сүтке арналған сөрелерде сауу арқылы.

2. Сүтті залда сауу арқылы сүт өндіру технологиясы.

3. Сиырларды байланыссыз сүт өндіру технологиясы.

Slide 8

Сүт өнімдерін сүтпен қамтамасыз ету технологиясы сүтті сауу шелектері немесе сүт түтігінде.

Осы технологияға сәйкес, сиырлар өз орындарымен және тамақтанатын жермен қамтамасыз етіледі. 500-600 кг салмақты жануарлар үшін ұзындығы 170-190 см және ені 100-120 см болатын орын ұсынады. Жануарларды қоймада ұстау үшін бекіту құрылғысы бар. Қоймадан жануарға тұруға, ұйықтауға, ішуге және тамақтануға мүмкіндік беру қажет.

Slide 9

Аймақтан шыққан көңді ұсақ каналда орналасқан қырғыш транспортермен жойылады. Конвейердің ең таралған құрылымы - TSN-3B.

Сүтпен қамтамасыз ету үшін сүтті өсімдіктерді сүт желісі немесе портативті шелек (сүт жабдығы) қолданыңыз. Сүт жабдығының жұмыс тиімдірек, себебі бір оператор үш сиырдың бір сүтін (бір сүт саулығы үшін 40-50 бас), ал портативті шелектерді тек екі сүтін (30-40 бас / сүт сүті) пайдалана алады.

Slide 10

Сүтті залда сауу арқылы сүт өндіру технологиясы.

Бірінші түрден айырмашылығы. Сиырлар бірнеше рет шешіліп, байланыстырылуы керек болғандықтан, автоматты немесе жартылай автоматтандырылған сызғыш қолданылады.

Slide 11

Сүтпен қамтамасыз ету үшін қондырғылар бөлек бөлмелерде орнатылады. «Тандем», «Рождестволық шырша2», «Карусель» және басқа да сүт беретін машиналардың қолданылатын түрлері бар. Мұндай құрылғылар сақтануды, механизациялауды және автоматтандыруды көбейтетін түрлі құрылғылармен жабдықталған.

Slide 12

Сиырларды байланыссыз сут өндірү технологиясы.

Бұл технология шығындардың ең төменгі коэффициентіне қол жеткізуге мүмкіндік береді, бірақ қызметкерлердің біліктілігін арттыру қажет. әсіресе зоологтар мен ветеринарлар.

Олар сектор арқылы тағайындалған топқа еркін қозғалады - жануарлар өздерін уақытында қабылдауы керек нәрсені таңдайды - азықтандыру немесе демалу аймағына барады. Екінші түрдегідей сиырларды сауу процессы сауу залдарында орындалады.

Slide 13
Ұқсас жұмыстар
Йогурт өндіру технологиясы
Тағам өнеркәсібіндегі биотехнология
Сүттің түзілуі және сүт алу технологиясы
БИОТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ ЖОЛМЕН ТАҒАМ ӨНІМДЕРІНІҢ ҚҰНАРЛЫҒЫН АРТТЫРУ
Сүт және сүт өнімдері технологиясы
Сүт және Сүт өнімдерін өндіру технологиясы
Тағамдық биотехнология
Тамақ өндірістерінің жалпы технологиясы
Термостатты тәсіл
Кілегей туралы түсінік
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz