ҚОҒАМДЫҚ ТАМАҚТАНДЫРУ КӘСІПОРНЫНЫҢ ҰЙЫМДЫҚ ҚҰРЫЛЫМЫ


Slide 1

Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорнының ұйымдық құрылымы

Тобы: ПП-513

Қабылдаған: Даутова А. А

Дайындаған: Әмзе Р. М

СЕМЕЙ 2018

Slide 2

1. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары бөлімшелерінің құрамы

2. Тамақтану кәсіпорнын басқару құрылымы.

3. Қоғамдық тамақтану кәсіпорындары желісін басқару және орналастыру принциптері.

ЖОСПАР

Slide 3

Кәсіпорындар

қоғамдық тамақтану

Құқықтық жүйе

(бақылау құрылымы)

Салық жүйесі

(бақылау құрылымы)

Өнім берушілер

тауарлар

мен қызметтер

Бұқаралық ақпарат

құралдары

Бухгалтерлік есеп жүйесі

Бәсекелестер

Келушілер

Тамақтану кәсіпорнының кәсіпкерлік циклі

Slide 4

Рестораторлар мен отельерлер (ұйымдық құрылымы)

Президент

Білім вице-президент,

сертификаттау жүйесі

Вице-президент

мемлекеттік

құрылымдық жобалар

жасау

Вице-президент

сыртқы саясат

Үйлестіру кеңесінің

төрағасы

Атқарушы директор

Ақпараттық

вице-президент

саясат, іс-шаралар

Үйлестіру кеңесі

Вице-президент

жеке бағыт

Вице-президент

Аппарат

Хатшылық

Slide 5

Тамақтандыру кәсіпорындары бөлімшелерінің құрамы

Қоғамдық тамақтану

Басқару

және ұйымдастыру

Тағам дайындау

Тұтынушыларға

қызмет көрсету

Қойма

шаруашылығы

Персоналға

арналған үй-жай

Техникалық

Үй-жайлар

Slide 6

Тамақтандыру кәсіпорындарының өндірістік процесін басқару құрылымы

Басқарушы

Өндіріс

менеджері

Ас бөлме

Өндіріс меңгерушісі

Ас бөлме

Ас бөлме

Техникалық

персонал

Бас аспаз

Аспаздар

Аспаз көмекшілері

Бас-кондитер

Кондитер

Наубайшы

Slide 7

Тамақтану кәсіпорындарының сауда үй-жайларының құрамы

Сауда жайлары

Вестибюль, гардероб

Аванзал

Сауда залы

Банкет залы

Slide 8

Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының өндірістік персоналының құрамы

Өнеркәсіптік

персонал

Наубайшы

Ұн өнімдерінің

кулинары

Өндіріс

меңгерушісі

Цех басшысы

Аспаз

Тамақ өнімдерін

дайындаушы

Етті ораушы

Ас үй

жұмысшысы

Slide 9

Тамақтану кәсіпорындарына қызмет көрсету

процесін басқару құрылымы (мейрамхана мысалында)

Басқарушы

Қызмет көрсету

менеджері

Зал

Метрдотель

Зал

Зал

Техникалық

персонал

Швейцар

Хостес

Сомелье

Даяшы

Бармен

Даяшы көмекшісі

Slide 10

Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының қызмет көрсететін персоналының құрамы

Қызмет көрсетуші

персонал

Өнімді

таратудағы

аспаз

Кассир

Метрдотель

Даяшы

Бармен

Буфетші

Гардеробшы

Швейцар

Аспаздық

дүкен сатушы

ГОСТ Р 50935-96 " қоғамдық тамақтану. Қызмет көрсетуші персоналға қойылатын талаптар»

Slide 11

Пайдаланылған әдебиеттер тізімі

1. Усов В. В. Организация производства и обслуживания на предприятиях общественного питания: Учебник для нач. проф. Образования. - М. : ИРПО; ПрофОбрИздат, 2002. - 416 с.

3. Скобкин С. С. Практика сервиса в индустрии гостеприимства и туризма: Учебное пособие/С. С. Скобкин. - М. : Магистр, 2007. - 493с.

4. ГОСТ Р 50762-95 «Общественное питание. Классификация предприятий. »

5. http://knigakulinara. ru/books/item/f00/s00/z11/st090. shtml


Ұқсас жұмыстар
Бәсеке - нарық ортасының бөлінбейтін құрамдас бөлігі
Аспазшының жеке қорғаныс құралдары
Бизнес-жоспар Мотельдер ашу
Инфрақұрылым түрлері
СҮЛЕЙМЕНОВА НАЗГҮЛ МЕЙРАМХАНА МЕЙМАНХАНА
Инфрақұрылым түсінігі
Мейманхана және мейрамхана кәсіпорындарын басқару функциялары
Шаруашылық жүргізуші субъектілер меншігінің ұйымды құқықтық формаларының қаржыны ұйымдастыруға әсері
Мини - қонақ үйді ұйымдастыру құны
БАСҚАРУ ФОРМАЛАРЫ МЕН ҚҰРЫЛЫМЫ
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz