ҚОҒАМДЫҚ ТАМАҚТАНДЫРУ КӘСІПОРНЫНЫҢ ҰЙЫМДЫҚ ҚҰРЫЛЫМЫ



Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорнының ұйымдық құрылымы
Тобы: ПП-513
Қабылдаған: Даутова А. А
Дайындаған: Әмзе Р. М
СЕМЕЙ 2018

1. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары бөлімшелерінің құрамы
2. Тамақтану кәсіпорнын басқару құрылымы.
3. Қоғамдық тамақтану кәсіпорындары желісін басқару және орналастыру принциптері.
ЖОСПАР

Кәсіпорындар
қоғамдық тамақтану
Құқықтық жүйе
(бақылау құрылымы)
Салық жүйесі
(бақылау құрылымы)
Өнім берушілер
тауарлар
мен қызметтер
Бұқаралық ақпарат
құралдары
Бухгалтерлік есеп жүйесі
Бәсекелестер
Келушілер
Тамақтану кәсіпорнының кәсіпкерлік циклі

Рестораторлар мен отельерлер (ұйымдық құрылымы)
Президент
Білім вице-президент,
сертификаттау жүйесі
Вице-президент
мемлекеттік
құрылымдық жобалар
жасау
Вице-президент
сыртқы саясат
Үйлестіру кеңесінің
төрағасы
Атқарушы директор
Ақпараттық
вице-президент
саясат, іс-шаралар
Үйлестіру кеңесі
Вице-президент
жеке бағыт
Вице-президент
Аппарат
Хатшылық

Тамақтандыру кәсіпорындары бөлімшелерінің құрамы
Қоғамдық тамақтану
Басқару
және ұйымдастыру
Тағам дайындау
Тұтынушыларға
қызмет көрсету
Қойма
шаруашылығы
Персоналға
арналған үй-жай
Техникалық
Үй-жайлар

Тамақтандыру кәсіпорындарының өндірістік процесін басқару құрылымы
Басқарушы
Өндіріс
менеджері
Ас бөлме
Өндіріс меңгерушісі
Ас бөлме
Ас бөлме
Техникалық
персонал
Бас аспаз
Аспаздар
Аспаз көмекшілері
Бас-кондитер
Кондитер
Наубайшы

Тамақтану кәсіпорындарының сауда үй-жайларының құрамы
Сауда жайлары
Вестибюль, гардероб
Аванзал
Сауда залы
Банкет залы

Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының өндірістік персоналының құрамы
Өнеркәсіптік
персонал
Наубайшы
Ұн өнімдерінің
кулинары
Өндіріс
меңгерушісі
Цех басшысы
Аспаз
Тамақ өнімдерін
дайындаушы
Етті ораушы
Ас үй
жұмысшысы

Тамақтану кәсіпорындарына қызмет көрсету
процесін басқару құрылымы (мейрамхана мысалында)
Басқарушы
Қызмет көрсету
менеджері
Зал
Метрдотель
Зал
Зал
Техникалық
персонал
Швейцар
Хостес
Сомелье
Даяшы
Бармен
Даяшы көмекшісі

Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының қызмет көрсететін персоналының құрамы
Қызмет көрсетуші
персонал
Өнімді
таратудағы
аспаз
Кассир
Метрдотель
Даяшы
Бармен
Буфетші
Гардеробшы
Швейцар
Аспаздық
дүкен сатушы
ГОСТ Р 50935-96 " қоғамдық тамақтану. Қызмет көрсетуші персоналға қойылатын талаптар»

Пайдаланылған әдебиеттер тізімі
1. Усов В. В. Организация производства и обслуживания на предприятиях общественного питания: Учебник для нач. проф. Образования. - М. : ИРПО; ПрофОбрИздат, 2002. - 416 с.
3. Скобкин С. С. Практика сервиса в индустрии гостеприимства и туризма: Учебное пособие/С. С. Скобкин. - М. : Магистр, 2007. - 493с.
4. ГОСТ Р 50762-95 «Общественное питание. Классификация предприятий. »
5. http://knigakulinara. ru/books/item/f00/s00/z11/st090. shtml
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.

Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz