ҚОҒАМДЫҚ ТАМАҚТАНДЫРУ КӘСІПОРНЫНЫҢ ҰЙЫМДЫҚ ҚҰРЫЛЫМЫ




Презентация қосу
ҚОҒАМДЫҚ ТАМАҚТАНДЫРУ
КӘСІПОРНЫНЫҢ ҰЙЫМДЫҚ
ҚҰРЫЛЫМЫ

Тобы: ПП-513
Қабылдаған: Даутова А.А
Дайындаған: Әмзе Р.М

СЕМЕЙ 2018
ЖОСП
АР
1. Қоғамдық тамақтандыру
бөлімшелерінің құрамы
кәсіпорындары

2. Тамақтану кәсіпорнын басқару құрылымы.
3. Қоғамдық тамақтану кәсіпорындары желісін басқару
және орналастыру принциптері.
Тамақтану кәсіпорнының кәсіпкерлік циклі

Құқықтық жүйе Салық жүйесі
(бақылау құрылымы) (бақылау құрылымы)

Өнім берушілер
тауарлар Келушілер
Кәсіпорындар
мен қызметтер қоғамдық тамақтану

Бұқаралық ақпарат
құралдары Бәсекелестер
Бухгалтерлік есеп жүйесі
Рестораторлар мен отельерлер (ұйымдық
құрылымы)
Президент

Вице-президент
сыртқы саясат Үйлестіру кеңесінің Атқарушы директор
төрағасы
Білім вице-президент,
сертификаттау жүйесі
Аппарат
Ақпараттық
вице-президент
саясат, іс-шаралар
Хатшылық
Вице-президент
мемлекеттік
құрылымдық жобалар
жасау
Вице-президент
Үйлестіру кеңесі
жеке бағыт

Вице-президент
Тамақтандыру кәсіпорындары бөлімшелерінің құрамы

Қоғамдық тамақтану

Тұтынушыларға
Басқару Қойма
Тағам дайындау қызмет көрсету
және ұйымдастыру шаруашылығы

Персоналға Техникалық
арналған үй-жай Үй-жайлар
Тамақтандыру кәсіпорындарының өндірістік
процесін басқару құрылымы
Басқарушы

Өндіріс
менеджері

Ас бөлме Ас бөлме Ас бөлме

Өндіріс меңгерушісі

Бас аспаз Бас-кондитер
Аспаздар Кондитер
Аспаз көмекшілері Наубайшы
Техникалық
персонал
Вестибюль,
Вестибюль, гардероб
гардероб

Аванзал
Аванзал
Сауда жайлары

Сауда залы
жайларының құрамы

Банкет залы
Тамақтану кәсіпорындарының сауда үй-
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының
өндірістік персоналының құрамы

Өндіріс
Цех басшысы Аспаз
меңгерушісі

Наубайшы
Өнеркәсіптік Тамақ өнімдерін
персонал дайындаушы
Ұн өнімдерінің
кулинары
Ас үй
Етті ораушы
жұмысшысы
Тамақтану кәсіпорындарына қызмет көрсету
процесін басқару құрылымы (мейрамхана
мысалында)
Басқарушы

Қызмет көрсету
менеджері

Зал Зал Зал

Метрдотель

Швейцар Даяшы
Хостес Бармен
Сомелье Даяшы көмекшісі
Техникалық
персонал
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының
қызмет көрсететін персоналының құрамы

Метрдотель Даяшы Бармен

Өнімді
Қызмет көрсетуші
таратудағы Буфетші
персонал
аспаз

Аспаздық
Кассир Гардеробшы Швейцар
дүкен сатушы

ГОСТ Р 50935-96 " қоғамдық тамақтану. Қызмет көрсетуші персоналға
қойылатын талаптар»
ПАЙДАЛАНЫЛҒАН ӘДЕБИЕТТЕР ТІЗІМІ
1.Усов В. В. Организация производства и обслуживания
на предприятиях общественного питания: Учебник для
нач. проф. Образования. – М.: ИРПО; ПрофОбрИздат,
2002. – 416 с.
3. Скобкин С. С. Практика сервиса в индустрии
гостеприимства и туризма: Учебное пособие/С.С.
Скобкин. – М.: Магистр, 2007. – 493с.
4. ГОСТ Р 50762-95 «Общественное питание.
Классификация предприятий.»
5.http://knigakulinara.ru/books/item/f00/s00/z0000011/st090
.shtml

Ұқсас жұмыстар
Бәсеке - нарық ортасының бөлінбейтін құрамдас бөлігі
Аспазшының жеке қорғаныс құралдары
Бизнес-жоспар Мотельдер ашу
Инфрақұрылым түрлері
СҮЛЕЙМЕНОВА НАЗГҮЛ МЕЙРАМХАНА МЕЙМАНХАНА
Инфрақұрылым түсінігі
Мейманхана және мейрамхана кәсіпорындарын басқару функциялары
Шаруашылық жүргізуші субъектілер меншігінің ұйымды құқықтық формаларының қаржыны ұйымдастыруға әсері
Мини - қонақ үйді ұйымдастыру құны
БАСҚАРУ ФОРМАЛАРЫ МЕН ҚҰРЫЛЫМЫ
Пәндер