Бидай цехын ашу. Жаңақорған ауданын бидаймен қамтамасыз ету




Презентация қосу
Әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті
География және табиғатты пайдалану факультеті
Картография және геоинформатика кафедрасы

Тақырыбы: Бидай цехын ашу. Жаңақорған ауданын
бидаймен қамтамасыз ету.

Орындаған: Құдайберген С.А.
Қабылдаған: Кожахметова Ү.

Алматы – 2017
Жоспары:

І.Кіріспе бөлім
ІІ.Негізгі бөлім
2.1. Бидай өсіретін аймаққа сипаттама
2.2.Жалпы жұмыс барысы
2.3.Ұйымдастыру құрылымы
2.4.Негізгі және әлеуметтік бәсекелестер
ІІІ.Қорытынды бөлім
ІҮ,Пайдаланылған әдебиеттер

Картографиялық-геодезиялық өндірісті
ұйымдастыру және экономика 10/01/2018 2
І.Кіріспе бөлім
Бидай – біз тұтынатын ең бір танымал өнім. Ол дурум
деп аталатын қатты бидайды қайта өңдеу арқылы алынады.
Бижай жармасы (жармашық) ірі түрде тартылған бидай
астығын білдіреді. Егер ұсақ жармадан кебек қабығы
алынбаған болса, жарманың түрі барынша қою түсті
болады. Ұсақ жарманы ақ күріш сияқты пісіру қажет, одан
палау жасауға да болады, салатқа қосады, нан, мысалы
қалаш пісіруге болады.
Бидай жармасы:
- ірі және ұсақ тартылған жаздық бидай жармасы (сары түсті
«арновка) түрінен ұсынылады.
Тартылған ұнның қалдықтарынан кебек алады, онда
астықтың емдік күші жақсы сақталған. Кебек ас қорыту
процесіне қолайлы әсер етеді, ағзадан ауыр металды,
радионуклидтерді шығарады.
Кебек, сондай-ақ ағзаға тез сіңеді, олар ірі түрде тартылса да
ішектерді тазалайды. Кебек асқазанда ісінеді де тоқтық
белгісі пайда болады. Кейбір деректер бойынша кебек семіз
адамдар үшін пайдалы болып табылады. Кебекте В
тобындағы дәрумендер, магний, темір, фосфор, калий көп.
Сондай-ақ кебекте клетчатка бар.
Картографиялық-геодезиялық өндірісті
ұйымдастыру және экономика 10/01/2018 3
ІІ.Негізгі бөлім.
2.1. Бидай өсіретін аймаққа сипаттама

Картографиялық-геодезиялық өндірісті
ұйымдастыру және экономика 10/01/2018 4
Пайдалану бағыттары бойынша бидайдың әлемдік тұтыну болжамы, млн.
тонна

Тағам үшін Жемазық Биоотын Басқа

Картографиялық-геодезиялық өндірісті
ұйымдастыру және экономика 10/01/2018 5
Бидайдың әлемдік импортының болжамы, млн. тонна

Картографиялық-геодезиялық өндірісті
ұйымдастыру және экономика 10/01/2018 6
2.2. Жалпы жұмыс барысы
1-кесте – Цехтың жоспарлы өнімінің түр-түрі

Атауы Түрі

Бидай жармасы Ірі тартылған

Бидай жармасы Ұсақ тартылған

Кебек
2- кестеде өндірістің жылдар бойынша жоспарланған бағдарламасы
берілген.
2 2 2 2 2
Көрсеткіш 2 012 2 013
014 015 016 017 018
70 75 80 80
Қуаты, % 35% 58% 65%
% % % %
Бидай жармасы, №2, тн. 45 99 112 121 130 138 138
Бидай жармасы, №3, тн. 174 381 431 464 497 530 530
Кебек, тн. 136 298 337 363 389 415 415
1 1 1 1
Шикізатты қайта өңдеу, тн. 378 828 936
008 080 152 152
Картографиялық-геодезиялық өндірісті
ұйымдастыру және экономика 10/01/2018 7
Ұйымдастыру құрылымы

Директор

Жабдықтауш
Бухгалтер - Өндіріс
ы-сату Еден жуушы
кассир бастығы
менеджері

Оператор Көмекші Жүргізуші

Картографиялық-геодезиялық өндірісті
ұйымдастыру және экономика 10/01/2018 8
Негізгі және әлеуеттік бәсекелестер

Картографиялық-геодезиялық өндірісті
ұйымдастыру және экономика 10/01/2018 9
Маркетинг стратегиясы
Есептерге жарнамаға арналған ай сайынғы шығындар қосылған. «Тікелей
маркетинг», инвестордың қатысуымен (қызметке қатысушы) өнімді жеткізуге
тікелей шарттар жасасу қолданылатын болады.
Кәсіпорында өнімді өткізуді ұйымдастыруды мынадай қағидаттарды ескере
отырып жүзеге асыру болжануда:
1. Бәсекеге қабілеттілікке тұрақты мониторинг жүргізу және оны жетілдіру
жұмысы;
2. Сұранысты қалыптастыру мен өткізуге ынталандыру, имиджді
қалыптастыру және тұрақты клиенттерді бекіту шаралары кешенін пайдалану;
Сұранысты қалыптастыру мен өткізуге ынталандыру мынадай әдістер
ескеріле отырып жоспарлануда:
- Басқаларына қарағанда барынша төмен баға деңгейі;
- Білікті құрам;
- Заманауи жабдықтар;
- Бидай жармасын жеткізуге арналған тендерлерге қатысу;
- Сұранысқа ынталандыру бағдарламасын іске асыру.

Картографиялық-геодезиялық өндірісті
ұйымдастыру және экономика 10/01/2018 10
Картографиялық-геодезиялық өндірісті
ұйымдастыру және экономика 10/01/2018 11
Жабдық және инвентарь (техника)
Жабдықтар тізбесі мен оны сатып алу шығындары төмендегі кестеде берілген.

Сан
Атауы Бағасы Сомасы
ы

Негізгі

Р6-МКЦ-7 шағын
жарма цехы 1 8 85500 8 85500

Қосымша

Құралдар жиынтығы 1 500 500
Картографиялық-геодезиялық өндірісті
ұйымдастыру және экономика 10/01/2018 12
Жобаның әлеуметтік-экономикалық мәні
Жобаны іске асыру кезінде мынадай міндеттерді шешу көзделген:
•жаңа жұмыс орындарын құру, бұл жұмысшылардың тұрақты пайда
табуына мүмкіндік береді;
•бидай жармасын өндіретін жаңа кәсіпорын құру;
•Қала бюджетіне салықтар мен басқа да аударымдардың түсуі
(8 млн. теңгеден астам).
Жобаны іске асыру нәтижесінде 10 жұмыс орны құрылады. Біліктілікті
арттыру жоспарлануда. Шығындарға кадрларды оқыту шығыстары да
салынған.
Қоршаған ортаға әсер
Тұтастай алғанда кәсіпорын қоршаған ортаға әсер етпейді, өйткені
өндірістен зиянды қалдықтар шығарылмайды, технологиялық процесте
зиянды қосындылар мен заттар қолданылмайды.

Картографиялық-геодезиялық өндірісті
ұйымдастыру және экономика 10/01/2018 13
Жалақ
Саны Есептеуге ЕТҚ
№ Лауазымы ы
Әкімшілік-басқару құрамы
1 Директор 1 0 0
2 Бухгалтер 1 70 70 70
3 Өндіріс бастығы 1 70 70 70
4 Жабдықтаушы- сату менеджері 1 60 60 60
Жиыны 4 200 200 200
Өндірістік құрам
1 Өндіріс меңгерушісі 2 60 120 120
2 Операторлар 1 60 60 60
Барлығы 3 120 180 180
Қызмет көрсету құрамы
1 Жүргізуші 2 60 120 120
Жиыны 2 60 120 120
Қосалқы құрам
1 Еден жуушы 1 40 40 40
Жиыны 1 40 40 40
Құрам бойынша барлығы 10 420 540 540

Картографиялық-геодезиялық өндірісті
ұйымдастыру және экономика 10/01/2018 14
Картографиялық-геодезиялық өндірісті
ұйымдастыру және экономика 10/01/2018 15

Ұқсас жұмыстар
Тритикале ұнын өндіру технологиясы
киім өндіріс цехын ашу
Бизнес жоспар: Кептірілген нан, печенье және өзге де нан пісіру өнімдері цехын құру
Өсімдік шаруашылығы
Кептірілген нан, печенье және өзге де нан пісіру өнімдері цехын құру
Кондитерлік дүкен
АРАЛ ӨҢІРІ АРҚЫЛЫ ЭКОЛОГИЯ ЖӘНЕ АУЫЛ ШАРУАШЫЛЫҒЫ ҒЫЛЫМИ ЗЕРТТЕУ ИНСТИТУТЫ
Тритикум тимофеевии түрінің жұмсақ бидаймен будандары
Кирова ЖШС - жеке егістік және жайылымдық жерлері бар үлкен фермерлік шаруашылық
Тұқым қуалайтын өзгергіштіктегі ұқсас қатарлар заңы
Пәндер