Бидай цехын ашу. Жаңақорған ауданын бидаймен қамтамасыз ету


Slide 1

Әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті

География және табиғатты пайдалану факультеті

Картография және геоинформатика кафедрасы

Орындаған: Құдайберген С. А.

Қабылдаған: Кожахметова Ү.

Алматы - 2017

Тақырыбы: Бидай цехын ашу. Жаңақорған ауданын

бидаймен қамтамасыз ету.

Slide 2

Жоспары:

І. Кіріспе бөлім

ІІ. Негізгі бөлім

2. 1. Бидай өсіретін аймаққа сипаттама

2. 2. Жалпы жұмыс барысы

2. 3. Ұйымдастыру құрылымы

2. 4. Негізгі және әлеуметтік бәсекелестер

ІІІ. Қорытынды бөлім

ІҮ, Пайдаланылған әдебиеттер

05. 10. 2017

2

Картографиялық-геодезиялық өндірісті ұйымдастыру және экономика

Slide 3

Бидай - біз тұтынатын ең бір танымал өнім. Ол дурум деп аталатын қатты бидайды қайта өңдеу арқылы алынады. Бижай жармасы (жармашық) ірі түрде тартылған бидай астығын білдіреді. Егер ұсақ жармадан кебек қабығы алынбаған болса, жарманың түрі барынша қою түсті болады. Ұсақ жарманы ақ күріш сияқты пісіру қажет, одан палау жасауға да болады, салатқа қосады, нан, мысалы қалаш пісіруге болады.

Бидай жармасы:

- ірі және ұсақ тартылған жаздық бидай жармасы (сары түсті «арновка) түрінен ұсынылады.

Тартылған ұнның қалдықтарынан кебек алады, онда астықтың емдік күші жақсы сақталған. Кебек ас қорыту процесіне қолайлы әсер етеді, ағзадан ауыр металды, радионуклидтерді шығарады.

Кебек, сондай-ақ ағзаға тез сіңеді, олар ірі түрде тартылса да ішектерді тазалайды. Кебек асқазанда ісінеді де тоқтық белгісі пайда болады. Кейбір деректер бойынша кебек семіз адамдар үшін пайдалы болып табылады. Кебекте В тобындағы дәрумендер, магний, темір, фосфор, калий көп. Сондай-ақ кебекте клетчатка бар.

І. Кіріспе бөлім

05. 10. 2017

3

Картографиялық-геодезиялық өндірісті ұйымдастыру және экономика

Slide 4

ІІ. Негізгі бөлім.

2. 1. Бидай өсіретін аймаққа сипаттама

05. 10. 2017

4

Картографиялық-геодезиялық өндірісті ұйымдастыру және экономика

Slide 5

Пайдалану бағыттары бойынша бидайдың әлемдік тұтыну болжамы, млн. тонна

Тағам үшін Жемазық Биоотын Басқа

05. 10. 2017

5

Картографиялық-геодезиялық өндірісті ұйымдастыру және экономика

Slide 6

Бидайдың әлемдік импортының болжамы, млн. тонна

05. 10. 2017

6

Картографиялық-геодезиялық өндірісті ұйымдастыру және экономика

Slide 7

Атауы

Түрі

Бидай жармасы

Ірі тартылған

Бидай жармасы

Ұсақ тартылған

Кебек

1-кесте - Цехтың жоспарлы өнімінің түр-түрі

2- кестеде өндірістің жылдар бойынша жоспарланған бағдарламасы берілген.

Көрсеткіш

2 012

2 013

2 014

2 015

2 016

2 017

2 018

Қуаты, %

35%

58%

65%

70%

75%

80%

80%

Бидай жармасы, №2, тн.

45

99

112

121

130

138

138

Бидай жармасы, №3, тн.

174

381

431

464

497

530

530

Кебек, тн.

136

298

337

363

389

415

415

Шикізатты қайта өңдеу, тн.

378

828

936

1 008

1 080

1 152

1 152

2. 2. Жалпы жұмыс барысы

05. 10. 2017

7

Картографиялық-геодезиялық өндірісті ұйымдастыру және экономика

Slide 8

Ұйымдастыру құрылымы

05. 10. 2017

8

Картографиялық-геодезиялық өндірісті ұйымдастыру және экономика

Slide 9

Негізгі және әлеуеттік бәсекелестер

05. 10. 2017

9

Картографиялық-геодезиялық өндірісті ұйымдастыру және экономика

Slide 10

Маркетинг стратегиясы

Есептерге жарнамаға арналған ай сайынғы шығындар қосылған. «Тікелей маркетинг», инвестордың қатысуымен (қызметке қатысушы) өнімді жеткізуге тікелей шарттар жасасу қолданылатын болады.

Кәсіпорында өнімді өткізуді ұйымдастыруды мынадай қағидаттарды ескере отырып жүзеге асыру болжануда:

1. Бәсекеге қабілеттілікке тұрақты мониторинг жүргізу және оны жетілдіру жұмысы;

2. Сұранысты қалыптастыру мен өткізуге ынталандыру, имиджді қалыптастыру және тұрақты клиенттерді бекіту шаралары кешенін пайдалану;

Сұранысты қалыптастыру мен өткізуге ынталандыру мынадай әдістер ескеріле отырып жоспарлануда:

- Басқаларына қарағанда барынша төмен баға деңгейі;

- Білікті құрам;

- Заманауи жабдықтар;

- Бидай жармасын жеткізуге арналған тендерлерге қатысу;

- Сұранысқа ынталандыру бағдарламасын іске асыру.

05. 10. 2017

10

Картографиялық-геодезиялық өндірісті ұйымдастыру және экономика

Slide 11

05. 10. 2017

11

Картографиялық-геодезиялық өндірісті ұйымдастыру және экономика

Slide 12

Жабдық және инвентарь (техника)

Жабдықтар тізбесі мен оны сатып алу шығындары төмендегі кестеде берілген.

Атауы

Саны

Бағасы

Сомасы

Негізгі

Р6-МКЦ-7 шағын жарма цехы

1

8 85500

8 85500

Қосымша

Құралдар жиынтығы

1

500

500

05. 10. 2017

12

Картографиялық-геодезиялық өндірісті ұйымдастыру және экономика

Slide 13

Жобаның әлеуметтік-экономикалық мәні

Жобаны іске асыру кезінде мынадай міндеттерді шешу көзделген:

жаңа жұмыс орындарын құру, бұл жұмысшылардың тұрақты пайда табуына мүмкіндік береді;

бидай жармасын өндіретін жаңа кәсіпорын құру;

Қала бюджетіне салықтар мен басқа да аударымдардың түсуі (8 млн. теңгеден астам) .

Жобаны іске асыру нәтижесінде 10 жұмыс орны құрылады. Біліктілікті арттыру жоспарлануда. Шығындарға кадрларды оқыту шығыстары да салынған.

Қоршаған ортаға әсер

Тұтастай алғанда кәсіпорын қоршаған ортаға әсер етпейді, өйткені өндірістен зиянды қалдықтар шығарылмайды, технологиялық процесте зиянды қосындылар мен заттар қолданылмайды.

05. 10. 2017

13

Картографиялық-геодезиялық өндірісті ұйымдастыру және экономика

Slide 14

Лауазымы

Саны

Жалақы

Есептеуге

ЕТҚ

Әкімшілік-басқару құрамы

1

Директор

1

0

0

2

Бухгалтер

1

70

70

70

3

Өндіріс бастығы

1

70

70

70

4

Жабдықтаушы- сату менеджері

1

60

60

60

Жиыны

4

200

200

200

Өндірістік құрам

1

Өндіріс меңгерушісі

2

60

120

120

2

Операторлар

1

60

60

60

Барлығы

3

120

180

180

Қызмет көрсету құрамы

1

Жүргізуші

2

60

120

120

Жиыны

2

60

120

120

Қосалқы құрам

1

Еден жуушы

1

40

40

40

Жиыны

1

40

40

40

Құрам бойынша барлығы

10

420

540

540

05. 10. 2017

14

Картографиялық-геодезиялық өндірісті ұйымдастыру және экономика

Slide 15

05. 10. 2017

15

Картографиялық-геодезиялық өндірісті ұйымдастыру және экономика


Ұқсас жұмыстар
Тритикале ұнын өндіру технологиясы
киім өндіріс цехын ашу
Бизнес жоспар: Кептірілген нан, печенье және өзге де нан пісіру өнімдері цехын құру
Өсімдік шаруашылығы
Кептірілген нан, печенье және өзге де нан пісіру өнімдері цехын құру
Кондитерлік дүкен
АРАЛ ӨҢІРІ АРҚЫЛЫ ЭКОЛОГИЯ ЖӘНЕ АУЫЛ ШАРУАШЫЛЫҒЫ ҒЫЛЫМИ ЗЕРТТЕУ ИНСТИТУТЫ
Тритикум тимофеевии түрінің жұмсақ бидаймен будандары
Кирова ЖШС - жеке егістік және жайылымдық жерлері бар үлкен фермерлік шаруашылық
Тұқым қуалайтын өзгергіштіктегі ұқсас қатарлар заңы
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz