Сүт өнімдерінде сүт қышқылы болады




Презентация қосу
Қышқылдар, құрамы,
атаулары, алынуы.
Қышқылдардың қасиеттері
HN
O3
H2
SO
HF
H2S
Н2SO4
H3PO4
Қышқылдардың жіктелуі
Оттекті

Оттексіз

Бірнегізді

Екінегізді

Үшнегізді
Күкірт қышқылы
Хлорсутек
(тұз) қышқылы
H3BO3

Бор қышқылы
Тоқта!
ҚАУІПТІ!
ТЕХНИКА ҚАУІПСІЗДІК
ЕРЕЖЕСІ

Егер қышқыл ерітіндісі
Күйдіргіш зат! қолыңызға тамып кетсе,
Теріні және ағаштан, дереу қатты ағынды суға
былғарыдан жасалған жуып, сосын жарақаттанған
заттарды күйдіреді. жерді 2%-ік ас сода
ерітіндісімен сүртіңіз.
Li K Ca Na Mg Zn Al Fe Pb H2 Cu Hg Ag Au
Қышқылдардың формулалары

H2OSOHBrNa2CО3MgBa H2CO3SO4KOH

H3PO4P2O5CaH2SKP HNO3CS2NH3O3C

HClBaSHKSHH2Na2OH2SiO3NaClH2SO4
Қышқылдарға сипаттама

Күкіртсутек, оттексіз, екінегізді.
H2S

Күкірт қышқылы, оттекті, екінегізді
Н2SO4
Фторсутек, оттексіз, бірнегізді
HF

Фосфор қышқылы, оттекті,
H3PO4 үшнегізді

Ұқсас жұмыстар
Сүт және сүт өнімдерінің эпидемиологиялық рөлі
Сүт көмірсулары
Микроорганизмдер— органикалық қышқыл өндірушілер
Бензой қышқылы
Сүттің қасиеті
Сүттің құрамы мен қасиеті
Қышқылдардың қасиеттері
Биотехнологияда қолданылатын микроорганизмдер
Лактоұйытатын бактериялардың жалпы сипаттамасы
Аминқышқылдарының негізгі көздері
Пәндер