Тамақтану теориялары
Презентация қосу
Қожа Ахмет Ясауи атындағы Халықаралық қазақ-түрік
университеті
СӨЖ
Тақырыбы: Тамақтану
теориялары
Орындаған: Бектасова
Д
Қабылдаған:
Ғайратқызы Д
Тобы: ЖМ-818
Мақсаты
Тамақтану теорияларын
түсіндіре отырып, дұрыс
тамақтану, дұрыс
тамақтанбаудың денсаулыққа
кері әсерлерін түсіндіре отырып
адам үшін ең пайдалы немесе
тиімді тамақтану теориясын
таңдау.
Жоспары
• Кіріспе
Тамақтану теориясы
• Негізгі бөлім
a. Дұрыс тамақтану
b. Дұрыс емес тамақтанудың адам
ағзасына әсерлері, аулулар
• Қорытынды
Қолданылған әдебиеттер
Тамақтану теориясы
Антикварлы Адекватты
қ тамақтану
Баланстық
тамақтану
Антикварлық теориясы
Гален
Кладвий Гален Аристотель
Осы теорияға сүйенсек, ағзаның барлық құрылымдарының
тамақтануы белгілі бір табиғаттың күрделі процесінің
нәтижесінде қоректік заттардан ас қорыту жүйесінде үздіксіз
қалыптасатын қанға байланысты. Бауырда бұл қан
тазартылады, содан кейін ол барлық органдар мен тіндерді
беру үшін қолданылады. Осы теорияға сүйене отырып, ежелгі
көптеген емдік диеталар салынды.
Академик И.П. Павлов осылай анықтады: “Азық-түлікке деген
шамадан тыс құмарлық жануар болып табылады, тамаққа
деген назар аудармау - бұл негізсіз. Шындық жерде, барлық
жерде, ортасында жатыр”
Адекватты тамақтану
Рекомендации студентам по
нормализации суточного
рациона
Советы по здоровому питанию:
• Пейте много воды. Поставьте целью выпивать 8 стаканов
воды каждый день. Фрукты и овощи содержат воду и
могут пополнить Вашу дневную потребность.
• Завтракайте каждый день. Люди, которые завтракают,
имеют меньшую вероятность переедать днем. Завтрак
также дает вам энергию и помогает думать и учиться.
• Выбирайте цельно зерновые продукты. Попробуйте
цельно зерновой хлеб и макароны, овсянку или
коричневый рис.
• Выбирайте цветные овощи каждый день. Овощи разного
цвета дают разные питательные вещества. Выбирайте
темную, листовую зелень такую как капуста и салаты, и
красные и оранжевые, такие как морковь, сладкий
картофель, красный перец и помидоры.
• Выбирайте свежие или нарезанные фрукты чаще, чем
фруктовый сок. В фруктовом соке содержится мало, либо
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz