Күріш тұқым шаруашылығы: ұйымдастыру сызбасы, сапа нормалары және жалға егу технологиясы


Slide 1

КҮРІШТІҢ ТҰҚЫМ ШАРУАШЫЛЫҒЫ

Бәкірұлы Құрманбек - тұқым шаруашылығы бөлімінің меңгерушісі, а. -ш. ғ. д.

<#>

Slide 2

Тұқым шаруашылығын ұйымдастыру сызбасы

Ғылыми-зерттеу институттары мен сорт оригинаторлары

Бірегей тұқым

Элиталық тұқым шаруашылықтары

Элита

Арнайы мамандандырылған тұқым шаруашылықтары

Бірінші және екінші репродукция

Тауарлы күріш өндіретін шаруашылықтар

Үшінші репродукция тұтынушыларға сатылады

<#>

Slide 3

Күріштің тұқым шаруашылығы мен жалпы күріш өңдірудің СЫЗБАСЫ

Бастапқы тұқым шаруашылығы «Қазақ күріш шаруашылығы ҒЗИ» ЖШС

Пайдалануға рұқсат берілген және перспективалы күріш сорттарының бірегей тұқымын (ҰСП, КП, суперэлита) өндіру

Элиталық тұқым шаруашылығы

Түгіскен элиталық тұқым шаруашылығы

Элиталық тұқым шаруашылықтары элита тұқымымен мамандандырылған тұқым шаруашылықтарын қамтамасыз ету

ІІІ Интернационал ТС элиталық тұқым шаруашылығы

“Қазақ күріш шаруашылығы ҒЗИ” ЖШС-нің

Қарауылтөбе тірек пункті

Жаппай тұқым шаруашылығы

І-ІІ көбейтілген тұқым өндіру

Мамандандырылған тұқым шаруашылығы

Сырдария ауданы «Мағжан и К» «Ақжарма Жер»

Жалағаш ауданы «Сәрке батыр» ЖШС

Күріш салысын өндеуші мекемелер, дайын өнімді сатушылар

Дайын өнімді тұтынушылар

Қазалы ауданы «Сыр Маржаны» ЖШС

Жаңақорған ауданы «Түгіскен ТШ» ЖШС

Тауарлы күріш өндіретін шаруашылықтар

Шиелі ауданы

«Қаптағай и К»

Қармақшы ауданы «ІІІ Интернационал Жер» ЖШС

<#>

Slide 4

Элита тұқымын өндіруді есептеу үлгісі (4 звенолық)

Звено

Формула

К1 . . . К2 коэффициенттерінің көрсеткіштері

а1 . . . а2 коэффициенттерінің көрсеткіштері

Элита

-

1, 25

Суперэлита

-

1, 5

КП (көбейту питомнигі)

-

2, 0

П-1

1, 2

2, 0

Өсімдіктерді іріктеп алу

1, 3

-

Мұндағы: Np - элита тұқымына берілген сұраныс-жоспар, ц; N - өндірілетін тұқым жоспары, ц; S - егіс көлемі, га; Р - себу нормасы, ц/га; V - көлем бірлігінен алынатын өнім, ц/га; t - бір семьяның өнімділігі, ц; Q - қажетті семья (өсімдік) саны; к, а - түзету коэффициенттері

<#>

Slide 5

Егістік тазалық нормалары

Класс

Негізгі дақылдың тұқымы, %

Арам шөптердің тұқымы, дана/кг

Негізгі дақылдың ішінде аршылған дәндердің мөлшері (%) массасы бойынша аспау керек

Өнгіштігі, % кем емес

Ылғалды-лығы, % аспау керек

1

99, 0

5

1

95

14, 0

2

98, 0

40

2

90

14, 0

3

97, 0

100

3

85

14, 0

<#>

Slide 6

Сорттық тазалық нормалары

Тұқымдық материалдың категориясы

Сорттық тазалығы, кем емес, %

Сорттық қоспа, %

оның ішінде қызыл дәнді түрлер, аспау керек, %

І

99, 5

0, 5

0, 1

ІІ

97, 0

2, 0

0, 3

ІІІ

95, 0

5, 0

1, 0

<#>

Slide 7

<#>

Slide 8

Күрішті жалға егіп өсіру технологиясы (жүйектеп)

Күрішті жалға (қарыққа) егетін индиялық тұқымсепкіш

Күрішті жалға егетін Қазақ су шаруашылығы ҒЗИ-ның тұқымсепкіші

<#>

Slide 9

Күрішті жалға егіп өсіру әдісінің тиімділігі

<#>

Slide 10

ТЫҢДАҒАНДАРЫҢЫЗҒА РАХМЕТ!

<#>


Ұқсас жұмыстар
Күріш тұқым шаруашылығы: тұқым өндіру жүйесі, егіс агротехникасы және бастапқы өңдеу мен сақтау
Күріш (Oryza sativa): биологиялық сипаттамасы, тарихы және Қазақстандағы сорттары мен егу технологиялары
Құрғақ сүт өндірісінің технологиясы мен технологиялық сызбасы
Күріш (Oryza): биологиясы, егіс технологиясы және Қазақстандағы тәжірибелік аспектілері
Қой шаруашылығы өнімдері: өндіріс, сапа және пайдалану
Профилактикалық егуді жоспарлау, ұйымдастыру және жүргізу: ұлттық егу күнтізбесі, құжаттама және қауіпсіздік шаралары
Баялдының агротехникасы, тұқым шаруашылығы және кептіру арқылы өңдеу технологиялары
Ара шаруашылығы өнімдері: түрлері, сапа көрсеткіштері және экономикалық маңызы
Тритикале ұнын өндіру технологиясы және сапа көрсеткіштерінің статистикалық талдауы
Балмұздақ технологиясы және құрамдық сапа көрсеткіштерін анықтау әдістері
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz