Дисбактериоз: пробиотиктер, пребиотиктер және тамақ өнеркәсібіндегі микроорганизмдер


Slide 1

С. Ж. АСФЕНДИЯРОВ АТЫНДАҒЫ ҚАЗАҚ ҰЛТТЫҚ МЕДИЦИНАЛЫҚ УНИВЕРСИТЕТІ “МИКРОБИОЛОГИЯ ВИРУСОЛОГИЯ ЖӘНЕ ИММУНОЛОГИЯ” КАФЕДРАСЫ

ПРЕЗЕНТАЦИЯ

Тақырып: Таралуына байланысты инфекциялық аурулардың жіктелуі

Орындаған:

Факультет:

Курс:

Топ:

Қабылдаған:

Алматы 2009

Slide 2

Жоспар:

Дисбактериоз

Дисбактериоз түрлері:

1. Пробиотиктер

2. Пребиотиктер

3. Ксенобиотиктер

4. Симбиотикиер

Тамақ өнеркәсібіндегі микроорганизмдер

Қорытынды

Пайдаланылған әдебиеттер

Slide 3

Дисбактериоз

Микрофлораның қалыпты функцияларын атқара алмайтын жағдайы дисбактериоз және дисбиоз деп аталады.

Дисбактериоз кезінде, қалыпты микрофлораның құрамына кіретін бактериялардың тұрақты сандық және сапалық өзгерістері болады.

Slide 4

ӨЗІНДІК ӘСЕРІН ІШЕК МИКРОБИОЦЕНОЗЫ КӨРСЕТЕДІ: - ПРЕБИОТИКТЕР; - ПРОБИОТИКТЕР; - СИМБИОТИКТЕР; - СИНБИОТИКТЕР; - АНТИМИКРОБТЫ ЗАТТАР. ПРОБИОТИКТЕР ҚҰРАМЫНДА ТЕК МОНОДАҚЫЛ БОЛАДЫ, БІРАҚ ӘРТҮРЛІ МИКРООРГАНИЗМДЕРДЕН ТҰРАТЫН ДАҚЫЛДАР КОМБИНАЦИЯСЫНАН ДА БОЛАДЫ (СИМБИОТИКТЕР), АЛ ПРОБИОТИК ЖӘНЕ ПРЕБИОТИК КОМБИНАЦИЯСЫН СИНБИОТИК ДЕП АТАЙДЫ. ЖАНУАРЛАР АҒЗАСЫНАН АЛЫНАТЫН ДАҚЫЛДЫ ЗАТТАРДЫ КСЕНОБИОТИКТЕРГЕ ЖАТҚЫЗАМЫЗ. ҚАЗІРГІ КЕЗДЕ БІЗДІҢ ЕЛІМІЗДЕ КЕҢ ТАРАҒАН БАКТЕРИЯЛЫҚ ПРЕПАРАТАР ІШІНДЕ ЛИНЕКС (L. CIDOPHILUS, B. INFANTIS V. LIBERORUM И E. FAECIUM), БИФИФОРМ (B. LONGUM И E. FAECIUM) И ЛАМИНОЛАКТ (E. FAECIUM L-3) ЕҢ ТАНЫМАЛ.

Slide 5

Пробиотиктердің негізгі артықшылығы инфицерленген және инфицерленбеген аурулардың терапиясының кез-келген кезеңінде қолдануға болады.

Пробиотиктер келесі қасиет көрсетеді: шартты-патргенді бактерияларға антогонисттік реакция, ферментті активтілік, иммуномодуляция және витамин түзуші әсер.

Пробиотиктерді пребиотиктермен қосқанда жақсы әсер көрсетеді.

Slide 6

Пребиотиктер - ішекте қорытылмаған, шығу тегі бойынша әртүрлі болатын, селективті стимуляция және ішек микрофлорасының қалыпты микроорганизмдерін белсендіру арқылы адам ағзасына жағымды әсер беретін ингредиенттер. Максималды пребиотикалы әсері бар алғашқы заттардың бірі - Эубикор. Эубикор - кешенді зат. Құрамында табиғи тағамдық және суда еритін талшықтары бар кешен. Емдік ашытқы Saccharomyces cerevisiae (vini) селективті штаммдармен инактивацияланған жасушалардан және олрардың метаболиттік өнімдерінен құралады.

Slide 7

ТАМАҚ ӨНЕРКӘСІБІНДЕГІ МИКРООРГАНИЗМДЕР

Соңғы медициналық зерттеулер көрсеткендей адам ағзасына қолданылатын пребиотикалық препараттардың әсерінің төмендігін дәлелдеді. Бұл, әр адамға тек оның, өзіндік бифидумбактериялары тән екендігін анықтады. Асқорытудың физико-химиялық қасиетіне байланысты әр адамның меншікті бифидумбактериялары пайда болады. Осыған орай, қазіргі кезде бифидостимульдеуші препараттардың - бифидус-фактордың маңызы зор. Қазіргі тамақ өнеркәсібінде осыған байланысты, бифидогенді қасиеті бар өнімдерді шығару, кең таралуда.

Slide 8

Сондықтан, бифидогенді концентраттар қазіргі тағам өнеркәсібінде өздерінің қолданысын табуда. Бірақ, бұл өнімдер әлі дұрыс зерттелмеген және салыстырмалы жаңа болып табылады. Біздің зерттеуіміздің негізгі мақсаты болып сироптардағы бифидумның концентрациясын, морфологиялық, биохимиялық қасиетін анықтау. Осыған байланысты таза дақылды бөліп, микроорганизмдерді келесі орталарға себеміз: Гисстің глюкозды ортасына, Гисстің лактозды ортасына.

Slide 9

Қорытынды:

Біз дисбактериоз және оның түрлерін, және олардың әрқайсысының өзінің маңыздылығын білдік. Біз дисбактериоз және оны емдеу үшін пайдаланылатын препараттар, яғни пробиотиктер мен пребиотиктер керек екенін білдік.

Slide 10

Пайдаланылған әдебиеттер

1. Популярная медицинская энцеклопедия

Гл. редактор Б. В. Петровский

2. Жеке микробиология

Алматы 2008


Ұқсас жұмыстар
Тамақ өнеркәсібіндегі микроорганизмдер және олардың қолданылуы
Пребиотиктер, пробиотиктер, симбиотиктер және ксенобиотиктер: анықтамалары, әрекет механизмдері және биологиялық әсері
Пребиотиктер, пробиотиктер, ксенобиотиктер және симбиотиктер: анықтамасы, құрамы, биологиялық әсері және емдеу стратегиялары
Пробиотиктер, пребиотиктер және синбиотиктер: анықтамасы, әсері және клиникалық қолданылуы
Микроорганизмдер экологиясы және адам микрофлорасы: дисбактериоз, антибиотиктер, дезинфекция және стерилизация
Тамақ өнеркәсібіндегі гидравликалық және гидромеханикалық процестер
Тамақ өнеркәсіптерінде қолданылатын микроорганизмдер және олардың биотехнологиялық рөлі
Тағам өнеркәсібіндегі микроорганизмдер: биотехнологиялық принциптер мен қолданбалы технологиялар
Пребиотиктер: анықтамасы, ішек микробиотасына әсері және қолданылуы
Тамақ өнеркәсібіндегі жылу алмасу процестері мен жылу алмастырғыштардың классификациясы
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz