Флавоноидтардың құрылымы, классификациясы және биологиялық-қолданбалы қасиеттері


Slide 1

Орындаған:Аққамиева Бақыт Мейрамовна

Танатарова Азиза Айдархановна

Факультет: Фармация

Курс: II

Топ: 201

Тексерген: Алмабекова Алма Амирбековна

Флавонидтарды зерттеу әдістері

Slide 2

Жоспар:

Флавоноидтар

Классификация

Флавоноидтар табиғатта

Биологиялық функциялары

Дәрілік заттар

Құрлымдық формула

Химиялық құрам

Slide 3

Фловоноидтарды ең алғаш рет 1930 жылы Нобел сыйлығының лауреаты Альбертом де Сент-Дьерди

Slide 4

.

Табиғи фенол Қосулары да, суда еритiн де өте көп топ флавоноидтар. Көбiнесе сары, қызғылт сары, қызыл түстiң гетероциклды құрамында оттек бар Қосулары болдар. Олар олардың молекулаларындағы С6-шы қатардың Қосуларына жатады бөлiкпен бiр-бiрiмен бiрлескен екi бензин ядроларда болады. Флавоноидтардың көпшiлiгi флавонның туындылары сияқты қарауға болады.

Slide 5 Slide 6

Классификация

6500iрек флавоноидтар белгiлi. Флавоноидтардың белгiлi классификациясы 10 негiзгi класстарға олардың бөлуiн бөлiктен сүйене ескередi :

катехин (флаван-3-ол, производные флаван - катехин, лейкоантоциан)

лейкоантоцианидин (флаван-3, 4-диол)

флаваноны (производные флавона - флаванон, флаванонол, флавон, флавонол)

дигидрохалкон

халконы

Антоцианидин және антоциан

флавононолы

Флавон және изофлавон

флавонолы

ауроны

Slide 7

Флавоноидтар табиғатта

Флавоноидтар жоғарғы өсiмдiктерде өсiмдiк метаболизмда және өте кең таратылғандар маңызды рөлдердi ойнайды. Өсiмдiк кездемелерге пигменттер, беретiн түрлi түске бояуды көп флавоноидтар. Осылай, антоциан түстердiң қызыл, көк, күлгiл түске бояуларын анықтайды, флавондар, сары және қызғылт сары.

Slide 8

Биологиялық функциялары

* флавоноидтардың Табиғи функциялары аз талқыланған. Қабiлеттiлiк арқасында олар көрнектi (520560 нм ) жарықтың (330350 нм ) ультракөгiлдiр шығару және бөлiгiн қылғысын мол радиацияданғы өсiмдiк кездемелерiн қорғағанда есептедi.

шыбын-шiркейдiң гүл гүл жапырақшаларының * түске бояуы өсiмдiк және нақ солдарды табып тозаңдандыруға мүмкiндiк туғызуы керек көмектеседi.

* флавоноидтар кейбiр патогендiк саңырауқұлақтармен ұтылуға өсiмдiктердiң орнықтылығының факторлары болып табылады.

Slide 9

Дәрілік заттар

Кверцитин

Рутин

Витамин Р

Фламин

Ликвиритон

Диосмин

Slide 10

Киiкшөп шөпте эфир майы болады, флавоноидтар және фитонцидтар, биiк бактерияларға қарсы белсендiлiкпен ие болып жұбанышты жұмыс iстейдi; аяғы ауыр қарсы көрсеткен.

Slide 11

Құрлымдық формула

Slide 12

Химиялық құрам

Slide 13

Флавоноид

Slide 14

Қолданылған әдебиеттер:

1 Google kz

2 Органикалық химия негіздері III том

Патсаев Ә. Қ.

Жайлау С. Ж.

3 Химия 5

Акмарал Утелбаева

Айниса Утелбаева

Болысбек Утелбаев

Slide 15

Назар аударғандарыңызға рахмет


Ұқсас жұмыстар
Флавоноидтардың құрылымы, таралуы, биологиялық және антиоксиданттық қасиеттері
Флавоноидтар: химиялық құрылымы, классификациясы және биологиялық-қолданбалы маңызы
Қарақұмық: тарихы, өндірісі, классификациясы және тағамдық-биологиялық қасиеттері
Биологиялық мембраналар: құрылымы, қасиеттері және оқыту әдістері
Мандарин (Citrus reticulata): биологиялық сипаттамасы, өсіру шарттары және емдік-қолданбалы қасиеттері
ЭЕМ архитектурасы: жүйелік және қолданбалы бағдарламалық қамтамасыз етудің құрылымы мен классификациясы
Белоктар: құрылымы, қасиеттері және биологиялық қызметтері
Белоктардың құрылымы, физико-химиялық қасиеттері және биологиялық қызметтері
Коферменттердің құрылымы мен биологиялық қызметі: түрлері, классификациясы және витаминдік коферменттер
Глюкоза: құрылымы, химиялық қасиеттері және биологиялық маңызы
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz