Міндетті және ерікті сертификат
Презентация қосу
Міндетті және ерікті
сертификат
Сертификат алу үшін қандай құжаттар пакетін
тапсыру керек:
- Тауарларға ілеспе құжаттар (шот-фактура, жеткізу
туралы шарт, жүк кедендік декларациясы);
- Техникалық құралдарға арналған пайдалану құжаттары
(пайдалану құсқаулығы, техникалық сипаттама, қауіпсіздік
негіздемесі);
- Өтініш берушінің құжаттары
Сертификат
Міндетті Ерікті
Жұмысты сертификаттау 6 кезеңнен тұрады:
1. Сертификаттаудан өткізуге арыз беру
2. Арызды қарастырып, оны өткізу туралы шешім қабылдау
3. Жұмыстардың қойылған міндеттемелерге сәйкестігін
анықтау
4. Сертификат жазып беру туралы шешім қабылдау
5.Сәйкестік таңбаны қолдану туралы сертификат немесе
лицензия беру
6. Сертификатталған жұмыстарды қадағалау.
Міндетті сертификаттауға жататын
жұмыс тізімі:
1. Радио, электронды аппараттар мен электр
құралдарын жөндеу және техникалық
тексерістен өткізу.
2. Автокөліктерді жөндеу, техникалық
тексеру.
3. Химиялық тазарту мен бояу.
4. Автокөлікпен жүк немесе адамдарды
тасымалдау.
5. Мейрамханалар жұмысы.
6. Туристік, экскурсиялық жұмыстар.
7. Шаштараз жұмысы
8. Сауда және тағам әзірлеу орындарының
жұмысы.
Міндетті сертификаттау дегеніміз – шикізаттың заң
бойынша орнатылған міндеттемелерге сәйкес келуін
қадағалау. Міндетті сертификат адам өміріне тікелей
байланысты. Міндетті сертификаттауды енгізген
заңдарда белгіленген міндетті талаптарға сәйкестігін
бағалау.
Ерікті сертификаттау –өтінуші мен сертификаттау
органының арасындағы келісімге байланысты жүргізіледі.
Ерікті сертификаттау міндетті сертификаттауды
алмастыра алмайды. Ерікті сертификат мақсаты:
Кәсіпорын өнімінің (қызметінің) бәсекеге жарамдылығын
қамтамасыз ету. Тек қана қауіпсіздік талаптарына ғана
емес, сонымен қатар өндірілетін өнімнің (қызметтің)
сапасына қойылатын талаптарға сәйкес өнімдерді
жарнамалау
Шикізат сақтау мерзіміне байланысты:
Тез бүлінетін – жарамдылық Ұзаққа сақтау –
мерзімі 30тәулік ішінде. жарамдылық мерзімі
Аса тез бұзылатын өнімдер 30 тәуліктен көп
тізіміне:
1. Көкөнiстер мен жас
саңырауқұлақтар.
2. Жемiс-жидектер: жас жемiс-
жидектер.
3. Ет пен ет өнiмдерi.
4. Сүт пен сүт өнiмдерi.
5. Жұмыртқа мен оның сарысы.
6. Балық, балық өнiмдерi мен
шаяндар.
7. Нан және нан-бөлке өнiмдер.
8. Тез бүлiнетiн кондитерлiк
бұйымдар.
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz