Ақшыл уыт өндіретін цех жұмысын ұйымдастыру




Презентация қосу
Ақшыл уыт
өндіретін цех
жұмысын
ұйымдастыру
Алашбай А.
ЖОБАНЫҢ МАҚСАТЫ

«Әлеуметтік-экономикалық жаңғырту – Қазақстан дамуының басты
бағыты»
Нұрсұлтан Назарбаев
Уыт өсіру

Уыт
Арпа (hordeum)

клечатка май күл
сахароза
пентозан
крахмал
ақуыз
Арпаны өсіп-өндіру
Арпаның эндоспермасының күн сайын дәнінің өсуі және
оған сәйкес тұқымның күн сайынғы дамуы
6-7 күн

4-5 күн

2-3 күн
Арпаны өсіп – өндіру әдістері
Жазық ситасы бар уыт өсіретін барабан
Жаңадан өсіп-өнген уыт
Жаңадан өсіп – өнген уытты кептіру

Химиялық
Ферментативті
Физиологиялық
Құрғақ уыттың құрамы
Көрсеткіш Уыт
ашық қою
Ылғалдылық, % 3,8 – 5,8 3,0 –
4,5
Йодтың 0,1 мл, түстілігі 0,16 – 0,6 –
0,30 1,30
Азотты заттарақуызға санағанда, 10 – 12 12 – 16
%
Уыт салмағынаазотты заттардың 29 – 35 24 – 30
жалпы салмағына еритіндер, %
Азотты заттардың жалпы 7–9 4–7
салмағына коагулиренетіндер, %
Уыт салмағына еритін 1 0
пентозандар, %
Виндиши – Кольбах градустерінде 300 100
Уыт өндірісін технохимиялық бақылау
Сыра қайнатуға арналған арпамен одан
алынған жаңа өнген уыт құрамы
Жаңа өнген уыт
Дән көрсеткіші Арпа
ашық күңгірт
Ылғалдылық, % 14 – 16 42 – 44 44 – 46
Құрғақ заттың 100 г-на сілтінің
7,3 – 7,7 11,5 – 12,5 14,0 – 14,8
1 мл, жалпы қышқылдығы
100 г құрғақ затқа азот мг,
50 – 70 270 – 300 330 – 390
жалпы формолды азот
Виндиш – Кольбах
бірліктерінде амилолитикалық 60 – 90 300 – 400 400 – 500
белсенділік

Ескерту: 4,3 рН және 20*С кезінде 30 мин бойында 100г уыт әсерімен ернитін
крахмалдан түзілген мальтоза грамдарымен Виндиш-Кольбах бірліктері
анықталады.
Назарларыңыз
ға
рахмет!!!

Ұқсас жұмыстар
Кәсіпорынның құрылымы және оны жетілдіру жолдары
Ірімшік және сүзбе өндіретін цех ашу
Уыт өсірудің морфологиялық және физико-биохимиялық процесстері жайлы
Трансформер жиһаз жасайтын цех ашу
Астықт дақылдарынан спирт алу
Кеңселік жиһазды жасау цехын құру
Спирт өндіру технологиясы
Астық массасын сақтаудың негізгі тәсілі - үйіндіде сақтау
Тамақ өндірісіндегі биотехнология
Етті қайта өңдеуші кәсіпотындағы ветеринариялық менеджмент
Пәндер