Арпа уытын өндіру цехын ұйымдастыру, технологиялары мен технохимиялық бақылауы


Slide 1

Ақшыл уыт өндіретін цех жұмысын ұйымдастыру

Алашбай А.

Slide 2

Жобаның мақсаты

«Әлеуметтік-экономикалық жаңғырту - Қазақстан дамуының басты бағыты»

Нұрсұлтан Назарбаев

Slide 3

Уыт өсіру

Уыт

Slide 4

Арпа (hordeum)

Slide 5

Арпаны өсіп-өндіру

Арпаның эндоспермасының күн сайын дәнінің өсуі және оған сәйкес тұқымның күн сайынғы дамуы

Slide 6

2-3 күн

4-5 күн

6-7 күн

Slide 7

Арпаны өсіп - өндіру әдістері

Жазық ситасы бар уыт өсіретін барабан

Slide 8 Slide 9

Жаңадан өсіп-өнген уыт

Slide 10

Жаңадан өсіп - өнген уытты кептіру

Физиологиялық

Ферментативті

Химиялық

Slide 11

Құрғақ уыттың құрамы

Көрсеткіш

Уыт

ашық

қою

Ылғалдылық, %

3, 8 - 5, 8

3, 0 - 4, 5

Йодтың 0, 1 мл, түстілігі

0, 16 - 0, 30

0, 6 - 1, 30

Азотты заттарақуызға санағанда, %

10 - 12

12 - 16

Уыт салмағынаазотты заттардың жалпы салмағына еритіндер, %

29 - 35

24 - 30

Азотты заттардың жалпы салмағына коагулиренетіндер, %

7 - 9

4 - 7

Уыт салмағына еритін пентозандар, %

1

0

Виндиши - Кольбах градустерінде амилолитикалық белсенділік.

300

100

Slide 12

Уыт өндірісін технохимиялық бақылау

Сыра қайнатуға арналған арпамен одан алынған жаңа өнген уыт құрамы

Дән көрсеткіші

Арпа

Жаңа өнген уыт

ашық

күңгірт

Ылғалдылық, %

14 - 16

42 - 44

44 - 46

Құрғақ заттың 100 г-на сілтінің 1 мл, жалпы қышқылдығы

7, 3 - 7, 7

11, 5 - 12, 5

14, 0 - 14, 8

100 г құрғақ затқа азот мг, жалпы формолды азот

50 - 70

270 - 300

330 - 390

Виндиш - Кольбах бірліктерінде амилолитикалық белсенділік

60 - 90

300 - 400

400 - 500

Ескерту: 4, 3 рН және 20*С кезінде 30 мин бойында 100г уыт әсерімен ернитін крахмалдан түзілген мальтоза грамдарымен Виндиш-Кольбах бірліктері анықталады.

Slide 13

Назарларыңызға

рахмет!!!


Ұқсас жұмыстар
Семей қаласында трансформер жиһаз өндіру цехын құру жобасы
Қостанай облысында кеңсе жиһазын өндіру цехын құруға арналған бизнес-жоспар
Кілегей өндіру технологиясы: өндірістік процестер, қолданылуы және сапа бақылауы
Кофе: тарихы, түрлері, құрамы және өндіру технологиялары
Аминқышқылдарын өндіру: микробиологиялық негіздері мен өнеркәсіптік технологиялары
Жаңақорған ауданын бидаймен қамтамасыз етуге арналған бидай цехын ашу: ұйымдастыру-экономикалық негіздеме
Пастерленген және стерилденген сүт өндірісінің технологиялары мен сапа бақылауы
Қара бидай квасы уытын дайындау технологиясы және оның тағамдық құндылығы
Микробиологиялық әдістермен аминқышқылдар мен ақуыз биомассасын өндіру технологиялары
Дәрілік заттарды өндіру, сапа бақылауы және клиникалық зерттеулер: этикалық аспектілер
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz