Ақшыл уыт өндіретін цех жұмысын ұйымдастыру


Slide 1

Ақшыл уыт өндіретін цех жұмысын ұйымдастыру

Алашбай А.

Slide 2

Жобаның мақсаты

«Әлеуметтік-экономикалық жаңғырту - Қазақстан дамуының басты бағыты»

Нұрсұлтан Назарбаев

Slide 3

Уыт өсіру

Уыт

Slide 4

Арпа (hordeum)

Slide 5

Арпаны өсіп-өндіру

Арпаның эндоспермасының күн сайын дәнінің өсуі және оған сәйкес тұқымның күн сайынғы дамуы

Slide 6

2-3 күн

4-5 күн

6-7 күн

Slide 7

Арпаны өсіп - өндіру әдістері

Жазық ситасы бар уыт өсіретін барабан

Slide 8 Slide 9

Жаңадан өсіп-өнген уыт

Slide 10

Жаңадан өсіп - өнген уытты кептіру

Физиологиялық

Ферментативті

Химиялық

Slide 11

Құрғақ уыттың құрамы

Көрсеткіш

Уыт

ашық

қою

Ылғалдылық, %

3, 8 - 5, 8

3, 0 - 4, 5

Йодтың 0, 1 мл, түстілігі

0, 16 - 0, 30

0, 6 - 1, 30

Азотты заттарақуызға санағанда, %

10 - 12

12 - 16

Уыт салмағынаазотты заттардың жалпы салмағына еритіндер, %

29 - 35

24 - 30

Азотты заттардың жалпы салмағына коагулиренетіндер, %

7 - 9

4 - 7

Уыт салмағына еритін пентозандар, %

1

0

Виндиши - Кольбах градустерінде амилолитикалық белсенділік.

300

100

Slide 12

Уыт өндірісін технохимиялық бақылау

Сыра қайнатуға арналған арпамен одан алынған жаңа өнген уыт құрамы

Дән көрсеткіші

Арпа

Жаңа өнген уыт

ашық

күңгірт

Ылғалдылық, %

14 - 16

42 - 44

44 - 46

Құрғақ заттың 100 г-на сілтінің 1 мл, жалпы қышқылдығы

7, 3 - 7, 7

11, 5 - 12, 5

14, 0 - 14, 8

100 г құрғақ затқа азот мг, жалпы формолды азот

50 - 70

270 - 300

330 - 390

Виндиш - Кольбах бірліктерінде амилолитикалық белсенділік

60 - 90

300 - 400

400 - 500

Ескерту: 4, 3 рН және 20*С кезінде 30 мин бойында 100г уыт әсерімен ернитін крахмалдан түзілген мальтоза грамдарымен Виндиш-Кольбах бірліктері анықталады.

Slide 13

Назарларыңызға

рахмет!!!


Ұқсас жұмыстар
Кәсіпорынның құрылымы және оны жетілдіру жолдары
Ірімшік және сүзбе өндіретін цех ашу
Уыт өсірудің морфологиялық және физико-биохимиялық процесстері жайлы
Трансформер жиһаз жасайтын цех ашу
Астықт дақылдарынан спирт алу
Кеңселік жиһазды жасау цехын құру
Спирт өндіру технологиясы
Астық массасын сақтаудың негізгі тәсілі - үйіндіде сақтау
Тамақ өндірісіндегі биотехнология
Етті қайта өңдеуші кәсіпотындағы ветеринариялық менеджмент
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz