Қоректік заттар: түрлері, қызметі және дұрыс тамақтану негіздері


Slide 1

Қоректік заттар. Құрастырған: Хайрушева Гулсара 8а сынып Мұғалім:Жаннатова А К

Slide 2

Біздің өмір сүруіміз үшін энергия қажет біз оны тағамдардан аламыз.

Қоректік заттар ағзаның

құрылыс материалы.

Slide 3

Әрбір тағам өздігінше пайдалы. Тағамдарды

қабылдағанда маңыздысы:пайдалының барлығының

мөлшерін білу керек.

.

Slide 4

Дұрыс тамақтану қалай?

Күніне 4рет тамақтану қажет. Әрбір тамақтану кезінде

тамақ құрамында біздің ағзамызға қажет нәрсенің

барлығы болуы қажет.

Slide 5

Ақуыздар

Ақуыздар- ағзаның құрылыс материалы ғана емес,

ағзаға энергия беретін көз.

Slide 6

Ақуыз майда, жұмыртқада, балықта, ірімшікте,

сүтте болады.

Slide 7

көмірсулар

Көмірсулар-ағзаға тез берілетін энергия көзі.

Slide 8

Көмірсулар қантта, нанда, картопта, макарон

бұйымдарда болады.

Slide 9

майлар

майлар энергия көзі, салқыннан қорғайды.

Slide 10

майлар ірімшікте, сүтте, қаймақта, шоколадта,

өсімдік және жануар майларында кепкен жемістерде

болады.

Slide 11

қоректік заттар

Қоректік заттар - ағаға денсаулығы үшін қажетті

заттар. .

Олар тамақ арқылы қанға түсіп, бұлшық еттер

мен сүйектерді қатайтады.

Slide 12

Витаминдерді өсімдіктер мен жануарлар ағзасы өндіреді, ағзаға микроскопиялық көлеміде жеткілікті.

Slide 13

Өсімдіктекті тағамдар

Slide 14

Жануарлардан алынатын тағамдар

Slide 15

жасуынық клетчаткалы тағамдар.

Slide 16

Ағзаға аз мөлшерде минералды тұдар: кальций тістер мен сүйектер өсуі үшін қажет. Сүт кальцийға бай онымен қоса сүтте су, май, ақуыз, витаминдер бар.

Slide 17

соңы


Ұқсас жұмыстар
Тамақтану негіздері: негізгі қоректік заттар мен дәрумендер бойынша тест және сынып жұмысы
Тамақтану гигиенасы және дұрыс тамақтанудың негіздері
Тамақтану негіздері: тағам құрамы, дұрыс тамақтану қағидалары және салмақты бақылау
Дұрыс тамақтану және жасөспірімдер денсаулығы: қауіптер, қоректік талаптар және қауіпсіздік шаралары
Жасөспірімдердің дұрыс тамақтануы: тамақтану тәртібі, қоректік заттардың рөлі және артық салмақтың алдын алу
Денсаулық негіздері: гигиена, дұрыс тамақтану және салауатты өмір салты
Адам тағамының биохимиялық негіздері: қоректік заттар және витаминдер
1-сынып жаратылыстану сабағы: дұрыс тамақтану және тамақтану пирамидасы
Тамақтану теориялары және дұрыс тамақтанудың денсаулыққа әсері
Дүниетану (2-сынып): Дұрыс тамақтану және дәрумендердің рөлі
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz