Тамақ дайындауға арналған газ қазандығы




Презентация қосу
Ақтөбе құрылыс-монтаж колледжі

Тақырыбы; Тамақ дайындауға арналған газ қазандығы

Пән атауы Газ жүйелері мен қондырғылары

Орындаған: Қазыбаева А.М
Тексерген: Сагиева А.М

Ақтөбе 2017-2018
Мазмұны:

1. Ас үйге арналған газ плитасы.

2. Ас үйге арналған газ плитасының құрылысы.

3. Тамақ дайындауға арналған газ қазандық.

4. Тамақ дайындауға арналған газ қазандықтың құрылысы.
Ресторандық плита ПСГШ-2 (сур. 4.15) шойыннан, төменгі бөлігі бүдір (қыздыру бетін ұлғайту үшін ), үстіңгі
бөлігі тегіс (қыздырылатын ыдыс аяқ түбүмен тегіс жанасу үшін).
Газ плитасының қуыратын бетінің астында екі инжекционды горелкалары мен запальнигі бар. Секционды
плита жалғыз тамақ дайындауға ғана емес, су қыздыру үшін де арналған. Алдынғы бөлігінде орналасқан Газ
коллектор газ берілетін түтікшеден, екі краннан және термореттегіштен тұрады.
Плитаның рампасына бекітілген термореттегіштің горелканы қосу жіне өшіру үшін, сондай-ақ берілген
температураны сақтауға арналған температуралық шкаласы белгіленген тұтқасы бар.
Плита корпусының төменгі бөлігінде орналасқан пісіру шкафы горелкадан, қаңылтыр жиынтығынан
(противень), есігінен, термореттегіштен және айнадан тұрады. Горелка инжекционды. Рампадағы горелка
краны запальник кранымен біріккен. Газ берілетін түтікшеде термореттегіш орналасқан. Духофка
шкафының қабырғалары шлаковатамен оқшауланған.
Тамақ дайындауға арналған газ қазандары.

Тамақ пісіретін қазандық СТГ-250 (сур. 4.16)
ыстық тағам, тұздықтар және гарнир дайындау
үшін арналған.Ол пісіру қазандықтан, корпустан,
бу генераторынан, газ жандырғыш құрылғыдан
және автоматика құрылғысынан тұрады.
Қайнату қазандығы 5 жылуы оқшауланған корпустың 6
ішінде орналасқан. Қайнату қазандықпен корпустың
ортасында бу генераторымен 13 жалғанған буға арналған
кеңістік бар. Сұйықтықты бу-су құтысына воронка 15 арқылы
құяды, судың барын кранның 14 көмегімен бақыланады.
Газогорелочное құрылымы үш инжекционных жанарғыдан
тұрады − екі негізгі 11 және орта қосалқы 10. Қосалқы
горелкада екі жалын шығу жолы бар запальник 9
орналастырылған. Запальниктің бір факелы ортаңғы
горелканы жағады, ал екіншісі электромагнитті
клапанның 2 термопарасын 8 қыздырады.
Негізгі горелкалары қосалқы горелкасымен тұтанады. Бу генераторының ішкі қуысы 12 мұржамен біріктірілген.
Жану өнімдері бу генераторының қабырғасын қыздырады және одан түзілетін су буы бу-су құтысын толтырады
7. электроконтактілі манометрден 16 және соленоидті клапаннан 1 тұратын автоматты реттеу жүйесі қазандықтың
бу су құтындағы берілген будың қысымын бір қалыпта тұруын қамтамасыз етеді.
Бу-су құтындағы будың максималды және минималды қысымы электроконтактті манометрдін меңзерімен
бақыланады. Бу қысымының рұқсат етілген деңгейінен жоғары көтерілген жағдайда манометр стрелкасы
жоғарғы бақылау стрелкасымен қосылады, содан кейін уақыт аралық реле іске қосылып соленоидты катушканың
электроцепьін ажыратады және соленоидті клапан негізгі горелкаға газ берілуін тоқтатады. Қосалқы горелка
жанып жылу режимін жалғастырады.
Бу қысымы төмендеген кезде манометрдің көрсеткіш стрелкасы төменгі бақылау стрелкасымен қосылады.
Уақыт аралық реле электроцепьті бекітеді, сол кезде соленоидты клапан негізгі горелкаға газ беруін
жалғастырады.
Тағам әзірлеуге арналған қазандық бірінші, екінші және үшінші тағамды әзірлеуге арналған.
Қазіргі кезде өнеркәсіп КПГ – 160, КПГ – 250, КПГ – 40, КПГ – 60 маркалы стационарлы
қазандықтар жасап шығарады. Барлық қазандықтарының қауіпсіздік және реттеу автоматика
құрылғысы бар. Жұмыс жасау қағидасына байланысты газ автоматикасы электромагнитті,
дилатометрлік және пневматикалық болып ажыратылады.
КПГ – 160 қазандығы КПГ – 250 қазандығына ұқсас болып келеді, айырмашылығы пісіру
ыдысының сыйымдылығы мен мөлшері, салмағы болып келеді.
КПГ – 160 қазандығы 1 – пісіру ыдыс, 2 – корпус, 3 – жылу оқшаулағыш, 4 – бу-су құтысы, 5 – бу
генераторы, 6 – тұғыр, 7 – горелка, 8 – автоматика блогы, 9 – түтінге арналған келте құбыры, 10 –
сақтандырғыш клапан, 11 – толтыртын воронка, 12 – манометр, 13 – клапан-турбинка, 14 – қақпақ,
15 – қайырмалы болт, 16 – деңгей краны, 17 – ағызатын кран.
Тағам әзірлеуге арналған қазандық бірінші, екінші және үшінші тағамды әзірлеуге арналған.
Қазіргі кезде өнеркәсіп КПГ – 160, КПГ – 250, КПГ – 40, КПГ – 60 маркалы стационарлы
қазандықтар жасап шығарады.

Ұқсас жұмыстар
Газ аспабының орналасуы
Қазандық қондырғы
МИКРОБИОЛОГИЯЛЫҚ ЗЕРТХАНА
ГАЗ ТУРБИНАЛЫҚ ОТЫНДАР
Өрт сөндіру қауіпсіздігі
Ет өнімдері үшін тара мен орауыштар туралы
Стандартты микробиологиялық зертхана
Бактериологиялық лаб
Микробиологиялық зертхана құрылымы
МИКРОБИОЛОГИЯЛЫҚ ЗЕРТХАНАЛАРДЫҢ НОМЕНКЛАТУРАСЫ
Пәндер