Бұрыштамалы жіктерді қолмен доғалы пісіру: пісіру режимдері мен практикалық тапсырма


Slide 1

Батыс Қазақстан облысы, Қаратөбе ауданы

“Қаратөбе колледжі” МҚКК

Өндірістік оқыту шебері:

Нысанов Нұрбек Есенжанұлы

Пәні: Арнайы пән

Тақырыбы: “Бұрыштамалы жіктерді пісіру”

Тобы: “Электргазбен дәнекерлеуші ”

Slide 2

БҰРЫШТАМАЛЫ

ЖІКТЕРДІ

ПІСІРУ

Slide 3

1. Металдың қалындығы 3 мм болатын түйістірме жіктерді қолмен доғалы пісіру кезінде электродтың диаметрі қанша мм және ток қанша А болу керек?

2. Металдың қалындығы 6 мм болатын түйістірме жіктерді қолмен доғалы пісіру кезінде ток қанша А болу керек?

3. Металдың қалындығы 10 мм болатын түйістірме жіктерді қолмен доғалы пісіру кезінде өтулер саны қанша болу керек?

4. Металдың қалындығы 16 мм болатын түйістірме жіктерді қолмен доғалы пісіру кезінде өтулер саны қанша болу керек және пісіру өнімділігі қанша?

5. Металдың қалындығы 20 мм болатын түйістірме жіктерді қолмен доғалы пісіру кезінде І-ші өтудегі электродтың диаметрі қандай?

ҮЙ ТАПСЫРМАСЫН ТЕКСЕРУ

Slide 4

Пісіру құралдары

Slide 5

Жіктерді пісіруді әрқашан доғаның қозу нүктесіндегі төменгі жазықтағы доғаны тұтата отырып бастау керек.

Slide 6 Slide 7

Бұрыштамалы жіктерді пісіру кезінде сұйық металл төменгі жазықтыққа ағуға ұмтылады. Сондықтан осы жіктерді төменгі күйде қайықшада пісірген дұрыс

Slide 8

Бұрыштамалы жіктерді 8 мм-ге дейінгі жіктер катетінде бір қабатты етіп немесе 8 мм-ден жоғары жіктер катетінде көп қабатты етіп жасайды. Көп қабатты бұрыштамалы жіктерді пісіру кезінде ең алдымен түбірдің толық пісірілуін қамтамасыз ететін, диаметрі 3-4 мм электродпен жіңішке жікті білікше салынады. Өтулер саны бір өтуде балқытып пісірілген жіктер металының көлденең қимасы ауданының көлемімен анықталады. Бір қабат үшін бұл аумақ 30-40 мм² құрауы тиіс.

Slide 9 Slide 10

Пісіру процесінде электродты жазыққа сәл көлбеулете отырып, табақтардың бетіне 45° бұрышпен ұстау керек.

Slide 11 Slide 12 Slide 13 Slide 14 Slide 15

ТІГІС ТҮРЛЕРІ

Slide 16

Жиектері қиғашталмаған бұрыштық жіктерді

қолмен доғалық пісірудің үлгілік режимдері

Жіктер катеті, мм

Өтулер

(білікше-лер) саны

Электродтың диаметрі, мм

Ток, А

Пісіру өнімділігі

м/сағ.

3

1

4

-

180

-

14

6

2

5

-

230

-

12

10

3

5

5

240

260

5

161

4

5

6

270

360

2, 5

Slide 17

Жиектері қиғашталған бұрыштық жіктерді

қолмен доғалық пісірудің үлгілік режимдері

Жіктердің түрі

Металдың қалыңдығы, мм

Өтулер саны

Электродтың диаметрі, мм

Ток, А

4

8

12

20

1

1-2

3-4

6-8

3-4

4-5

4-6

4-6

120-160

160-220

160-300

160-320

10

20

40

60

80

2-4

4-8

8-16

16-30

30-40

4-6

4-6

4-6

5-6

5-6

160-320

160-360

160-360

220-360

230-360

Slide 18

Жаңа сабақты бекіту:

Жіктерінің катеті 3 мм болатын қиғашталмаған бұрыштық жіктерді қолмен доғалық пісіруде электродтың диаметрі қанша мм болу керек?

Жіктерінің катеті 10 мм болатын қиғашталмаған бұрыштық жіктерді қолмен доғалық пісіруде электродтың диаметрі қанша мм болу керек және өтулер саны нешеу?

Жіктерінің катеті 16 мм болатын қиғашталмаған бұрыштық жіктерді қолмен доғалық пісіруде электродтың диаметрі қанша мм болу керек және тоқ неше ампер болады?

Жиектері қиғашталған бұрыштық жіктерді қолмен доғалық пісіруде металдың қалындығы 4 мм болғанда электродтың диаметрі қанша болу керек?

Жиектері қиғашталған бұрыштық жіктерді қолмен доғалық пісіруде металдың қалындығы 8 мм, электродтың диаметрі 4-5 мм болғанда ток неше ампер болу керек?

Slide 19

Үй тапсырмасы:

Бұрыштамалы жіктерді пісіру сызбасын сызу.

Slide 20

НАЗАРЛАРЫҢЫЗҒА РАХМЕТ!


Ұқсас жұмыстар
Электр доғалы пісіру: тік және көлденең жіктерді пісіру әдістері, ток пен электрод таңдау және қауіпсіздік ережелері
Полиэтилен газ құбырларының қасиеттері мен пісіру-монтаждау технологиясы
Нан пісіру өнеркәсібінде биотехнологияны қолданудың қазіргі заманғы тенденциялары
Полипропилен (ППР) құбырлары: сипаттамасы және пісіру арқылы орнату
Макарон өнімдерін өңдеу, пісіру технологиясы және сапа талаптары
Ұндағы ферменттер мен ақуыздардың қамырдың реологиялық және нан пісіру қасиеттеріне әсері
Дәнекерлеу өндірісі және электр доғалық пісіру әдістері (Бенардос, Славянов, үш фазалы)
Бидай және қара бидай қоспасынан нан пісіру технологиясы, өнімдері және рецептуралары
Қарабидай ұнының нан пісіру қасиеттері мен бірфазалы қамыр дайындау технологиясы; Қазақстандағы қарабидайдың агрономиялық ерекшеліктері
Кәуап дайындау: маринадтау тәсілдері, пісіру технологиясы және дайындық критерийлері
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz