Оқушылар арасында қолданыста жүрген фаст - фуд өнімдері


Slide 1

ОҚО облысы. Төлеби ауданы. Ленгер қаласы.

№2. Ш. Уәлиханов атындағы жалпы орта мектебі

Биология пәні мұғалімі: Елубаева Г.

Slide 2

Дарындылар додасы

Slide 3

Жоспары:

1. Жалпы сұрақтар

2. Көкпар (шығармашылық жұмысты қорғау)

3. Жарыспа, жарысқан соң қалыспа.

Slide 4 Slide 5 Slide 6

“Адам экологиясы” деген терминді америкалық ғалымдар Р. Парк және Э. Берджес 1921 жылы ғылымға енгізген болатын.

Мақсаты: Адам баласының өзін қоршаған табиғи орта мен қарым-қатынасының үйлесімділігін тұрақтандырып, салауатты өмір сүруге медициналық тұрғыдан жағдай жасау және өмір сүру.

Slide 7

Жеңіл тағамдардың тарихы ежелгі Римнен белгілі. Ежелгі Римдіктер үйлерінен тамақ пісіріп ішпеген оның есесіне қалаларында жеңіл тағамдар дайындайтын орындар мен базарлар көп болған. Солардың бірі- ащытқыдан дайындалған және зәйтүн майы жағылған құймақтар мен шелпектер. Содан кейін гамбургерлер сатыла басталды.

Қытайда базарларда тез дайындалатын лапша пайдаланылса, Индияда, Ресейде, әртүрлі шелпектер мен бәліштер таралды.

Фаст-фуд өнімдері 1920 жылы Америкада шықты. 1921 жылы Канзаста White Castle компаниясы ашылды. Оның негізгі өнімі - гамбургер болды. Гамбургер ол кезде халық арасында кеңінен қолданылды, бірақ оның организмге әсері туралы белгісіз болды.

1940 жылдардың соңында White Castle компаниясына бәсекелесі жеңіл өнімдерді шығарушы McDonalds компаниясы жарыққа шықты. «Макдоналдс» - дүниежүзі бойынша жеңіл тағамдарды өндіретін ең ірі компаниялардың бірі болып табылады.

Қазіргі таңда өзінің жеңіл өнімдерді дайындайтын бірнеше орталықтары бар.

Slide 8

Оқушылар арасында қолданыста жүрген

фаст - фуд өнімдері

Slide 9

Фаст - фуд

Құрамы

Массасы

Калориясы, майлылығы

Шаурма

Лаваш, шошқа немесе тауық еті, қызан, қияр, орамжапырақ, майонез немесе кетчуп

150-170г

370ккал, 30г май

Хот - дог

Булки, сосиски, майонез, кетчуп, қыша

150г

288ккал, 16г май

Қуырылған картоп

Картоп, кілегей(сливочное) майы, ірімшік, саңырауқұлақ, сосиски, көкөністер, тауық еті, тұздық

150г

Картоп: 120ккал, 0г май

Сыр(10г) :30ккал, 3г май

Қоспасы бар құймақ

Құймақ: ұн, су, сүт. Қоспасы:сүзбе, икра, саңырауқұлақтар, джем, картоп, сгущенка

50г

Құймақ(30г) - 60-80ккал. Қоспасының калориясы өте жоғары

Пицца

Қамыр, ерігіш ірімшік, щұжық, кетчуп, майонез

150г

430ккал, 16г май

Дайындалған салаттар

«Оливье», «винегрет»

125г

Еттен жасалғандар: 440 ккал, 30г май.

Көкөністерден жасалған: 40ккал

Фаст - фуд немесе жеңіл өнімдердің құрамы

Slide 10

Фаст - фуд өнімдерінің адам ағзасына әсері

Созылмалы

асқазан аурулары

Жүрек аурулары

Қант диабеті

Қан қысымы

Аллергиялық белгілер

Slide 11

III кезең

Жарыспа, жарысқан соң қалыспа

Ұяшықтар таңдау.

Slide 12

Менің ұсынысым

өнімді аларда мұқият этикеткасын қарап танысыңыз

өнімнің тым ашық түстілерін алмаңыз

ұзақ мерзімге созылған өнімді алмаңыз

құрамы аз болса, дәмдеуіштері мен қоспалары да аз екенін көрсетеді

егерде сол өнімге қызықсаңыз оны қолдану мөлшерін азайтыңыз

кириешки мен чипсыді кішкентай балаларға ұсынбаңыз

асқазан және ішек аурулары бар оқушыларға мүлдем қолдануға болмайтынын ескеріңіз.

Slide 13

Назарларыңызға көп-көп рахмет!


Ұқсас жұмыстар
Fast Food және оның зияны
KFC және McDonalds стратегиялық жоспарлары
Тамақтанудың заманауи мәселелері
Ірі қала жағдайында мектеп оқушыларының арасында кеңінен тараған зиянды дағды-әдеттер мен олардың алдын алу
Дұрыс тамақтану
ЖОО-да ұстаз болып бастаған Болат Жамитұлы
Қазақстандағы ең бай адамдар және Болат Өтемұратов
Чипсылардың орнына ЖЕМІСТЕР
Қолдаушы сөйлем
Семіздік - майдың артық жиналуымен сипатталатын тұқым қуалайтын және зат алмасудың барлық түрлерінің бұзылуы нәтижесінде жүре дамитын созылмалы ауру
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz