Қамыр дайындау тәсіліне қарай


Slide 1

№1 Бестөбе орта мектебі

Slide 2

Білімділік:Тамақ әзірлеу технологиясы бойынша білімдерін жүйелеу. Теориялық білімді практика барысында көрсете білу.

Дамытушылық: Қиялдай білуге, елестете білуге (салыстыра білуге, талдау жасай білуге), еңбектенуге, өз бетінше жұмыс жасап, өзін-өзі тексеруге, тапсырманы шығармашылықты түрде орындауға үйрету.

Тәрбиелік: Ас тағамын қадірлей білуге үйрету. Пәнге қызығушылықтарын арттыру жеке және топ арасында жұмыс жасай білуге үйрету.

Slide 3

ӨТІЛГЕН МАТЕРИАЛДЫ ЖАЛПЫ ҚАЙТАЛАУ ЖӘНЕ ЖҮЙЕЛЕНДІРУ САБАҒЫ.

САБАҚТЫҢ КӨКНЕКІЛІГІ:

ИНТЕРАКТИВТІ ТАҚТА, ДАЙЫН ҚАМЫРДАН ӘЗІРЛЕНГЕН ТАҒАМДАР.

Slide 4

Сабақтың барысы.

I. Ұйымдастыру кезеңі.

ІІ. Тәрбиелік кезең.

IIІ. Өткен тақырыпты қайталау.

Slide 5

Нан өнімдерін әр түрлі қамырдан пісіреді.

Қамырдан жасалған тағамдар жоғары құндылыққа ие, сондықтан барлық ел аспаздығында маңызды орын алады.

Slide 6

1. ҰН ТАҒАМДАРЫН ПІСІРУГЕ ҚАЖЕТТІ НЕГІЗГІ ӨНІМДЕР?

Slide 7

Ұн тағамдарын пісіруге қажетті негізгі өнімдер

ҰН

АЩЫТҚЫ

ТҰЗ

Slide 8

2. ҰН ТАҒАМДАРЫН ПІСІРУГЕ КАНДАЙ СҰРЫПТЫ ҰН ПАЙДАЛАНАМЫЗ?

Slide 9

Жоғарғы сұрып

1 сұрып

2 сұрып

Slide 10

3. АШЫТҚЫНЫ НЕ ҮШІН ПАЙДАЛАНЫЛАДЫ?

Slide 11

4. Тұзды не үшін пайдаланылады?

Slide 12

5. НАН ӨНІМДЕРІНІҢ ҚҰНДЫЛЫҒЫН, ДӘМІН ЖӘНЕ ҚҰРАМЫНДАҒЫ ХОШ ИІСТІ АРТТЫРУ ҮШІН ҚАНДАЙ ҚОСЫМША ӨНІМДЕР ПАЙДАЛАНАМЫЗ?

Slide 13 Slide 14

6. ТАҒАМНЫҢ САПАСЫ НЕГЕ БАЙЛАНЫСТЫ?

Slide 15 Slide 16

7. ҰНДЫ АЛҒАШҚЫ ӨҢДЕУ ТӘСІЛІ?

Slide 17 Slide 18

8. Ұн өнімдерін неше топқа бөлуге болады?

Slide 19

ТҰШПАРА, ҮЙ КЕСПЕСІ, ВАРЕНИКТЕР, ҚҰЙМАҚШАЛАР, ҚҰЙМАҚ, ЖАЙМА ҚҰЙМАҚ.

8. 1 ҰННАН ЖАСАЛАТЫН ТАҒАМДАР.

Slide 20

8. 2 ҰННАН ЖАСАЛАТЫН АСПАЗДЫҚ ӨНІМДЕР

Slide 21

ВАТРУШКА, ПИРОЖКИЛЕР, ПОНЧИКТЕР, БӘЛІШ Т. Б.

Slide 22

8. 3 ДӘМДЕЛГЕН НАН ӨНІМДЕРІ

Slide 23

МАЙ МЕН СҮТКЕ ИЛЕНГЕН, ЯҒНИ МАЙҚОСПА НАН ӨНІМДЕРІ, ҚАРАПАЙЫМ МАЙҚОСПА НАН, ӘРТҮРЛІ ТОҚАШТАР, ҚАУСЫРМА, Т. Б.

Slide 24

8. 4 ҰННАН ЖАСАЛҒАН КОНДИТЕРЛІК ӨНІМДЕР.

Slide 25

Пирожный, торт, печенья, прәндік.

Slide 26

9. ҚАМЫР ДАЙЫНДАУ ТӘСІЛІНЕ ҚАРАЙ НЕШЕ ТОПҚА БӨЛІНЕДІ?

Slide 27

ҚАМЫР ТҮРЛЕРІ

ащытқылы

ащытқыcыз

Slide 28

10. АШЫТҚЫЛЫ ҚАМЫР ДАЙЫНДАУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ?

Slide 29

Шикізат

сапасын анықтау

алғашқы өңдеу

ащытқылы қамырды илеу

қамырдың ашуы

қамырды өңдеу

қамырды толықсыту

пісіру

сапасын анықтау

Slide 30

11. АШЫТҚЫСЫЗ ҚАМЫР ДАЙЫНДАУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ?

Slide 31

СӨЗЖҰМБАҚТАРДЫ ШЕШУ

ІV. БӨЛІМ

Slide 32

НАН, АС ТУРАЛЫ МАҚАЛ- МӘТЕЛ

Slide 33

V. ОҚУШЫЛАР ҮЙДЕН ӘЗІРЛЕП ӘКЕЛГЕН ТАҒАМДАРЫН ТҮСІНДІРУ.

Нұсқау карта және технологиялық сызбасын сызу.

Органолептикалық тәсілмен талдау ( дәмін, иісін көру) .

Slide 34

VI. ҚОРТЫНДЫЛАУ

Slide 35

ТЕСТ СҰРАҚТАРЫ

І нұсқа

1. Қамырды илер алдында ұнды

А) Кептіреді

Ә) зиянкесетрдің бар жоғын тексеру

Б) елеуіштен өткізу

В) Іріктейді

2. Крахмал алынады

А) күріштен

Ә) алмадан

Б) қырыққабаттан

В) картоптан

3. Үгілмелі қамырды дайындау үшін қандай азықтарды көп мөлшерде қолданады?

А) ас содасы

Ә) жұмыртқа

Б) май

В) қант

4. Бисквит қамырды дайындау үшін қандай азықтарды көп мөлшерде қолданады?

А) ас содасы

Ә) жұмыртқа

Б) май

В) қант

5. Ашытқылар бұл не?

А) тұздың түрі

Ә) кристалды ұнтақ

Б) микроорганизмдер

В) тамақ содасы

ІІ нұсқа

1. Ұнды алғашқы өңдеу тәсілі:

А) кептіреді

Ә) іріктейді

Б) елеуіштен өткізеді

В) жуады

2. Қамыр дайындау тәсіліне қарай:

А) ашытқылы

Ә) сұйық

Б) дәмді

В) дәмсіз

3. Қамыр консистенциясы жағынан:

А) ашытқылы

Ә) сұйық

Б) дәмді

В) дәмсіз

4. Үгілмелі «үй печеньесін» әзірлеу үшін қандай азықты көп мөлшерде қолданады?

А) ас содасы

Ә) жұмыртқа

Б) май

В) қант

5. Бисквит тортының қамырын әзірлеу үшін қандай азықтарды көп мөлшерде қолданады?

А) ас содасы

Ә) жұмыртқа

Б) май

В) қант

Slide 36

6. Ванилин бұл не?

А) тұздың түрі

Ә) тамақ содасы

Б) ашытқы

В) дәмдеуіш

7. Үгілмелі қамыр жаю үшін қолайлы температураны көрсет.

А) 0-10 С

Ә) 15-20 С

Б) 20-25 С

В) 25-30 С

8. Үгілмелі қамырдан жасалған тағамды қандай температурада пісіреді?

А) 180-220 С

Ә) 150-180 С

Б) 220-250 С

В) 250-270 С

9. Ұн тағамдарын пісіруге қажетті негізгі өнім.

А) май

Ә) жұмыртқа

Б) ұн

В) ванилин

10. Ас содасын қамырға қоспас бұрын.

А) тұзбен араластырады

Ә) сірке қышқылымен ерітеді

Б) қантпен араластырады

В) маймен араластырады

6. Суда тез еритін, химиялық қопсытқыш:

А) ванилин

Ә) тұз

Б) тамақ содасы

В) крахмал

7. Құймақ әзірлеу үшін қандай қамырды дайындайды?

А) тұщы

Ә) сұйық

Б) үгілмелі

В) ашытқылы

8. Бауырсақтың қамыры қандай?

А) қайнатпалы

Ә) бисквитті

Б) қаттамалы

В) ашытқылы

9. Тұшпара қамыры қандай?

А) сұйық

Ә) ашытқылы

Б) үгілмелі

В) тұщы

10. Қай дастарқанның ыдыстары топтап қойылады?

А) мерекелік

Ә) фуршет

Slide 37

Не білдім ? Не білгім келеді?

Slide 38

VII. БАҒАЛАУ.

VIII. ҮЙГЕ ТАПСЫРМА.


Ұқсас жұмыстар
Дәрігерлік өсімдіктер
Тағам биотехнологиясы
Тағамдық биотехнология
Қамырды дайындау
Макарон қамырын дайындау
Бидай қамырын дайындау технологиясы
Печенье жəне галета өндірісі
Бидай және қара бидай қамырын дайындау сxемасы
Тағамның шығу тарихынан
Макарон қамырын дайындауға арналған араластырғыш қондырғылар
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz