Авитаминоз қандай ауру


Slide 1

Ас - адамның арқауы

Ас әзірлей білу де - өнер

Өмір нәрі - атакәсіп.

Slide 2

Сабақтың тақырыбы

“ Балық ”

Slide 3

Мақсаты :

Білім беру : тамақ түрлерін жасай білуді,

оның жасалу жолдары туралы

түсінік беру.

Дамыту: тағам әзірлеуде өз шығармашылығымен

орындауға аспаздық қабілеттерін дамыту.

Тәрбилеу: қыз баланы үй шаруашылығына икемді болуға,

ас мәзірін дайындауда тиянақты, жинақы, таза

істеуге тәрбиелеу.

Slide 4

1- тапсырма “Жұмбақ ”шешу

Кел, балалар, ойнайық,

Ойнайық та, ойлайық .

Қандай жұмбақ болса да,

Шешпей оны қоймайық.

Slide 5

Тақия мұрын бір құлағы бар, самаурын қасында тұрағы бар.

Шәйнек

Slide 6

Сен оның қадірін білші күнім, Соған деген болсын тек құлшылығын, Бір үзім болмаса егер қарап қалып, Өшер еді өмірден тіршілігің

Нан

Slide 7

Суда туады, суда өледі

Тұз

Slide 8

Үйірсек, туысқан бауырмал, Жесең көңілің жаңарар. Томпақ, өзі сары алтын. Пісірген оны аналар

Баурсақ

Slide 9

Сылдыр сұйық су емес, Ішсең сусын қанады. Ақ болса да қар емес, Шешуін кім табады?

Сүт

Slide 10

Аузынан ішкені, Мұрынан шығады

Шәйнек

Slide 11

2- тапсырма “ Оқушы ұшқырлығы ”

Жеті пәннен

сұрақ

Slide 12

Биология

Егер тамақта не нәрсе жетіспесе баланың дамуын күрт тежейді ?

Ол ересе адамдардың денсаулығын едәуір бұзады, еңбекке қабілетін нашарлатады, ағзаның тұмауға, жұқпалы ауруларға қарсылығын кемітеді .

Ол не ?

Slide 13

Жауабы

Ақуыз

Slide 14

Медицина

Авитаминоз қандай ауру ?

Slide 15

Жауабы

Бұл ауру ұзақ уақыт толық құнды тамақтанбаудан, тамақ құрамында тиісті дәрумендер болмауының нәтижесінде болатын

ауру.

Slide 16

Әдебиет

Үйірілген сары алтындай сары қымыз,

Ауруға ем, сауға қуат дәрі қымыз.

Елімнің социалистік сүйген асы,

Шығаршы тағы нең бар дәрі қымыз, - деп жырлаған бір ғасырлық тарихы бар ақынымыз кім ?

Slide 17

Жауабы

Жамбыл

Жабаев

Slide 18

Бейнелеу өнері

“Дастарқан ”

натюрмортының

авторы кім ?

Slide 19

Жауабы

Айша Ғалымбаева

Slide 20

Музыка

Дастарқанға байланысты қандай әндер білесіңдер ?

Slide 21

Жауабы

“ Қазақы дастарқаным”

“ Дастарқан-ау,

дастарқан”

Slide 22

Математика

Ертедегі ақылды кемпір өз үйін, малын қалай

ұрылардан аман

алып қалған ?

Slide 23

Жауабы

Сапырып- сапырып,

Сарманға бер,

құйып - құйып Құрманға бер,

төрдегі төртеуге бер,

есіктегі екеуге бер

Slide 24

География

Төрт түліктің киелісі-

түйе малының

шыққан жері

Slide 25

Жауабы

Орта Азия,

Қазақстан

Slide 26

3- тапсырма Аспаз- маман

Балықтан қандай

тағам түрлерін дайындай аласын ?

Slide 27

Балықтан дайыңдалатың тағамдар

Slide 28

4- тапсырма

Балыққа байланысты

сұрақтар

Slide 29

Балықтың тағамдық құндылығына кіреді

Slide 30

Балықты алғашқы өңдеу

Slide 31

Балықты жылы өңдеу тәсілдеріне кіреді

Slide 32

Балық не мен бай ?

Фосформен

Slide 33

5- тапсырма

Тест

Slide 34

Ас әзірлеу кабинетте қауіпсіздіқ сақтау ережелері

Кабинетте жұмыс істегенде алжапқыш, орамал, ауысым аяқ киімі болу керек.

Әрбір оқушыда жеке сүлгі, таза бет орамал болуға тиіс.

Сабақ алдында қолды жуып, санитарлық- гигиеналық талаптарды орындау қажет.

Аспаздық кабинеттегі жұмыс істеуге қойылған техника қауіпсіздігі ережелерін бәрі орындауы керек.

Slide 35

Тағамдар .

Slide 36 Slide 37

Жарайсындар !


Ұқсас жұмыстар
Верник энцефалопатиясы және корсакофф синдромы - мидың тиамин жетіспеушілігінен болатын зақымдануының екі түрі
Мал организмінде майда еритін витаминдердің биомедициналық қасиеттері
Витаминдердің маңызы
Витаминдер және олардың маңызы
Дәрумендер туралы
Витаминтәрізді заттар
Орот қышқылы
Д’’ ДӘРУМЕНІ
Дәрумендер туралы түсінік
Дәрумендердің жетіспеушілігі
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz