Қазіргі жасөспірімдердің тамақтануы


Slide 1

Қазіргі жасөспірімдердің тамақтануы.

Денсаулық әр қашан да

өмірдің барлық артықшылықтарынан

асып түседі,

шынайы дені сау қайыршы

ауру патшаға қарағанда бақытты.

Slide 2

Мақсаты: Қазіргі жасөспірімдердің тамақтану ерекшеліктерін зерттеу.

Slide 3

Зерттеу обьектері : Орта және жоғары буын сынып оқушылары.

Slide 4

Өзектілігі:

Көптеген оқушылар дұрыс тамақтанбайды.

Дұрыс тамақтанбау жасөспірімдерді асқазан-ішек жолдарының ауруларына шалдықтырады.

Түрлі диеталар ауыр ауруларға соқтықтырады.

Мысалға, диетасы бұзылған жасөспірім қыздарда ауыр асқазан аурулары мен дистрофия ауруы байқалады.

Құрамында көмірсулары мол тағамдарды жиі пайдалану тағамдарды

шамадан тыс тұтыну семіздікке әкеледі.

Slide 5

Жоба міндеттері: Мектеп оқушылары арасында зерттеулер жүргізу арқылы олардың тамақатану ерекшеліктерін анықтау.

Slide 6

Гипотеза:

Егер оқушылар өздерінің денсаулығы

дұрыс тамақтануына байланысты екенін түсінсе, олар диетаны анағұрлым байыппен үстанар еді.

Slide 7

Әдістері:

1. Оқушылардан сауалнама алу.

2. Жинақталған мәліметтерге статистикалық есеп жасау.

Кесте, диаграммалар құру.

3. Қорытындылау.

Slide 8

Қажетті құрал жабдықтар: Блокнот, қаламсап, сауалнама сұрақтары, калькулятор, фотоаппарат, компьютер.

Slide 9

Сауалнама:

1. Тамақтану арасындағы аралық қанша уақытты құрайды?

2. Сіз тәулігіне неше рет шикі көкөңістер мен жемістер жейсіз? 3. Таңғы асты толық қабылдайсыз ба?

Slide 10

Сіздің тамақтану арасындағы аралық қанша уақытты құрайды?

Сыныптар

1-2 сағат

3-4 сағат

5-6 сағат

6 сағаттан көп.

Төменгі буын

22

56

20

2

Ортанғы буын

16

47

31

6

Жоғарғы буын

13

49

27

11

Slide 11

Сіздің тамақтану арасындағы аралық қанша уақытты құрайды?

Slide 12

?

Сіздің тамақтану арасындағы аралық қанша уақытты құрайды?

Slide 13

?

Сіздің тамақтану арасындағы аралық қанша уақытты құрайды?

Slide 14

?

Сіздің тамақтану арасындағы аралық қанша уақытты құрайды?

Slide 15

Сіз тәулігіне неше рет шикі көкөңістер мен жемістер жейсіз?

1-2 рет

3-4 рет

5-6 рет

6 дан көп

Бір рет те

жемеймін

Төменгі буын

47

12

4

7

30

1-2 рет

3-4 рет

5-6 рет

6 дан көп

Бір рет те

жемеймін

Ортанғы буын

47

27

10

8

8

1-2 рет

3-4 рет

5-6 рет

6 дан көп

Бір рет те

жемеймін

Жоғарғы буын

50

9

6

8

27

Slide 16

Сіз тәулігіне неше рет шикі көкөңістер мен жемістер жейсіз?

Slide 17

Сіз тәулігіне неше рет шикі көкөңістер мен жемістер жейсіз?

Slide 18

Сіз тәулігіне неше рет шикі көкөңістер мен жемістер жейсіз?

Slide 19

Сіз тәулігіне неше рет шикі көкөңістер мен жемістер жейсіз?

Slide 20

Сіз таңғы асты толық қабылдайсыз ба?

Ия

Жоқ

Үнемі емес.

Төменгі буын

39

18

43

Ия

жоқ

Үнемі емес

Ортанғы буын

47

13

40

Ия

жоқ

Үнемі емес

Жоғарғы буын

34

27

39

Slide 21

Сіз тәулігіне неше рет шикі көкөңістер мен жемістер жейсіз?

Slide 22

Сіз тәулігіне неше рет шикі көкөңістер мен жемістер жейсіз?

Slide 23

Сіз тәулігіне неше рет шикі көкөңістер мен жемістер жейсіз?

Slide 24

Ұсыныстар :

1. Тамақтану рационың түрлендіру қажет, Құрамына міндетті түрде көкөңістер мен жемістерді кіргізу керек.

2. Жасөспірімдерге пайдалы тағамдарды қабылдап тәтті және майлы тағамдардан бас тарту керек.

3 Жасөспірімдерге дұрыс тамақтану ережелері туралы ақпараттарды жиі тарату керек.

Slide 25

Қорытынды:

1. Мектеп оқушыларына дұрыс тамақтану мен салауатты өмір салтын ұстану туралы ақпараттарды үнемі насихаттау керек.

2. Оқушыларға «Зиянды тағамдар» туралы ақпараттарды жиі көрсетіп, олардың зияны туралы түсіндіру қажет.

3. Мектеп асханасының ас мізіріне көқөністерден жасалған тағамдар мен жемістерді кіргізу керек.

4. Оқушылар дұрыс тамақтану мәдениетің естен шығармау керек.

Slide 26

Жұмысты орындаған :

Дауренова Айгерім.

Қарасай ауданы Шалқар ауылы «Шалқар орта мектебі» КММ.

9 «Ә»сынып оқушысы.

Ғылыми жетекшісі:

Биология пәні мұғалімі: Жидибаева Раушан Сапаровна.


Ұқсас жұмыстар
БАЛАЛАРДЫ ТАМАҚТАНДЫРУ
Жасөспірімдердің дұрыс тамақтануы, денсаулыққа зиян тағамдар және арттық салмақтың зияндылығы туралы білімдерін жүйелеу, кеңейту
Дұрыс тамақтануға және денсаулығын сақтай білуге тәрбиелеу
Баланың физикалық дамуын бағалау әдісі
Тамақ құрамы туралы ойланыңдар
Балаларға арналған ақуызды сүт өнімдері
Эпохальды акселерация
“Девиантты мінез-құлықты баллармен педагогикалық жұмыс”
Балалар мен жасөспірімдердің дене
Егде және кәрі жастағы адамдардың ұтымды тамақтануын ұйымдастыру
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz