Санитарлық қорғау аймақтарын талдау


Slide 1

Санитарлық қорғау аймақтарын талдау 100 м арақашықтық

Slide 2 Slide 3

Өндірісте еңбек қауіпсіздік шараларын санитарлық қолайлығын талаптарға сай қамтамасыз етуді, кәсіпорынның аумақтары сияқты, сондай ақ олардың өндірістік және тұрмыстық бөлмелерін еңбекке қолайлы етіп жасап шығару. Санитарлық - гигиеналық талаптардың қанағаттандырылмағаны тек қана кәсіптік ауруларға ғана шалдыра қана қоймай, сонымен қатар өндірістегі жарақаттанудың бірден бір себебі болуы да мүмкін.

Slide 4

Санитарлық-қорғау аймақтары мөлшеріне негіздеме беру кәсіпорынды химиялық және физикалық әсерлердің көздерін анықтау тұрғысынан тексерудің, тұрғын үй және өндірістік нысандарды анықтау мақсатында санитарлық-қорғау аймақтары аумағын тексерудің, атмосфералық ауаның ластаушы заттармен ластану деңгейіне модельдеуді жүргізу негізінде орындалады.

Slide 5

Құрылғыға гигиеналық талаптардың және өндірістік кәсіпорындардың өзіне келесі кезеңдерді қосады: құрылыс алаңын талдау; кәсіпорынды аумақтық сәулелендіру; өндіріс және қосалқы ғимараттардың орналасуы; канализация және сумен жабдықтау; отын жүйелерінің құрылысы, желдету және жарықтандыру, қосалқы бөлмелермен жабдықтау

Slide 6

Микроклимат (грекше Micros шагын +климат) адам ағзасының жылу алмасуына әсер ететін шектелген кеңістіктегі физикалық факторлардың кешені.

Өндірістік бөлмелердін микроклиматы бұл - ауа қозгалысының ылғалдылығы мен жылдамдығы, температурамен қосылғандағы адам ағзасына, сондай-ақ коршаған орта температурасы әрекетімен анықталатын бөлмелердің ішкі климаты.

Slide 7

Өндірістік орнына қойылатын санитарлық гигиенаның талаптары

1 талап

1 класс - 1000 м 2 класс - 500 м 3 класс - 300 м 4 класс - 100 м 5 класс - 50 м

2 талап Құрылыс алаңындағы салынатын ғимараттың тығыздығы төмендегідей болу керек:

1) астық өңдеу өндірісінде тығыздық 40 пайыз;

2) консерві, шарап, кондитер өндірісінде тығыздық 50 пайыз;

3) нан өндірісінде 45 - 50 пайыз;

4) май өндірісінде 30 - 35 пайыз болу керек.

3 талап Өндіріс алаңын жобалау кезінде төмендегі шаралар ескеріледі:

1) қатынас жолдарын дұрыс игеру;

2) жауын - шашын суларын аймақтан алшақтау;

3) темір жолдарды ескеру;

4) алаңда бір жағына қарай еңкіштігін ескеру;

5) аяқ жолдарды ескеру және түрлі нұсқамалар қою.

Slide 8

Өндірісте еңбек қауіпсіздік шараларын санитарлық қолайлығын талаптарға сай қамтамасыз етуді, кәсіпорынның аумақтары сияқты, сондай ақ олардың өндірістік және тұрмыстық бөлмелерін еңбекке қолайлы етіп жасап шығару. Санитарлық - гигиеналық талаптардың қанағаттандырылмағаны тек қана кәсіптік ауруларға ғана шалдыра қана қоймай, сонымен қатар өндірістегі жарақаттанудың бірден бір себебі болуы да мүмкін. Сондықтанда өндірістік санитарлық-гигиеналық талаптарға сай жасалуы керек.

Slide 9

Назарларыңызға рахмет


Ұқсас жұмыстар
Өндіріс ғимараттарына қойылатын санитарлық гигиеналық талаптар
Gudel роботының жетегін жобалау
Ауаның физикалық қасиеттерінің гигиеналық маңызы – атмосфералық қысымның, электрлік жағдайы мен радиоактивтілігі. Қолайсыз әсерлерінің алдын-алу
МЕМЛЕКЕТТІК ЭКОЛОГИЯЛЫҚ САРАПТАМА
Профилактикалық қызметті регламенттейтін нормативтік құжаттар
Аспазшының жеке қорғаныс құралдары
ҚОРШАҒАН ОРТАНЫҢ ЛАСТАНУЫ
КӨЛІК КЕШЕНІ
ХИМИЯ ЖӘНЕ БИОЛОГИЯ ПӘНІ
САНИТАРЛЫҚ - ҚОРҒАУ АЙМАҒЫ
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz