Санитарлық қорғау аймақтарын талдау




Презентация қосу
Санитарлық қорғау
аймақтарын талдау
100 м арақашықтық
Еңбек гигиенасы
Өндірісте еңбек қауіпсіздік шараларын санитарлық қолайлығын талаптарға
сай қамтамасыз етуді, кәсіпорынның аумақтары сияқты, сондай ақ олардың
өндірістік және тұрмыстық бөлмелерін еңбекке қолайлы етіп жасап шығару.
Санитарлық - гигиеналық талаптардың қанағаттандырылмағаны тек қана кәсіптік
ауруларға ғана шалдыра қана қоймай, сонымен қатар өндірістегі жарақаттанудың
бірден бір себебі болуы да мүмкін.
Санитарлық-қорғау аймақтары мөлшеріне
негіздеме беру кәсіпорынды химиялық және
физикалық әсерлердің көздерін анықтау
тұрғысынан тексерудің, тұрғын үй және
өндірістік нысандарды анықтау мақсатында
санитарлық-қорғау аймақтары аумағын
тексерудің, атмосфералық ауаның ластаушы
заттармен ластану деңгейіне модельдеуді
жүргізу негізінде орындалады.
Құрылғыға гигиеналық талаптардың және
өндірістік кәсіпорындардың өзіне келесі
кезеңдерді қосады: құрылыс алаңын талдау;
кәсіпорынды аумақтық сәулелендіру; өндіріс
және қосалқы ғимараттардың орналасуы;
канализация және сумен жабдықтау; отын
жүйелерінің құрылысы, желдету және
жарықтандыру, қосалқы бөлмелермен жабдықтау
Микроклимат (грекше Micros шагын +климат)
адам ағзасының жылу алмасуына әсер ететін
шектелген кеңістіктегі физикалық факторлардың
кешені.
Өндірістік бөлмелердін микроклиматы бұл -
ауа қозгалысының ылғалдылығы мен
жылдамдығы, температурамен қосылғандағы
адам ағзасына, сондай-ақ коршаған
орта температурасы әрекетімен анықталатын
бөлмелердің ішкі климаты.
Өндірістік орнына қойылатын
санитарлық гигиенаның талаптары
• 1 талап
• 1 класс – 1000 м 2 класс – 500 м 3 класс - 300 м 4 класс – 100
м 5 класс – 50 м
• 2 талап Құрылыс алаңындағы салынатын ғимараттың тығыздығы
төмендегідей болу керек:
• 1) астық өңдеу өндірісінде тығыздық 40 пайыз;
• 2) консерві, шарап, кондитер өндірісінде тығыздық 50 пайыз;
• 3) нан өндірісінде 45 – 50 пайыз;
• 4) май өндірісінде 30 – 35 пайыз болу керек.
• 3 талап Өндіріс алаңын жобалау кезінде төмендегі шаралар ескеріледі:
• 1) қатынас жолдарын дұрыс игеру;
• 2) жауын – шашын суларын аймақтан алшақтау;
• 3) темір жолдарды ескеру;
• 4) алаңда бір жағына қарай еңкіштігін ескеру;
• 5) аяқ жолдарды ескеру және түрлі нұсқамалар қою.
Өндірісте еңбек қауіпсіздік шараларын
санитарлық қолайлығын талаптарға сай қамтамасыз
етуді, кәсіпорынның аумақтары сияқты, сондай ақ
олардың өндірістік және тұрмыстық бөлмелерін
еңбекке қолайлы етіп жасап шығару. Санитарлық -
гигиеналық талаптардың қанағаттандырылмағаны
тек қана кәсіптік ауруларға ғана шалдыра қана
қоймай, сонымен қатар өндірістегі жарақаттанудың
бірден бір себебі болуы да мүмкін. Сондықтанда
өндірістік санитарлық-гигиеналық талаптарға сай
жасалуы керек.
Назарларыңызға
рахмет

Ұқсас жұмыстар
Өндіріс ғимараттарына қойылатын санитарлық гигиеналық талаптар
Gudel роботының жетегін жобалау
Ауаның физикалық қасиеттерінің гигиеналық маңызы – атмосфералық қысымның, электрлік жағдайы мен радиоактивтілігі. Қолайсыз әсерлерінің алдын-алу
МЕМЛЕКЕТТІК ЭКОЛОГИЯЛЫҚ САРАПТАМА
Профилактикалық қызметті регламенттейтін нормативтік құжаттар
Аспазшының жеке қорғаныс құралдары
ҚОРШАҒАН ОРТАНЫҢ ЛАСТАНУЫ
КӨЛІК КЕШЕНІ
ХИМИЯ ЖӘНЕ БИОЛОГИЯ ПӘНІ
САНИТАРЛЫҚ - ҚОРҒАУ АЙМАҒЫ
Пәндер