Санитарлық қорғау аймақтарын талдау
Презентация қосу
Санитарлық қорғау
аймақтарын талдау
100 м арақашықтық
Еңбек гигиенасы
Өндірісте еңбек қауіпсіздік шараларын санитарлық қолайлығын талаптарға
сай қамтамасыз етуді, кәсіпорынның аумақтары сияқты, сондай ақ олардың
өндірістік және тұрмыстық бөлмелерін еңбекке қолайлы етіп жасап шығару.
Санитарлық - гигиеналық талаптардың қанағаттандырылмағаны тек қана кәсіптік
ауруларға ғана шалдыра қана қоймай, сонымен қатар өндірістегі жарақаттанудың
бірден бір себебі болуы да мүмкін.
Санитарлық-қорғау аймақтары мөлшеріне
негіздеме беру кәсіпорынды химиялық және
физикалық әсерлердің көздерін анықтау
тұрғысынан тексерудің, тұрғын үй және
өндірістік нысандарды анықтау мақсатында
санитарлық-қорғау аймақтары аумағын
тексерудің, атмосфералық ауаның ластаушы
заттармен ластану деңгейіне модельдеуді
жүргізу негізінде орындалады.
Құрылғыға гигиеналық талаптардың және
өндірістік кәсіпорындардың өзіне келесі
кезеңдерді қосады: құрылыс алаңын талдау;
кәсіпорынды аумақтық сәулелендіру; өндіріс
және қосалқы ғимараттардың орналасуы;
канализация және сумен жабдықтау; отын
жүйелерінің құрылысы, желдету және
жарықтандыру, қосалқы бөлмелермен жабдықтау
Микроклимат (грекше Micros шагын +климат)
адам ағзасының жылу алмасуына әсер ететін
шектелген кеңістіктегі физикалық факторлардың
кешені.
Өндірістік бөлмелердін микроклиматы бұл -
ауа қозгалысының ылғалдылығы мен
жылдамдығы, температурамен қосылғандағы
адам ағзасына, сондай-ақ коршаған
орта температурасы әрекетімен анықталатын
бөлмелердің ішкі климаты.
Өндірістік орнына қойылатын
санитарлық гигиенаның талаптары
• 1 талап
• 1 класс – 1000 м 2 класс – 500 м 3 класс - 300 м 4 класс – 100
м 5 класс – 50 м
• 2 талап Құрылыс алаңындағы салынатын ғимараттың тығыздығы
төмендегідей болу керек:
• 1) астық өңдеу өндірісінде тығыздық 40 пайыз;
• 2) консерві, шарап, кондитер өндірісінде тығыздық 50 пайыз;
• 3) нан өндірісінде 45 – 50 пайыз;
• 4) май өндірісінде 30 – 35 пайыз болу керек.
• 3 талап Өндіріс алаңын жобалау кезінде төмендегі шаралар ескеріледі:
• 1) қатынас жолдарын дұрыс игеру;
• 2) жауын – шашын суларын аймақтан алшақтау;
• 3) темір жолдарды ескеру;
• 4) алаңда бір жағына қарай еңкіштігін ескеру;
• 5) аяқ жолдарды ескеру және түрлі нұсқамалар қою.
Өндірісте еңбек қауіпсіздік шараларын
санитарлық қолайлығын талаптарға сай қамтамасыз
етуді, кәсіпорынның аумақтары сияқты, сондай ақ
олардың өндірістік және тұрмыстық бөлмелерін
еңбекке қолайлы етіп жасап шығару. Санитарлық -
гигиеналық талаптардың қанағаттандырылмағаны
тек қана кәсіптік ауруларға ғана шалдыра қана
қоймай, сонымен қатар өндірістегі жарақаттанудың
бірден бір себебі болуы да мүмкін. Сондықтанда
өндірістік санитарлық-гигиеналық талаптарға сай
жасалуы керек.
Назарларыңызға
рахмет
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz