Жиһаз маталарының сапасы мен түрлерін талдау: қасиеттері, бағалау әдістері және ақаулар классификациясы


Slide 1

Жиһаз маталарының сапасы мен түрлерін талдау және зерттеу

Slide 2

Жиһаз маталарының сапасын бағалау үшін маңызды қасиеттері болып:

техникалық деңгейі, ғылыми-технологиялық жетістіктерді өндіріске заттандырады;

Эстетикалық деңгейі, эстетикалық сезімдері мен көзқарастарын байланысты қасиеттерін жиынтығымен сипатталады;

Пайдаланушылық деңгейі, өнімді пайдаланудың техникалық жағымен байланысты ( өнімді күту, жөндеу және т. б. ) ;

Техникалық сапасы, өнімді пайдаланғандағы үйлесімді байланыс және пайдалану тұтыну өнімдерінің нақты қасиеттерін білдіреді (функционалдық дәлдігі, сенімділігі, ұзақ қызмет көрсетуі) .

Slide 3

Нысаналы мақсатқа жету үшін мынадай міндеттер қойылады

Ағымдағы нарықтағы жиһаздық маталарды талдау

Жиһаздық маталардың тұтынушы бағасын анықтау

Жиһаз маталары түрлерін зерттеп, классификациясын талдау

Тұтыну қасиеттерi және сапа көрсеткіштерінің спектрін талдау

Жиһаздық маталарды қалыптастыру және сақтау факторларын талдау

Тауарлық ақпараттық қызметті зерттеу

Slide 4

Қазіргі кезде жиһаз жасауда көп қолданылатын маталар

флок

шенилл

Slide 5

Матаның қасиеттері

Тұтынушы

лық

Геометрия

лық

Гигиеналық

Slide 6 Slide 7

Жаккард- ерекше қаптайтын материал. Жаккард түсінің беріктігімен, қанықтығымен ерекшеленеді. Мата қолайлы және өміршең келеді.

Шенилл жіптері (жай және мамық жіптердің қосындысынан туындаған) созылмайды, мата құрылымына жақсы келеді. Түрі түкті қырықбуынға ұқсайды

Slide 8

.

Флокты дайындауда алдын ала тоқылып қойылған негізге белгілі бір әдіспен жапсырылатын ұсақ нейлон түктері қолданылады. Сипап көргенде флок барқытқа ұқсайды. Флоктың ең үздік өндірушілерінің бірі - Израиль.

Гобеленді дайындаудың бірнеше әдістері қазіргі уақытқа дейін пайдаланылады, бірақ өзінің атауымен француз отбасы Гобеленнің манафактурасына қарыздар. Түрлі түсті жібек және жүн жіптерден бөлек бөлек тоқылып, кейін біріктіріледі.

Slide 9

Жиһаз матасы

ның құрамы бойынша :

а) табиғи

б) синтетика

лық

в) жасанды

Slide 10

Жиһаз матасының құрамы бойынша

Slide 11

Ассортимент құрылымын есептеу.

Бірінші мынадай формула бойынша мата дүкендеріндегі барлық түрлері үшін орташа бағасы есептелген:

,

Қай Цор- өнім түрінің орташа бағасы, теңге.

Цi - Өнімнің жеке түрінің орташа бағасы, теңге.

n - өнімдердің саны, дана.

Есептеулерді жеңілдету үшін, біз барлық түрлері мен 100 м тең арналған маталар саны бірдей болжанады.

Slide 12

Ақаулардың келесі түрлері анықталады.

Анық ақау, оны анықтау үшін нормативтік құжаттарда арнайы ережелер, әдістер мен қызметтер қарастырылған.

Жасырын ақау, оны анықтау үшін нормативтік құжаттарда арнайы ережелер, әдістер мен қызметтер қарастырылмаған.

Текстиль материалдарының жасырын ақауларына оны өңдеген және пайдалануға дайындалып қойылған өнімдер жатқызылады.

Сын көтермейтін ақау, оны анықтаған кезде өнімді пайдалану мүмкін емес.

Мұндай ақауларға, мысалы, матаның сыртқы бейнесінің кемшіліктері жатады: тесіктер, майлы дақтар, толтыру маталарындағы суреттердің болмауы және т. б.

Елеулі ақау, өнімнің ұзақ пайдалануына кері әсерін тигізетін, бірақ сын көтермейтін болмауы.

Мысалы, елеулі ақау маталарға сыртқы түрінің кемшіліктері жатады, негізі бойынша жолақты болуы, әр түсті болуы және т. б. жатады.

Елеусіз ақау, өнімнің ұзақ өызмет етуі мен пайдалануына әсер етпейді.

Жөндеуге болатын ақау, оны жою техникалық түрде мүмкін және экономикалық жағынан шығынсыз.

Жөндеуге болмайтын ақау, оны жою техникалық жағынан мүмкін емес және экономикалық жағынан тиімсіз.

Slide 13
Ұқсас жұмыстар
Киімге арналған материалдарды конфекционирлеу: мақта, зығыр, жібек және жүн маталарының ассортименті мен қасиеттері
Халықтың өмір сапасы: Қазақстан Республикасындағы мемлекеттік саясат, талдау және өңірлік интегралдық бағалау
SACERS шкаласы бойынша Ішкі кеңістік және жиһаз компонентін бағалау: Дарын инновациялық мектебіндегі зерттеу
Жылжымайтын мүлік нарығы: түсінігі, классификациясы және бағалау әдістері
Үлбір өндірісі және өңдеу технологиялары: өндірістік ақаулар мен тазалау әдістері
Органолептика және сенсорлық талдау: тағам өнімдерінің сапасын бағалау теориясы мен әдістері
Инвестициялық жобаларды талдау және бағалау әдістері: тәуекелдер мен қаржылық көрсеткіштер
Топографиялық түсірістер: әдістері мен сапасы
Қаржылық талдау: тұжырымдама, әдістері және ұйымның қаржылық тұрақтылығын бағалау
Семей қаласында трансформер жиһаз өндіру цехын құру жобасы
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz