Себінді жасау
Презентация қосу
Бактериялогиялық
зерттеу нәтижелерін
талдау
LOGO
www.themegallery.com
Біз бактериологиялық зерттеудің басында
патологиялық материалдар: майлы жіліктер,
жүрек, бауыр, өкпе, көкбауыр, бүйректер,
лимфа түйіндері, қан, ірің, сүт және тағы
басқалардың ұлпаларынан жағынды
препараттар дайындадық
[ Image information in product ]
Image :www.photosclub.co.kr / CD_Global Business&communication(ImageStates)
Note to customers : This image has been licensed to be used within this PowerPoint template only.
You may not extract the image for any other use.
Себінді жасау
Гисс ортасы
ЕПС
ЕПА
Бөліп алған өсінділерден
дайындалған препараттарды
микроскоппен қарадық
.
Add your title in here
.
Биохимиялық қасиеттерін
зерттеу
Зардапты микробтардың түрін анықтау кезінде олардағы
сахаролитикалық және протеолитикалық ферменттердің
маңызы зор. Сахаролитикалық және протеолитикалық
ферменттерді анықтау үшін Гисс ортасына себінді жасайды.
Сахаролитикалық ферменттердің арқасында бактериялар
көмірсуларды және көп атомды спирттерді қышқыл мен газға
дейін ыдыратады. Газдың түзілгенін аңғару үшін сұйық Гисс
ортасына қалытқылар орналастырады. Қышқыл түзілгеніне
ортадағы индикатор арқылы көз жеткізеді (Андрадэ
индикаторы) . Егер микробта фермент болмаса онда олар
ортаны біртекті лайлап, кәдімгі қоректік орта сияқты өсе
береді. Ортаның түсі өзгермейді. Егер қантты ыдырату кезінде
газ түзетін болса онда қалытқыны көтеріп жібереді.
Антигендік қасиетін анықтау
01 02
Егер пробирка түбінде02 Пробирка түбінде түйме
Тұнба қолшатырына
сияқты антиген тұнбасы
ұқсас болып шөгілсе
түзілсе, онда сарысу теріс
реакция нітижиесі оң
болғаны. Сілкігенде бірқа-
болып саналады.Сіл-
лыпты эмульсия түзіледі.
кігенде түйіршіктер
байқалады,сұйық
мөлдір болып қалады
“
Зардаптылық қасиеттерін
зерттеу. Биосынама қою.
Ақ
Ақ тышқанды
тышқанды қолмен
қолмен немесе
немесе пинцетпен
пинцетпен құйрығынан
құйрығынан
ұстап
ұстап бекітеді.
бекітеді. Бас
Бас бармақ
бармақ немесе
немесе сұқ
сұқ саусақпен
саусақпен
құлағынан
құлағынан немесе
немесе желке
желке терісінен
терісінен ұстайды.
ұстайды. Сонда
Сонда
жануардың
жануардың тыпыршуына
тыпыршуына жол жол бермейтін
бермейтін тері
тері
бүрмесі
бүрмесі пайда
пайда болады.
болады.
Ақ
Ақ тышқанды
тышқанды зақымдау.
зақымдау.
Құрсақ
Құрсақ қуысы
қуысы арқылы
арқылы –– жануарды
жануарды шалқасынан
шалқасынан
ұстап
ұстап басын
басын бекіткеннен
бекіткеннен кейін,
кейін, шприцтің
шприцтің инесін
инесін
қарынның
қарынның төменгі
төменгі 3/1
3/1 бөлігіне
бөлігіне ақ
ақ сызықтан
сызықтан сәлсәл
ауытқыған
ауытқыған жерге
жерге салады.
салады. Мөлшері
Мөлшері 0,1-0,2
0,1-0,2 мл
мл
аспауы
аспауы керек
керек ..
Лабораториялық жануарлардың
өлексесін бактериологиялық
тексеруден өткіздік.
Жұқтырылған себіндіні бөліп алдық.
Year
Ауру қоздырғышының
САЛЬМОНЕЛЛЕЗ екені
анықталды.
Сальмонеллез — жұқпалы ішек ауруы. Аурудың
қоздырғышы — сальмонелла туысына жататын
таяқшалы бактериялар. Бұл бактерияларды алғаш рет
1885 ж. Америка ғалымдары Дж.Смит пен Д.Е.
Сальмон обамен ауырған шошқалардан тапқан. Қазіргі
кезде 2500-ден астам сальмонелла бактериясыбар.
Сальмонеллалар сыртқы ортада қолайлы жағдай туса,
көбейе береді. Олар суда 5, ет-шұжық, сары майда 4
айға, сүтте 20 күнге, ірімшікте 1 жылға дейін тіршілігін
жоймайды. Малға беретін жемдерде 10 ай, топырақта
18 айға дейін сақталады. Сальмонеллар — негізінен
көптеген жабайы және үйжануарларының ішек
жолының қалыпты микрофлорасы.
АдамдарғаСальмонеллез әр түрлі
үй жануарлары мен құстардан
жұғады. Ауру, әсіресе,нәрестелер
мен қарт адамдарда ауыр өтеді.
Ауруды лабораторияда арнайы
бактериологиялық (қан, нәжіс,
құсық қалдығы, т.б. алынады) және
серологиялық әдіспен (Видаль
реакциясы, т.б.) анықтайды.
Емі: асқазанды жедел жуып-шаяды,
дененің улануын әлсірететін, жоғалтқан
тұз-су балансын қалпына келтіретін әр
түрлі сұйықтықтарды тамырға құю,
витаминдер, бактериофагтар,
антибиотиктер (левомицетин,
циклофлоксацин, т.б.) қабылдау.
Сальмонеллез бен күресу және оның
алдын алу үшін
санитариялық,гигиеналық,
ветеринариялық және індетке қарсы
шаралар кешені жүргізіледі.
Назарларыңызға рақмет!!!
Ұқсас жұмыстар
Пәндер
- Іс жүргізу
- Автоматтандыру, Техника
- Алғашқы әскери дайындық
- Астрономия
- Ауыл шаруашылығы
- Банк ісі
- Бизнесті бағалау
- Биология
- Бухгалтерлік іс
- Валеология
- Ветеринария
- География
- Геология, Геофизика, Геодезия
- Дін
- Ет, сүт, шарап өнімдері
- Жалпы тарих
- Жер кадастрі, Жылжымайтын мүлік
- Журналистика
- Информатика
- Кеден ісі
- Маркетинг
- Математика, Геометрия
- Медицина
- Мемлекеттік басқару
- Менеджмент
- Мұнай, Газ
- Мұрағат ісі
- Мәдениеттану
- ОБЖ (Основы безопасности жизнедеятельности)
- Педагогика
- Полиграфия
- Психология
- Салық
- Саясаттану
- Сақтандыру
- Сертификаттау, стандарттау
- Социология, Демография
- Спорт
- Статистика
- Тілтану, Филология
- Тарихи тұлғалар
- Тау-кен ісі
- Транспорт
- Туризм
- Физика
- Философия
- Халықаралық қатынастар
- Химия
- Экология, Қоршаған ортаны қорғау
- Экономика
- Экономикалық география
- Электротехника
- Қазақстан тарихы
- Қаржы
- Құрылыс
- Құқық, Криминалистика
- Әдебиет
- Өнер, музыка
- Өнеркәсіп, Өндіріс
Қазақ тілінде жазылған рефераттар, курстық жұмыстар, дипломдық жұмыстар бойынша біздің қор #1 болып табылады.
Ақпарат
Қосымша
Email: info@stud.kz