Балық өндірісі


Slide 1

Тағам өнімдері

Slide 2

Тағам өнімдері өндірісі саласының күрделі топтары:

Ет өндірісі

Сүт өндірісі (май-ірімшік өндірісі )

Балық өндірісі

Өндірілетін өнімдер

Ұн-жарма өндірісі

Slide 3

Ет өндірісі

Slide 4

Сүт өндірісі (май-ірімшік өндірісі )

Slide 5

Балық өндірісі

Slide 6

Өндірілетін өнімдер

Slide 7

Ұн-жарма өндірісі

Slide 8

Дән-ұн тауарлары - кайта өңдеудің дәні мен өнімдері (ұн, бидай, нан және макаронды тағамдар) .

Көкөніс тұқымдастық тауарлар - жаңа тұқымдар, көкөністер, саңыраукұлактар мен қайта өңдеудің өнімдері енеді.

Крахмал өнімдеріне, қанттарға және кондитер өнімдеріне - бал, конфеттер, карамель, жеміс өнімдері, шоколад, какао-содасы, кондитерлік ұн тағамдары, сағыздар.

Тәтті тағамдар - ірімшік, аз ішімдікті және алькогольсіз шырындар, шәй, кофе, тұз, тағамдық қышқылдар, табак және табак өнімдері.

Сүтті тауарларға - сүт және сүт өнімдері кіреді: сүзбе, кілегей, сүт қышкылды өнімдер, майлар, ірімшіктер, құрғақ сүтті өнімдер және т. б.

Тағамдық майлар группасы - өсімдік және жануарлар майы, маргарин, кулинарлы майлар, майонез.

Етті тауарлар группасына - мал еті және ауыл шаруашылық құстары, шұжық өнімдері, ет консервілері.

Жұмыртқа тауарларына - жұмыртқа мен қайта өңдеу өнімдері кіреді.

Балық тауарлары группасына - балық және оның қайта өндіру өнімдері, балық емес сулы шикізаттар.

Slide 9

Тағамдық концентраттар - бұл бірінші, екінші ассортименттің концентраттары, ұн қоспалары, балалық және диеталық тамақтануының құрғақ өнімдері, сулы диеталық өнімдер, құрғақ таңғы астар.

Азық-түлік тауарлары сатып алуда нан, көкөніс тұқымдастар, кондитерлік, вино-шараптық, сүтті-майлы, ет, балық, жұмыртқа, тағамдық майлар, тамақ өнімдері және т. б. бөлінеді. Бұл жағынан тауарларды бакалейлі және гастрономиялық түрге бөледі.

Бакалейлі - жарма, ұн, ашытқылар, макаронды өнімдер, кептірілген тұқымдар, саңыраукұлақтар, крахмал, қант, тұз, кофе, шай, тәттілер.

Гастрономиялық - қолдануға дайын өнімдер: сүт тағамдары, алкогольды шараптар, шұжықтар, ет, сырлар, ет консервілері мен көкөніс тұқымдары.

Slide 10 Slide 11

Өндірісте өндірілетін азық-түлік тағамдары әр түрлі өндіріс кәсіпорындарына бөлінеді:

Нан өндірісі

Макарон өндірісі

Көкөніс өндірісі

Қант өндірісі

Кондитерлік өндіріс

Ішімдік өндірісі

Ликер ішімдік өндірісі

Шарап өндірісі

Крахмал өндірісі

Шай өндірісі

Тұз өндірісі

Азықтық концентрат өндірісі

Алкогольсіз ішімдіктер өндірісі және т. б.

Slide 12

Тағам өндірісінде шикізаттарды әр түрлі өңдеу әдістері қолданылады, адам денсаулығының қауіпсіздігі және олардың дәмдік сапасын және биологиялық құндылығын жоғарлату үшін. Көптеген тағам өнімдерінің компоненттері табиғи түрінде жағымсыз заттардан тұрады немесе жақсы сінбейді, сондықтан табиғи түрінде көп қолданылмайды.

Тағамдық тағамдарды қолдану үшін, азық-түлік тағамдары технологиясы үрдісінің көмегімен дайындайды. Азық-түлік тағамдарды өндіру кезінде арнайы құрал-жабдықтар қолданылады. Қолданылатын жабдықтарды механикалық, электро физикалық және тағамдарды жылумен өңдеу жабдықтарына бөлуге болады. Барлық азық-түлік тағамдары осындай құрал-жабдық түрлерімен дайындалады. Мысалы, механикалық және гидромеханикалық үрдістер азық-түлік шикізаттары - көкөністер, жемістер, дақылдарды жуу кезінде қол еңбегімен алмастырылады. Жемістерді мен көкөністерді калибрлеу және сорттау инспекциялық транспортер көмегімен жүзеге асырылады.

Slide 13

Сүт өндірісінде, сепатор, фильтрлеу құрылғысы, мембраналық аппарат, пресстеу, май бөлгіш аппараттары қолданылады. Осындай сүт өндірісі міндетті түрде механикаландырылған.

Сүт, ірімшік, сүзбе, қаймақ технологиялық үрдістерін операторлар қадағалайды.

Тұшпара өндірісі қол еңбегінен және автоматтандырылған жүйеден тұрады. Автоматтандырылған жүйе арқылы дайын рецептуралы тұшпара дайындалады, бұл үрдісті технолог қадағалайды. Қолмен тұшпара жасау жүйесі механикалық үрдіс арқылы жүреді. Дөңгелек кесілген фаршты қамыр қолмен түйіледі.

Slide 14

Ірімшік өндірісі алты негізгі этаптан тұрады. Алдымен сүтті негізгі әдіспен өңдейді, қойыртпақ бөлінеді, ірімшікті қалыптайды. Осыдан кейін ірімшіктің өзі формаланады, әдетте оны арнайы қалыптайды. Артық ылғалды жою үшін ірімшікті пресстейді, тұздайды және жетілдіруге қалдырады.

Slide 15

Ет және ет өнімдерінің саудасы

Ет және ет өнімдері сауда орындарының ең негізгі сауда көзі болып табылады. Сонымен қатар сүт және балық өнімдері, себебі бұл өнімдер тамақтану рационының негізгін құрайды. Ет және ет өнімдері сауда орындарында арнайы тоңазытқыштарды талап етеді.

Көкөніс өнімдері және картоп саудасы

Картоптың негізгі сату түрі балғын күйінде сатылады. Негізінде, қайта өңдеуге картоптың 2-3 % жұмсалады. АҚШ елдерінде картоптың 60 %-ын қайта өңдеуге жібереді, 50- ден астам түрлерінен дайын өнімдер және жартылай фабрикаттар дайындалады.

Жеміс және көкөніс өндірісі - ауыл шаруашылығының негізгі саласы. Бұл өндіріс саласы тамақтану саласында ерекше дәмімен, адам организмін дәрумендермен, қышқылдармен, минералды және биологиялық заттармен қамтамасыз етуімен ерекшеленеді.

Slide 16
Ұқсас жұмыстар
Балық өнеркәсібі
Тауарлы балық
Сүт өндірісі
Тамақ өндірісіндегі биотехнология
Балық өнімдері
Екіншідүниежүзілік соғыс басталар қарсаңында Қазақстан қорғасын өндіруден
Тамақ және жеңіл өнеркәсібі
Балық консервілері жоғары құнды өнімдер
Ауылшаруашылық инфрақұрылымын дамыту
Лавсаннан және капроннан талшықтың синтетикалық өндірісі. Ор
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz