Йогурт өнімінің өндірістік технологиясы, классификациясы және стандарттау мен сертификаттау


Slide 1

ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ АУЫЛ ШАРУАШЫЛЫҒЫ МИНИСТРЛІГІ Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аргарлық- техникалық университеті

«Ветеринарлық медицина және мал шаруашылығы» институты

«Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы» жоғары мектебі

6В08201-«Мал шарушылығы өнімдерін өндіру технологиясы» мамандығы бойынша

«Мал шаруашылығы өнімдерін стандарттау және сертификаттау» пәнінен

Тақырыбы:Йогурт өнімі

Орындаған:ТППЖ-21 тобының студенті

Басболов З. Т.

Тексерген:аға оқытушы Абылгазинова А. Т.

Slide 2

Жоспар:

Өнім

Классификация

Өндіру технологиясы(алгоритмі)

Slide 3

Йогурт - қышқыл сүт өнімі, ол сүттің майлы және құрғақ заттарының мөлшері бойынша нормаландырылады, ұйытылған, болгарлық таяқшалардың таза мәдениетімен және сүт қышқылдағы стрептококты термофильдендіру, жеміс сиробын, дәмін, қосымша заттарын, бояуларын қосу немесе қоспау арқылы жасалады

Йогурттың пайдалы, әрі тиімді қасиеттері бізге ертеден белгілі. 1910 ж. И. И. Мечников адам өмірін ұзарту үшін ашытылған сүт өнімдерін пайдалану идеясын ұсынған болатын. Ол адам ішегіндегі өнімдердің ыдырау процесін төмендетеді. Барлық осындай өнімдердің негізі - сүт. Ашытқы мөлшеріне және түріне байланысты сүттен әртүрлі шекті өнімдер ала аламыз.

Йогурт жасау кезінде ашытқы ретінде - болгар таяқшасы мен термофильді стрептококк (Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. ) қолданылады. Осы бактериаларды пастерленген сүт құрамына енгізу барысында құрамындағы күрделі қосылыстар жай заттарға ыдырайды. Бұл өз кезегінде адам ағзасында тез тарап, қорытылуғыа жағдай жасайды. Йогурттың сүттен айырмашылығы осыда.

Slide 4

Йогурт өнімдері

өндіріс технологиясы бойынша:

Тірі йогурттар.

Құрамындағы ашытқы қоспалары (болгар таяқшасы мен термофильді стрептококк) болуына байланысты емдік эффекті бар. Тек ғана суытқыштарда максималды 1 ай мерзімде сақтауға болады.

Термозирленген йогурттар.

Арнайы термиялық өңдеу процестерінен өткен йогурттар. Қалыпты бөлме температурасында 1 жылға дейін сақтауға болады. Емдік қасиеттері жоқ, алайда витаминдер мен микроэлементтерге бай жоғары тағамдық құндылықты өнім болып табылады.

Slide 5 Slide 6

Йогуртта міндетті түрде болатын мәлімет:

тауарлық белгі (сауда маркасы) (болған жағдайда) ;

таза салмақ (жалпы массасы - өндірушінің қалауы бойынша) ;

сүт немесе сүт өнімдерінің партия саны;

ескерту белгілері немесе манипуляциялық белгілер (мысалы: «күн сәулесінен қорғау», «температураны шектеу», «ылғалдан қорғау», «тез бұзылатын жүктер»)

өнімнің құрамы - тікелей контейнерде оралған сүт немесе сүт өнімдері үшін;

өндірушінің стандартты немесе техникалық құжатын белгілеу

жарамдылық мерзімі мен сақтау температурасы

тағамдық құндылық, калориясы, құрылымы

Slide 7 Slide 8
Ұқсас жұмыстар
Дәрілік заттардың сапасын стандарттау және сертификаттау жүйесі
Стандарттау және сертификаттау: түсінігі, мақсаттары мен міндеттері, стандарттарды әзірлеу кезеңдері
Йогурт өндіру технологиясы: шикізаттан дайын өнімге дейін
Өнімдерді сертификаттау сызбалары мен стандарттаудың өндірістік, экономикалық және халықаралық аспектілері
ҚР СТ ISO 9001 және ISO 14001 негізінде сапа және экологиялық менеджмент жүйелерін стандарттау мен сертификаттау
Айран өнімінің ветеринариялық-санитариялық сараптамасы және өндіру технологиясы
Жануар ұлпалары мен бездерінен алынатын органопрепараттардың өндірістік технологиясы, классификациясы және қолдану нұсқаулары
Ветеринариялық препараттар: анықтамалар, техникалық регламенттер, сертификаттау, GLP және өндірістік сапа бақылауы
Тараны унификациялау және стандарттау: өлшемдер, түрлері және классификациясы
Жақпа майлар мен дәрілік жабындардың классификациясы, негіздері және технологиясы
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz