Кеден одағы


Slide 1

ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ АУЫЛ ШАРУАШЫЛЫҒЫ МИНИСТРЛІГІ Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аргарлық- техникалық университеті

«Ветеринарлық медицина және мал шаруашылығы» институты

«Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы» жоғары мектебі

«Мал шаруашылығы өнімдерін стандарттау және сертификаттау» пәні

Тақырыбы: КО ТР 034/2013 Кеден одағының "Ет және ет өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламенті"

Орындаған:ТППЖ-21 тобының студенті

Басболов З. Т.

Тексерген:аға оқытушы:

Абылгазинова А. Т.

Slide 2

КО ТР 034/2013 Кеден одағының "Ет және ет өнімдерінің қауіпсіздігі туралы" техникалық регламенті":

1) Кеден одағы мен Біртұтас экономикалық кеңістікке мүше мемлекеттердің нарығында сою өнімдері мен ет өнімдерінің айналымы қағидалары.

2) сойылған өнімдердің және ет өнімдерінің қауіпсіздік талаптарына сәйкестігін қамтамасыз ету

3) сойылған өнімдер мен ет өнімдерінің сәйкестігін бағалау (растау)

Slide 3

Кеден одағы

Бұл техникалық регламенттер Беларусь Республикасында, Қазақстан Республикасында және Ресей Федерациясында 2010 жылғы 18 қарашадағы техникалық реттеудің бірыңғай қағидаттары мен ережелері туралы келісімге сәйкес әзірленген.

Бұл техникалық регламент сою және ет өнімдері үшін қауіпсіздіктің міндетті талаптарын, сондай-ақ Кеден одағының кедендік аумағында қолдану мен орындау үшін міндетті болып табылатын сою және ет өнімдерін өндіру, сақтау, тасымалдау, өткізу және жою процестеріне қойылатын талаптарды, сондай-ақ сою мен ет өнімдерін таңбалау мен буып-түюге қойылатын талаптарды белгілейді. Кеден одағының кедендік аумағында айналымға шығарылатын өнімдердің еркін қозғалысын қамтамасыз ететін өнімдер.

Сонымен қатар бұл техникалық регламент адамның өмірі мен денсаулығын, қоршаған ортаны, жануарлардың өмірі мен денсаулығын қорғауға, сою өнімдері мен ет өнімдерін тұтынушыларды олардың мақсаты мен қауіпсіздігіне қатысты адастыратын іс-әрекеттерді болдырмауға арналған және сою өнімдері мен ет өнімдері үшін қолданылады. Кеден одағының кеден аумағында айналымға, сондай-ақ оларды өндіру, сақтау, тасымалдау, өткізу және жою процестері жатады.

Slide 4

Терминдер мен анықтамалар

ет тағамдары - етті пісіру, кептіру, тұздау, майлау немесе қақтау жолымен етті өңдеу нәтижесінде алынған тағамдар;

ет және ет өнімдерін өндіру (дайындау), айналымы субъектісі (бұдан әрі - субъект) - ет және ет өнімдерін өндіру (дайындау), айналымы жөніндегі қызметті жүзеге асыратын жеке және заңды тұлға;

ет және ет өнімдерін өндіру (дайындау) объектісі (бұдан әрі - объект) - ет және ет өнімдерін өндіретін (дайындайтын) кәсіпорын/ұйым;

залалсыздандырғыш тосқауыл - республика немесе ұйым аумағына кіру және олардың аумақтарынан шығу алдында көлік құралдарын, ал персонал үшін ұйым цехының үй-жайына кіру және одан шығу алдындағы залалсыздандыру пункті;

зиянды зат - кез келген биологиялық немесе химиялық зат, сондай-ақ оны өндіру кезінде етте жиналған немесе ет өніміне қосылған және адам денсаулығына зиян келтіруге немесе қоршаған ортаны ластауға қабілетті олардың метаболиттері;

конфискат - мемлекеттік ветеринарлық қадағалау органдары тағамдық мақсат үшін жарамсыз деп таныған малдың ұшалары, ұшаларының бөліктері мен мүшелері;

жануарлардың (құстардың) партиясы - ұйымға бір шаруашылықтан бір жеткізгенде бір тауар-көлік жүкқұжатымен және белгіленген нысандағы бір ветеринарлық құжатпен бірге келетін бір түрлі жануардың (құстың) кез келген саны;

мұздатылған ет - ұшалар мен ұшалар бөлшектерін сою желісінде бұлшық ет қабатында минус 8 0 С-тан - минус 18 0 С-қа дейінгі температураға дейін мұздатылғаннан кейінгі ет;

нитриттік тұздау қоспасы - дайын өнімде натрий нитритінің қауіпсіз концентрациясын қамтамасыз ететін қатынастағы натрий нитритінің ас тұзымен қоспасы;

сүйектен айырылған ет - сүйектен айырылған ұшаның бұлшық, майлы және қосылыс тінінен жасалған ет өнімі;

тоңазытылған ет - сойылғаннан кейін тікелей бұлшық ет қабатында минус 2 0 С-тан минус 3 0 С-қа дейінгі температураға дейін тоңазытылғаннан кейінгі алынған жас ет;

терең мұздатылған ет - бұлшық ет қабаты минус 18 0 С-тан аспайтын температураға дейін мұздатылғаннан кейінгі ет;

салқындатылған ет - жануарды немесе құсты сойғаннан кейін бұлшық ет қабатында 0 0 С-тан плюс 4 0 С температураға дейін салқындатылғаннан кейін тікелей алынған жас ет;

Slide 5

Сойылған өнімдердің, ет өнімдерінің қауіпсіздік талаптары

1) сою алдында ветеринарлық тексеруден өтпеген жануарлар мен құстарды союға;

2) жылқыларды, есектерді, түйелерді, қашарларды маңқа ауруына зерттемей союға;

3) ауру, ауруына күдікті, майыптық зақымдары бар жануарлар мен құстарды, сондай-ақ оларды қабылдау кезінде анықталған өліктерді иелеріне қайтаруға;

4) союға қабылданған жануарлар мен құстарды объект аумағынан шығаруға (әкетуге) ;

5) өлген жануарлар мен құстардың өліктерін, ветеринариялық конфискаттарды қатты тұрмыстық қалдықтар полигонына жөнелтуге.

Slide 6

Сойылатын өнімдер мен ет өнімдерін сәйкестендіру ережелері

Сою өнімдері мен ет өнімдерін осы техникалық регламент қолданылатын техникалық реттеу объектілері ретінде жіктеу мақсатында сою өнімдері мен ет өнімдерін сәйкестендіруді өтініш беруші, мемлекеттік бақылау (қадағалау) органдары, кедендік бақылау органдары және бағалау (растау) органдары жүзеге асырады. ) сәйкестігі, сондай-ақ басқа да мүдделі тараптар зерттеу (тестілеу) жүргізбестен сою өнімдері мен ет өнімдерінің аттарын салыстыру арқылы таңбамен немесе тасымалдау құжаттамасында белгіленеді.

Қой сойылатын өнімдер мен ет өнімдерінің олардың атауына сәйкестігін айқындау үшін сою өнімдері мен ет өнімдерін сәйкестендіру сыртқы түрін және органолептикалық сипаттамаларын стандарттарда белгіленген белгілермен салыстыру арқылы жүзеге асырылады, оларды қолдану ерікті негізде стандарттардың тізбесінде белгіленген осы техникалық регламенттің талаптарын сақтауды қамтамасыз етеді.

Егер сою өнімдері мен ет өнімдері таңбалау және тасымалдау құжаттамасында көрсетілген мәліметтер негізінде визуалды органолептикалық әдістермен сәйкестендірілмесе, сәйкестендіру аналитикалық әдіспен - сою өнімдері мен ет өнімдерінің физикалық-химиялық сипаттамаларын белгіленген көрсеткіштер бойынша тексеру арқылы жүзеге асырылады. осы техникалық ережелеоде сою өнімдері мен ет өнімдері өндірілетін техникалық құжаттамада белгіленген талаптардың сақталуы қамтамасыз етіледі.

Сою өнімдері мен ет өнімдерін осы техникалық регламент қолданылатын техникалық реттеу объектілері ретінде жіктеу мақсатында сою өнімдері мен ет өнімдерін сәйкестендіруді өтініш беруші, мемлекеттік бақылау (қадағалау) органдары, кедендік бақылау органдары және бағалау (растау) органдары жүзеге асырады. ) сәйкестігі, сондай-ақ басқа да мүдделі тараптар зерттеу (тестілеу) жүргізбестен сою өнімдері мен ет өнімдерінің аттарын салыстыру арқылы таңбамен немесе тасымалдау құжаттамасында белгіленеді.

Қой сойылатын өнімдер мен ет өнімдерінің олардың атауына сәйкестігін айқындау үшін сою өнімдері мен ет өнімдерін сәйкестендіру сыртқы түрін және органолептикалық сипаттамаларын стандарттарда белгіленген белгілермен салыстыру арқылы жүзеге асырылады, оларды қолдану ерікті негізде стандарттардың тізбесінде белгіленген осы техникалық регламенттің талаптарын сақтауды қамтамасыз етеді.


Ұқсас жұмыстар
ЕурАзЭҚ шеңберінде Кеден одағын (КО) құру
ЕЭҚ-ғы шеңберінде халықаралық валютақаржылық жүйесі
Жақсы материалдарды жинау үшін жайттарды ескерту
ҚАЗАҚСТАН МЕН ТУРКИЯ ЕЛІНІҢ КЕДЕНДІК ЗАҢНАМАСЫ
ҚР Қаржы министрлігінің салықтық түсімдердің түсуі бойынша есебін талдау
Қазақстан –әлем мойындаған ел
ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ КЕДЕН ОРГАНДАРЫ
Еуразиялық экономикалық қауымдастықтың экономикалық саясаты
Халықаралық салықтық
Кеден органдарының міндеттері
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz