Корей аспаздық мәдениеті мен тамақтану ерекшеліктері: негізгі тағамдар, дәмдеуіштер, ит еті мәселесі және дәстүрлі сусындар


Slide 1

Корей халқының тамақтану ерекшеліктері

Slide 2

Негізгі тағамдар - күріш, сорпа, тағамдар (панчханы: кимчи, намул, хорим, чхим, покким және т. б. ) Корей тағамдарының дәмі ащщы, тағамдар дайындау кезінде, дәмдеуіштер өте көп пайдаланылады, әсіресе қызыл бұрыш: сондықтан көптеген корейлік тағамдар қызыл-қызғылт түсті болады. . Сонымен қатар корей халқының бұрышы тек Оңтүстік Америкадан португалиядан әкелген кезде XVI ғасырда ғана қолданыла бастады. Содан кейін корей тағамдарын дайындаудың дәстүрлі тәсілі қалыптасты. Тез бұзылатын тағам өте жоғары бағаланды, ал корей тілінде «дәмді» және «ыстық» түсініктер синонимге айналды.

Slide 3

Дәмдеуіштер

соя соусы

кочхуджан

твенджан

Slide 4

Көршілес халықтардың астарындағы сияқты, кәрістердің негізгі тағамы күріш. Корейлер үшін ол үстелдің ажырамас бөлігі, көптеген еуропалық халықтар үшін нан ретінде. Күріш әр адамға бөлек ыдысқа беріледі, ал қалған тағамдар (пуншань) жалпы пластинкаларда орналастырылады.

Slide 5

Күрішпен көптеген көкөністерді қосады, әдетте қышқыл және өткір келеді. Ең танымал көкөніс тағамдары - «кимчи».

Slide 6

Иттерден алынған сорпа (poshinthan (보신탕; 補 身 湯) ) немесе kaajanguk (개장국) - бұл негізгі ингредиент ретінде ит етін қосатын корей ұлттық тағамдарының сорты. Бұл сорпа батылдықты арттырады деп айтылады [. «Соя пастасы бар ит суп» деген көп ежелгі атауы - «kedzhanguk», ал аты «posinthan» сөзбе-, ХХ ғасырдың ортасында, шамасы, «, денені күшейтеді сорпа, » дегенді білдіреді және болды. Дайындалу тәсілі: ит еті жасыл пияз, пилланың және апельсиндердің жапырақтарын, дәмдеуіштерді (твенджан, кочужан және перила тұқымдарының ұнтағы) пісіреді . Тағам - ит етінен жасалған ең көп таралған корей өнімдерінің бірі, корей мәдениетінің ұзақ тарихы бар, бірақ жануарлардың құқықтары туралы қамқорлыққа байланысты Кореяның ішінде де, сыртында да сынға ұшырады; Брижит Бардоттың «иттерді жейтін ел - қасіреттердің халқы» деген сенсациондық мәлімдемесі үкіметке тыйым салудың бірқатар шараларына себеп болды . Айта кету керек, тарихта Кореяда иттің «адам досы» деп қабылданбағанына қарамастан, Қытай циклінің 12 жануарының бірі ретінде оның мәртебесі өте жоғары болды . Сонымен қатар, шұжық еті ешқашан күнделікті тамақ болған емес, бұл маусымдық немесе емдік тағам

Slide 7 Slide 8

Кимбап - кореялық фаст-фудтың тағамы. Оны дүкенде, мейрамханада немесе көшеде сатып алуға болады. Тағам өте дәмді және дайындалу оңай, сондықтан кәрістер оны өте жақсы көреді! Тағам негізгі компоненті күріш болып табылады, ол құйылады, күнжітті немесе периллов майы мен толтырады. Толтырғышты балық, ет, жұмыртқа, көкөніс сияқты тағамдармен толтыруға болады. Танымал қоспалар - краб еті, жұмыртқалар, қиярды, шпинатты, сәбізді, такуанды пайдаланады.

Slide 9 Slide 10

Сусындар Макколли- 6, 5% -дан 7% -ға дейінгі корейлік дәстүрлі алкогольдік сусын. Ол (сондай-ақ, «Корей күріш шарап» ретінде белгілі) күріш, тәтті дәмі бар сүтті түсті жасалған. Бұл пісірілген күріш пен су қоспасын ашыту арқылы жасалады. Жақында қаладағы, әсіресе жастар арасында сусын танымал болды.

Slide 11

Соджу (Kor. 소주, 燒酒) - дәстүрлі күкірт алкогольдік сусын. Алкогольдің көлемдік үлесі 13% -дан 45% дейін болуы мүмкін (ең танымал нұсқасы - 16%) . Бұл негізінен тәтті картоптан немесе астықтан жасалған. Бұл тәтті дәмге тән алкоголь тән иісі бар мөлдір сұйық.

Slide 12

Юджа шай (корей 유자차?, 柚子 茶? Йяха) - кәріс дәстүрлі шайы. Ол цитрус сорпасына негізделген (корр. 유자?, 柚子?, Yap. 柚子 yuzu) . Жюжа жемісі - ащы мандариндер мен лимондардың гибридтері. Сорпаның ащы жемісі 1: 1 қатынасында сақталып, қантпен құйылады. Алынған сироп ыстық сумен сұйылтылған.

Slide 13

Назарларыңызға рахмет


Ұқсас жұмыстар
Әзірбайжан халқының тілі мен мәдениеті: ұлттық мейрамдар, киім-кешек және дәстүрлі тағамдар
Қазақ мәдениеті: негізгі құндылықтар мен дәстүрлі мұра (киіз үй, зергерлік өнер, ұлттық киімдер, тағамдар, ойындар)
Дәстүрлі емес тамақтану: түрлері мен клинико-диеталық сипаттамасы
Емдік тамақтану: негізгі принциптер, кулинариялық өңдеу ерекшеліктері және клиникалық диеталар
Қарт адамдардың тамақтану ерекшеліктері мен диеталық ұсыныстары
Қазақ пен мұсылман дәстүрлеріндегі дастарқан этикеті мен тамақтану мәдениеті
Қазақ отбасы тәрбиесінің дәстүрлі ерекшеліктері мен негізгі бағыттары
Тамақтану гигиенасы және диетология: тамақтану нормалары мен тәртібі
Спорттық-қызметтік ит тұқымдарының жіктелуі мен қызмет ерекшеліктері
Пигодя (пянсе): ашытқы қамырындағы корей бу пирогының тарихы, аймақтық нұсқалары және дайындау технологиясы
Пәндер



Реферат Курстық жұмыс Диплом Материал Диссертация Практика Презентация Сабақ жоспары Мақал-мәтелдер 1‑10 бет 11‑20 бет 21‑30 бет 31‑60 бет 61+ бет Негізгі Бет саны Қосымша Іздеу Ештеңе табылмады :( Соңғы қаралған жұмыстар Қаралған жұмыстар табылмады Тапсырыс Антиплагиат Қаралған жұмыстар kz