Тай тағамдары




Презентация қосу
Тай тағамдары
Орындаған: Абдибай А.Т
Тексерген: Абилда . А.С
Тобы: Тпп-18к-3
.
Тай тағамдары бүкіл әлемге танымал десекте
болады. Ерекше тағамдар, талғампаз көрініс,
талғамның нәзік балансы - бұл таңғажайып
елдің тағамдарын ерекшелейтін нәрсе.
Көптеген қытайлықтар мен жапондар және,
еуропа асханасы Тай тағамдарының түрлеріне
әсер етті. ХVІ ғасырдағы португалиялық
миссионерлер бұл елге чили бұрыштарын
әкелді. Содан бері Чили тай тағамында ең көп
пайдаланылатын дәмдеуіштердің бірі болды.
Тайлықтардың үздік тағамдары
Хао Суи Хао Йум Роти

Тай ас үйінің ерекшеліктері
Тай асханасы әлемдегі ең бір тамаша асхана болып
табылады. Ол өзіне ең керемет үнді және қытай
асүйін біріктіреді. Тай асүйі көп жағдайда
қайталанбас болып келеді. Тайлықтар тамақтану
кезінде пышақты пайдаланбайды, оларда кез келген
тағам ұсақталып туралған. Барлық құрамдық
қоспалары шамалы уақыт қуырылады және
қайнатылады, бірақ толықтай астың дайындалуына
ұзақ уақыт кетеді. Әрбір тағам өзінше ерекше, тек
қана өнімне байланысты ғана емес сонымен қатар
аспаздың жеке өзіндік ерекшеліктеріне де
байланысты болады.
Тай шөптері мен
дәмдеуіштері
Шөптер мен дәмдеуіштер тай тағамдарының маңызды
бөлігі болып табылады. Тағамдарда өте көп
пайдаланылады , олар төрт маңызды дәмді ұсынады:
тұзды, қышқыл, ащы және тәтті. Тайлықтарда паста
дәмдеуіштер мен шөптерден жасалынады.
Тай пасталарының басым
көпшілігі пияз, сарымсақ, жасыл немесе қызыл
шилядан жасалынады. Бұған қосылған басқа да
дәмдеуіштер мен шөптер, соның ішінде кептірілген
немесе жаңа кориандр, тай чили ұнтағы, галанг,
жасыл бұрыш , лимонграсс және тирмерия.
Кеффирдің лайм жапырақтары , сонымен қатар, ыдыс-
аяқты паста немесе қайнату үшін бірегей Тай хош иісін
беретін нағыз ингредиент болып табылады
Галанг - бұл жаңа сергектік сияқты имбирдің туыстары.
Лемонграсс
Бұл хош иісті лимон шөбі тай тағамында кеңінен қолданылады.
Ол сондай-ақ ежелгі дәуірден бастап қытай медицинасында
қолданылады.
Кориандр
Тай тамақтарында кориандр екі жолмен қолданылады:
тұқымдық түрінде және шөп ретінде. Батыста кориандр
«силантро» немесе «қытай ақжелісі» деп те аталады. Жаңа
кориандр құнарлы құндылыққа ие , кориандр тұқымдары ежелгі
дәуірден Грецияда, Римде, Ұлыбританияда, Қытайда және
Үндістанда емделушілер келесі шағымдар үшін қолданылған:
асқазан-ішек аурулары (газды және шөгінділерді қоса алғанда)
ас қорытудың бұзылуы кезінде
бактериялық және саңырауқұлақ инфекциялары
Тәбет жоғалту
Сом Там (Som Tam)
Сом Там Тайлардың ең танымал салаты. Чили
бұрышы мен жасыл папайя қосылған дәмі өте
дәмді, жағымды салаттар.
Пад Тай
Көгөністер мен хош иісті тұздықпен қуырылған
күріш вермишелінен жасалған классикалық тай
тағамы.
Ча Йен( Cha Yen)
Шай мен кофе сусындарының қаныққан, өте ерекше және
өте тәтті дәмімен Ча Йен Тайланд тұғындарын керемет
сергітеді. Шай жапырақтары қауызымен, Кассия қабығымен
даршынға ұқсайтын дәмімен, тамиридтің ұсақталған
тұқымдарымен және дәстүрлі түрду мұзбен, немесе какос
құйылатын сүтімен үйлескен ерекше сусын
НАЗАРЛАРЫҢЫЗҒА
РАХМЕТ!!

Ұқсас жұмыстар
Қазақтың дастарқаны
Ұлттық тағамдар туралы
Ұлттық тағамдар
ГОСТ және ОСТ
Балық өндірісі
Өлшемдердің метрлік жүйесі
Денсаулық сақтау технологиясы
Ақпараттық технологиялар
Қырғыз халқының халқы, тілі жайлы
ҰБТ-ға дайындық "Қазақтың ұлттық тағамдары"
Пәндер