Азық - түлік тауарларын тану




Презентация қосу
Қазақстан Республикасы ауыл шаруашылық министрлігі
Жәңгір-хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті

«Агротехнология» институты
«Тағам және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы» жоғары мектебі

5В072700 – «Азық – түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығының 3 курс білім алушыларына арналған
«Азық-түлік тауарларын тану» пәнінен

Азық-түлік тауарларын тану
Презентация
Дәмдеуіштер « Ванилин»

Орындаған: ТПП-33 топ студенті Құтжан Т.Қ.

Тексерген: Айтмуханова З.М.

Орал – 2020ж.
Ванилин – ванильдің жағымды иісі
мен дәмі бар түссіз кристалл.
Ванилин - ваниль өсімдігінен,
сондай-ақ картоптан, қамыс
қантынан, перудің бальзамынан,

Азық-түлік тауарларын тану
таңқурайдан, зәтүн майынан
алынады. ВАНИЛЬ ЖӘНЕ ВАНИЛИН
Ванилин эвгенолдан, пигниннен, АСПАЗДЫҚТА, КОНДИТЕР,
гваяколдан және т.б. чинтетикалық СҮТ, ЛИКЕР-АРАҚ, ИІС СУ
әдіспен алынған ақ кристалды ұнтақ. ӨНДІРІСІНДЕ ЖӘНЕ Т.Б.
Ол өткір ароматқа ие. Және саудаға ӨНДІРІСТЕРДЕ
таза ұнтақ түрінде немесе қант ҚОЛДАНАДЫ.
ұнтағымен қоспасы түрінде (ванильді
қант) түседі.
Ванилиннің түрлері
Сұйық түрі

1 Бұл этил спиртінде ерітілген ванилиннің кристады түрі. Сүт
өнімдерін, сусындарды, нан өнімдерін өндіруде қолданады.

Азық-түлік тауарларын тану
Ұнтақ түрі

2 Сыртқы жағынан ұнтаққа ұқсайды және ұсақ ұнтақталған.
Бұл оны шоколад өндірісінде қолдануға ыңғайлы етеді.
Кристаллмен салыстырғанда ол суда жақсы ериді,
технологиялық және өте жарқын ваниль иісі бар.

Кристалды түрі
3 Ол өте жоғары температуралық жүктемелерге төзімді,
қасиеттерін жоғплтпайды. Пісіргеннен кейін де
сақталатын классикалық ваниль хош иісі бар.
Буып-түю әдістері Органолептикалық
және физика-химиялық
көрсеткіштері
Техникалық шарты

Азық-түлік тауарларын тану
ГОСТ 16599-71

Органолептикалық
Таңбалау әдістері анықтау әдістері

Тасымалдау және сақтау әдістері
Қорытынды

Мен бұл практикалық сабақта ванилин өнімінің
түрлерімен таныстым. Сонымен қатар қолданылу аясын,

Азық-түлік тауарларын тану
оны буып-түю, заттаңбада қандай көрсеткіштер болу керек
екенін, сақтау- тасымалдау шарттарын білдім.
Және де органолептикалық, физика-химиялық,
техникалық шарттарымен танысып жұмыс жасадым.
Пайдаланылған әдебиеттер

1. Камалдина О.Д., Массов Я.А. Получение ванилина из
лигносульфонатов. – М., 2011, 91 с.

Азық-түлік тауарларын тану
2. Першина Л.А., ефанов М.В., Ваилин и его производные как
потениальное сырье для синтеза биологически активных
соединений. – М., 2003, 105 с.
3. Чудаков М.И. Промышленное использование ванилина. – М:
Гослесбумиздат, 2015, 180 с.
4. https://ru.wikipedia.org/wiki/Ванилин
5. https://online.zakon.kz/Document/?doc_id=30501694#pos=0;0
6. http://chemistryfood.blogspot.com/2013/04/vanilla.html
Назарларыңызға рақмет!

Ұқсас жұмыстар
Нормалық кему
Уксусты сақтау шарттары ГОСТ
АЗЫҚ-ТҮЛІК ӨНІМДЕРІНІҢ САПАСЫН СЫНАУ ЖӘНЕ БАҚЫЛАУ
Тауар сапасы және тауар сапасын анықтау
Азық - түлік компанияларының өнеркәсібіне терроризмнің болмашы қаупі
Қазақстан бай адамдары
Азық-түлік тауарларының сапасын бақылау
Иісі - сенсорлық әдістердің жиынтығы
Сараптау деп алға қойған міндеттің нақты фактілер негізінде шынайы шешімін табу мақсатымен білікті маман жүргізген тауарды сараптамалық зерттеу
Тағам өнімдерін консервілеу
Пәндер